Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



29.10.2014 00:09

Pamflet


A A

Buscetta și Bruschetta

Buscetta și Bruschetta

ALINA MAVRODIN VASILIU

www.alinamavrodin.ro


Mare frăsuială mare văd printr-o anumită parte a presei naționale despre ce rol vor juca Hrebe și Cocoș în megadosarele penale care le-au pus cătușe la amândoi în același timp. Ba și la câțiva dintre complicii lor. Cică întrebarea la zi, ce le dă jurnaliștilor insomnii, ar fi care dintre cei doi arestați va fi… Buscetta. Hai să vă zic pe scurt, pentru aceia dintre dvs. care nu știu povestea cu Buscetta, cum e ea de fapt. Nu de alta, dar constat că există o emoție romantică de toamnă electorală penală care răvășește pletele unor jurnaliști prin niște redacții seduse de fosta putere.

Ei ne anunță că s-ar fi pornit și-n România un atac patriotic al unor oameni ai legii împotriva clanurilor transpartinice de crimă organizată, întocmai ca-n Italia anilor ’90. Doar că e de-a dreptul morbidă încercarea unora aciuați prin presa românească de a o compara pe-a noastră Codruța Kovesi cu magistratul italian Giovanni Falcone. Păi acesta a avut un sfârșit martiric în lupta cu capii organizației mafiote Cosa Nostra, pe care sper din tot sufletul că nu și-l doresc unii propagandiști pentru șefa DNA-ului românesc.

Eu, ca neînregimentată politic în propaganda niciunei puteri, zic, mai în glumă mai în serios, c-aș da zile de la mine, să trăiască Kovesi mult și bine dacă luptă ea ca o bărbată cu a mafioților armată. Dar vai, mi-e teamă că mi-aș da zilele degeaba, adică prost și fără rost, fără să văd clanurile mafiote transpartinice din România destrămându-se după modelul italian, care și ăla a fost adus de peste ocean. Mă refer la acela în care magistratul erou Giovanni Falcone l-a convins pe mafiotul Tommaso Buscetta să-i devină colaborator. Și uite așa s-a golit Cosa Nostra și s-au umplut pușcăriile Italiei din anii ’90 cu sute de mafioți, politicieni, magistrați, polițiști și acoliți de-ai lor din toate structurile de putere. Unii dau ca sigur că ar fi posibilă și-n țărișoara noastră o asemenea lovitură magistrală dată de niște magistrați tineri. Da-le-ar Dumnezeu sănătate, dacă-i pe-așa!

Aflai însă că întrebarea lor este: cine va juca în România rolul mafiotului italian Buscetta? Va fi Hrebe sau Cocoș? M-a bușit râsul când am citit. Atât de grosier pare trocul... Este știut că dacă vrei să NU rezolvi o problemă, o dai ca sarcină la doi angajați. Cum ar fi în cazul de față, la doi „mafioți” din tabere diferite. Păi e clară treaba că în rol de Buscetta nu pot fi în același timp și Hrebe și Cocoș. Sau nici Hrebe, nici Cocoș! Dar, ca să fie totuși de inspirație italiană lupta anticorupție din România, propun ca unul să fie Buscetta și unul Bruschetta.

Zic și eu, așa, ca să facem haz de necaz, că asta-i tipic la români. Și dacă aducem povestea macaronarilor la specificul nostru de mămăligari ai „luptei anticorupție”, are toate șansele să scape cu zile și Codruța drăguța, fiindcă ar fi chiar tragic și inutil ca ea să moară martiric întocmai ca magistratul italian Falcone, în timp ce „Cosa Nostra” transpartinică din România să trăiască mult și bine la anul și la mulți ani. Părerea mea!

 

P.S. Dacă mă întrebați cum aș distribui personajele în telenovela asta penală, vă zic doar că n-am habar dacă Hrebe s-ar risca să fie Buscetta. Dar pe Cocoș îl văd intrând perfect în rolul… Bruschetta. Pentru cine n-a mâncat în viața lui BRUSCHETTE, zic doar că-s pline cârciumile românești de aceste aperitive italienești, care se fac neapărat cu usturoi dacă le respecți rețeta. Ca pe bruschette a înfulecat Cocoș cu toată famiglia lui mitele de milioane de euroi, iar acușica doar lui cică îi miroase gura...



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale