Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.08.2016 00:25

Din bani de la Guvern,


A A

Cadastru gratuit pentru primării

Cadastru gratuit pentru primării
Banii vin de la bugetul național, dar achizițiile vor fi făcute direct de primării

❚ Președintele CJD, Adrian Țuțuianu a ținut să reamintească edililor că Programul Național de Cadastru, de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, în conformitate cu OG 35/2016, este deschis tuturor și depinde numai de ei dacă își fac sau nu temele ❚ Toate cele aproximativ 3000 de UAT-uri din România au acces la acest program

VIOLETA STANCIU


Recent, la sediul forului administrativ județean, primarii din județul Dâmbovița au participat la o întâlnire de lucru constructivă cu reprezentanții Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară (Ileana Spiroiu-director general adjunct, Victor Grigorescu, director Direcția de Înregistrare Sistematică, Virgiliu Nanu, directorul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Prahova) și conducerea Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Dâmbovița (Roxana David - director și Ion Nistor - șef serviciu)! Cu acest prilej, edilii județului au primit toate informațiile referitoare la prevederile Ordonanței de Urgență 35/2016, ce reglementează activitatea înregistrării sistematice a imobilelor și deschiderea cărților funciare pentru imobilele situate în extravilanul unităților administrativ teritoriale. Chiar dacă a fost prezent la ședința respectivă, președintele CJD, Adrian Țuțuianu, a abordat acest subiect, de mare actualitate, și la o recentă conferință de presă, în cadrul căreia a ținut să amintească edililor județului că Programul Național de Cadastru, de înregistrare sistematică a imobilelor pe sectoare cadastrale, în conformitate cu prevederile OUG 35/2016, „este deschis tuturor și depinde numai de ei dacă își fac sau nu temele. OUG 35/2016 dă posibilitatea finanțării lucrărilor de cadastru tuturor UATurilor din România, în număr de aproximativ 3000. Anul acesta, fiecare UAT are posibilitatea să primească 135.000 lei, ceea ce va da posibilitatea cadastrării între 100 - 2250 de imobile. Când vorbim de imobile, vorbim de parcele de teren sau de parcele de teren și de construcții. Executanții acestor lucrări pot fi persoane fizice autorizate categoria A,B, D sau persoane juridice autorizate clasa I, II, III. Statul decontează 60 de lei /imobil”, a declarat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

Achizițiile pot fi făcute în mod direct, prin SEAP

„Am discutat cu foarte mulți care se pricep, care mi-au spus că suma este suficientă în special pentru localitățile care se află în zona de câmpie. Ceva mai mult poate să coste realizarea cadastrului pe imobil în zona de deal și de munte, unde sunt distanțe mai mari și unde măsurătorile se fac mai greu. Toată procedura de achiziție publică o realizează fiecare UAT. Am pus la dispoziția tuturor primarilor un ghid privind etapele pe care le au de parcurs. Dacă sunt foarte serioși în abordarea acestei probleme, cel mai târziu la jumătatea lunii septembrie pot avea contractele de achiziție publică semnate pentru că suma permite o achiziție directă prin SEAP, pe legislația nouă, iar din septembrie până în luna decembrie se pot cheltui acești bani. Fac precizarea că banii care nu se consumă anul acesta vor fi reportați anul viitor. O altă precizare este că toate unitățile administrativ teritoriale din România vor primi bani și anul viitor, și probabil în următorii 3-4 ani, astfel încât toate localitățile mici să poată finaliza această lucrare de cadastru”, a mai declarat președintele CJD.

Fondurile europene rămân, deocamdată, doar un proiect de… perspectivă

De asemenea, șeful forului administrativ județean a ținut să sublinieze că banii destinați acestor activități sunt din bugetul Agenției Naționale de Cadastru, nefiind vorba de aplicarea Programului Operațional Regional, care are o axă specială dedicată unor astfel de lucrări. Ba mai mult, Oficiul Județean de Cadastru Dâmbovița a transmis deja „Ghidul Primarului” tuturor celor interesați.

„Din păcate, Guvernul României nu ne-a produs nici măcar un ghid pe care să-l avem în consultare publică și probabil că mai devreme de un an de zile nu vom avea satisfacția de a avea contractate lucrări din bani europeni pentru realizarea cadastrului”, a ținut să mai spună Adrian Țuțuianu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale