Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.12.2016 00:25

La sfârșitul săptămânii trecute, la Târgoviște


A A

Certificatele de parlamentari, înmânate noilor senatori și deputați de Dâmbovița

Certificatele de parlamentari, înmânate noilor senatori și deputați de Dâmbovița
Președintele Biroului Electoral de Circumscripție a înmânat fiecărui senator și deputat în parte certificatele de parlamentari

❚ În prezența prefectului județului, Antonel Jîjîie, a reprezentanților Poliției Județene și Jandarmeriei, a Direcției de Statistică și a Autorității Electorale Permanente, a reprezentantului Arhiepiscopiei Târgoviște, președintele Biroului Electoral de Circumscripție a înmânat certificatele celor 10 parlamentari de Dâmbovița și le-a urat succes pe drumul politic pe care au pornit ❚ În urma scrutinului din 11 decembrie, dar și a aplicării sistemului de redistribuire a mandatelor, Dâmbovița are trei senatori și șapte deputați: Adrian Țuțuianu (PSD), Titus Corlățean (PSD) și Iancu Caracota (PNL) la Senat, Rovana Plumb (PSD), Leonardo Badea (PSD), Carmen Holban (PSD), Corneliu ªtefan (PSD), Oana Vlăducă (PSD), Cezar Preda (PNL) și Dumitru Lupescu (USR) la Camera Deputaților, acesta din urmă fiind cel care i-a „suflat” în urma redistribuirii naționale postul de deputat liberalului Iulian Vladu ❚ De la eveniment a lipsit liberalul Cezar Preda, acesta trimițându-l în locul său pe purtătorul de cuvânt al PNL Dâmbovița

ANA MARIA POPESCU

 


 

Noii senatori și deputați de Dâmbovița au primit oficial certificatele care le atestă calitatea de parlamentari! Evenimentul a avut loc vineri, 16 decembrie a.c., în Sala Unirii a Consiliului Județean Dâmbovița, unde în prezența prefectului județului, Antonel Jîjîie, a reprezentanților Poliției Județene și Jandarmeriei, a Direcției de Statistică și a Autorității Electorale Permanente, dar și a reprezentantului Arhiepiscopiei Târgoviște, președintele Biroului Electoral de Circumscripție a înmânat fiecărui senator și deputat în parte certificatele de parlamentari și le-a urat succes pe drumul politic pe care au pornit. În urma scrutinului din 11 decembrie, dar și a aplicării sistemului de redistribuire a mandatelor, județul Dâmbovița are trei senatori și șapte deputați, respectiv Adrian Țuțuianu (PSD), Titus Corlățean (PSD) și Iancu Caracota (PNL) la Senat, Rovana Plumb (PSD), Leonardo Badea (PSD), Carmen Holban (PSD), Corneliu Ștefan (PSD), Oana Vlăducă (PSD) și Dumitru Lupescu (USR) la Camera Deputaților, acesta din urmă fiind se pare cel care i-a „suflat” în urma redistribuirii naționale postul de deputat liberalului Iulian Vladu.

Președinta BEJ: „Misiunea noastră se termină aici, de acum încolo începe misiunea parlamentarilor”

Președinta BEJ, Elena Ilie, este cea care le-a înmânat certificatele constatatoare noilor parlamentari și a transmis urări de mulțumire tuturor celor care au fost într-un fel sau altul implicați în procesul electoral. Mesajul Biroului Electoral Județean nu a fost însă auzit și de liberalul Cezar Preda, care a fost marele absent de la eveniment, acesta trimițându-l în locul său la ceremonie pe purtătorul de cuvânt al PNL Dâmbovița, Sorin Davidescu.

„Este un eveniment deosebit în activitatea Biroului și un eveniment și mai deosebit și emoționant în activitatea celor care au prezentat programul în județul Dâmbovița în vederea alegerilor pentru calitatea de parlamentari. În județul Dâmbovița, potrivit legii, au fost aleși trei senatori și șapte deputați. Partidele politice care s-au înfruntat în aceste alegeri au fost în număr de 11 la Senat, 11 la Camera Deputaților și 16 minorități. Au reușit să treacă pragul electoral din cele 11 partide, Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal, Alianța Liberalilor și Democraților, PMP, UDMR și USR. Doresc să aduc mulțumiri deosebite pentru sprijinul pe care ni l-au acordat în întreaga noastră activitate electorală Instituției Prefectului Dâmbovița. Doresc să mulțumesc în mod deosebit doamnei director a Direcției de Statistică, Brezeanu Elena, care a dovedit și de această dată multă competență profesională și expertiză în desfășurarea alegerilor, motiv pentru care ca și în alte dăți nu am avut probleme la stabilirea rezultatelor, nu am înregistrat greutăți, am fost întotdeauna printre primii la predarea materialelor la Biroul Electoral Central fără să avem obiecțiuni. Aduc mulțumiri în același timp Poliției și Jandarmeriei care au asigurat buna desfășurare în activitatea de încredințare a buletinelor de vot și apoi de aducerea aceastora în siguranță la Biroul Electoral de Circumscripție. Misiunea noastră se încheie aici, că a fost mai greu, mai puțin greu, că am avut poate evenimente pe care nu le-am întâlnit în alte dăți și datorită faptului că avem un Corp de Experți Electorali tânăr, de data aceasta Autoritatea Electorală Permanentă a văzut care au fost problemele, le-a notat și se vor îndrepta anumite lucruri... Misiunea noastră se termină aici, de acum încolo începe misiunea parlamentarilor. Este o misiune grea, în opinia noastră, pentru că acolo trebuie să aducă la îndeplinire ceea ce au cuprins în programul dumnealor, program care a convins alegătorii să-i voteze și să ajungă în cel mai înalt for legislativ al țării noastre. Mulțumim parlamentarilor care sunt la al doilea sau la al treilea mandat, asta înseamnă că au desfășurat o activitate de succes în mandatele anterioare și suntem convinși că în mandatul actual ceea ce au dobândit, experiența va avea un cuvânt de spus în noul Parlament. Suntem convinși că ne vor reprezenta cu cea mai mare cinste în cel mai înalt for legislativ al țării”, a declarat Elena Ilie, președintele Biroului Electoral de Circumscripție Dâmbovița.

Mesajul Arhiepiscopiei: „Toți suntem trecători, dar binele pe care îl facem acestui neam dăinuiește”

Parlamentarii de Dâmbovița nu au pornit pe noul drum politic înainte să primească și binecuvântarea Arhiepiscopiei Târgoviștei. Mesajul și binecuvântările ÎPS Nifon, Arhiepiscop și Mitropolit al Târgoviștei, a fost transmis de părintele vicar eparhial Ionuț Ghibanu.

„Am marea bucurie de a vă transmite salutul și binecuvântarea mea cu ocazia înmânării de către Biroul Electoral de Circumscripție Dâmbovița a mandatelor pentru fiecare dintre noii senatori și deputați ai județului nostru, eveniment deosebit de important pentru comunitatea noastră locală. Ați fost investiți cu multă speranță și încredere de către cetățenii acestui județ, care au certitudinea că va fi mai bine pentru țara noastră și pentru comunitatea noastră locală, că vor continua toate bunele și marile proiecte începute în anii trecuți și că în cei patru ani de mandat veți lucra pentru binele lor și al națiunii noastre. Vă îndemn cu părintească grijă și responsabilitate pentru destinele comunității noastre locale să răspundeți cu disponibilitate și generozitate atunci când va fi solicitat ajutorul dumneavoastră în elaborarea, bunul mers sau finalizarea unor proiecte de interes comunitar major pentru județul Dâmbovița. Nu uitați niciodată că pentru poporul nostru credința și spiritualitatea ortodoxă sunt coloane fundamentale de civilizație și de cultură care ne oferă autenticul rost al vieții și constituie cea mai mare pavăză contra tuturor vicisitudinilor vieții. Toți suntem trecători, dar binele pe care îl facem acestui neam dăinuiește, iar această deviză va da trăinicie demnității și slujirii dumneavoastre politice și cetățenești. Tuturor vă împărtășesc aprecierea și binecuvântarea mea, dorindu-vă multă sănătate, pace și prosperitate”, a transmis Ionuț Ghibanu.

Adrian Țuțuianu: „Îi asigur pe toți dâmbovițenii că va fi o preocupare a noastră de bază implementarea programului pe care l-am prezentat în alegeri”

La finalul ceremoniei de înmânare a certificatelor de parlamentari și președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, senator ales al județului, a transmis la rândul său un mesaj dâmbovițenilor, dar și noilor colegi de Parlament.

„Mulțumesc tuturor pentru modul în care s-a desfășurat această competiție electorală, sigur că au fost și anumite probleme, unele au fost soluționate în timp util și corect, cu implicarea tuturor membrilor Biroului Electoral Județean, indiferent că reprezintă partea instituțională sau partea reprezentanților partidelor politice. Mulțumesc judecătorilor din acest Birou Electoral Județean, Autorității Electorale Permanente, cu recomandarea ca pe viitor să gestioneze mai bine lucrurile care țin de atribuțiile pe care le are, mulțumesc domnului prefect, Direcției Județene de Statistică pentru că a prelucrat datele fără greșeală, dar și celorlalte instituții care au avut o contribuție în buna desfășurare a procesului electoral. Asigur pe toți cei care locuiesc în județul Dâmbovița că grupul nostru, al PSD, are trei obiective principale. Primul este acela să facem legi mai bune, care să vină și să satisfacă nevoia socială, al doilea este să punem în aplicare proiectele majore care privesc întreaga țară și în al treilea rând ne interesează în mod special să punem în aplicare programul pe care îl avem pentru județul Dâmbovița prin mecanismele legale aferente fiecăruia dintre obiective. Îi asigur pe toți dâmbovițenii că va fi o preocupare a noastră de bază implementarea programului pe care l-am prezentat în alegeri și că vom încerca să nu dezamăgim pe nimeni și să creăm românilor o viață mai bună, să creăm o Românie mai prosperă, o clasă de mijloc mai puternică și o societate în care să existe mai multă dreptate și echitate socială. Invit parlamentarii din toate partidele politice care reprezintă județul Dâmbovița să trecem de faza de competiție electorală, ea s-a încheiat, să încercăm să găsim căile necesare pentru a colabora în interesul acestui județ și în interesul românilor în general. Sper să fie pentru toată lumea într-un ceas bun”, a declarat Adrian Țuțuianu, senator ales, președinte PSD Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale