06.05.2022 00:11

Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, în proces de reorganizare

Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, în proces de reorganizare
Galerie foto

*„La Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița recoltăm în jur de 5000 de unități pe an”

 

Centrele de Transfuzie Sanguină din toată țara se afllă în plin proces de reorganizare care are loc la nivel  european! În această situație se află și Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița care, potrivit proiectului derulat la nivelul Uniunii Europene, trebuie să transmită anumite documente în vederea reorganizării. Medicul Iulia Stanciu recunoaște că există o diferență mare de calibru între centrele din România, Centrul de Transfuzie Sanguină de la Târgoviște  fiind de calibru mic. 

„Noi suntem într-un proces de reorganizare, toată rețeaua, este un proiect împreună cu Uniunea Europeană, trimitem niște documente la ei, ne prezentăm și apoi va urma reorganizarea pentru că este diferență prea mare de calibru între centre, unele sunt foarte mari, unele sunt de calibru mic, cum suntem noi. Noi, la Centrul de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, recoltăm în jur de 5000 de unități pe an și totul ne limiteazăm, capacitatea noastră de spațiu, de echipamente și de personal.

Calibrul trebuie revizuit ca să vezi ce poți să faci  bine aici, recoltezi, procesezi, iar validarea să se facă la niște platforme care să îndeplinească niște standarde de calitate. Vom vedea. Cert este că noi ne facem treaba în formula în care suntem, căutăm să le facem pe toate dar nu o să reușim... dacă se acredtează...Deci nu putem să face tot în formula în care suntem... de personal și de spațiu”, ne-a declarat  dr. Iulia Stanciu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița.

Violeta Stanciu