Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro06.05.2022 00:11

Se urmărește revizuirea calibrelor, la nivel european


A A

Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, în proces de reorganizare

Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, în proces de reorganizare

*„La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița recoltăm în jur de 5000 de unități pe an”

 

Centrele de Transfuzie Sanguină din toată țara se afllă în plin proces de reorganizare care are loc la nivel  european! În această situație se află și Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița care, potrivit proiectului derulat la nivelul Uniunii Europene, trebuie să transmită anumite documente în vederea reorganizării. Medicul Iulia Stanciu recunoaște că există o diferență mare de calibru între centrele din România, Centrul de Transfuzie Sanguină de la Târgoviște  fiind de calibru mic. 

„Noi suntem într-un proces de reorganizare, toată rețeaua, este un proiect împreună cu Uniunea Europeană, trimitem niște documente la ei, ne prezentăm și apoi va urma reorganizarea pentru că este diferență prea mare de calibru între centre, unele sunt foarte mari, unele sunt de calibru mic, cum suntem noi. Noi, la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, recoltăm în jur de 5000 de unități pe an și totul ne limiteazăm, capacitatea noastră de spațiu, de echipamente și de personal.

Calibrul trebuie revizuit ca să vezi ce poți să faci  bine aici, recoltezi, procesezi, iar validarea să se facă la niște platforme care să îndeplinească niște standarde de calitate. Vom vedea. Cert este că noi ne facem treaba în formula în care suntem, căutăm să le facem pe toate dar nu o să reușim... dacă se acredtează...Deci nu putem să face tot în formula în care suntem... de personal și de spațiu”, ne-a declarat  dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Medicii de familie, în continuare greu de găsit
Eveniment inedit organizat la Dobra
Consumul de droguri și alcool la volan, "tras pe dreapta" de polițiști
Măsuri contra caniculei
Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Pașapoarte va fi prelungit
Terenurile agricole, valorificate la maxim
Școala din Moroeni Glod a primit sprijin din partea Bisericii
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Numărul urgențelor la UPU este în creștere
Schimb de experiență româno-americană la Jandarmeria Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale