Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



31.10.2014 00:20

Ieri, la Casa Corpului Didactic Dâmbovița


A A

"Biblioteca școlară - hartă de idei"


35 de bibliotecare din învățământul preuniversitar dâmbovițean s-au întâlnit în cadrul activității metodico-științifice de ieri // Una dintre concluziile proiectului: „Cartea rămâne până la urma

❚ Proiectul a fost inițiat în parteneriat cu Biblioteca „I.H. Rădulescu” Dâmbovița și Centrul Europe Direct din Târgoviște, fiind dedicat Zilei Internaționale a Bibliotecilor școlare ❚ Activitatea metodică a pus în valoare importanța cărții în educație, s-au căutat împreună cele mai eficiente și atractive forme de a primi elevii în bibliotecă, de a-i conștientiza că prin lectură există o șansă de a înțelege mult mai bine problematica vieții ❚ „Merită să găsim cele bune soluții, în așa fel încât să determinăm elevii să vină către noi, către bibliotecă și mai ales către carte”, a declarat prof. Aurora Solomon, directorul CCD Dâmbovița

VIRGIL VOINESCU


 

Ieri, 30 octombrie a.c., în sala de pregătire metodică a Casei Corpului Didactic (CCD) Dâmbovița, cu prilejul Zilei Internaționale a Bibliotecilor Școlare, bibliotecarele (cadre didactice auxiliare) din învățământul preuniversitar dâmbovițean s-au întâlnit în cadrul activității metodico-științifice intitulate „Biblioteca școlară – hartă de idei”.

Proiectul a fost inițiat de CCD Dâmbovița și biblioteca sa, prin director prof. Aurora Solomon și bibliotecar Manuela Dragoș, în parteneriat cu Biblioteca „I.H. Rădulescu” Dâmbovița și Centrul Europe Direct din Târgoviște. CCD a început agenda din acest an didactic cu un proiect de mare importanță pentru educația elevilor.

Activitatea metodico- științifică a pus în valoare contribuția cărții în educație, s-au căutat împreună cele mai eficiente și atractive forme de a primi elevii în bibliotecă, de a-i conștientiza că prin lectură există o șansă de a înțelege mult mai bine problematica vieții.

 

„Noi și profesorii de limba română am mai rămas

să găsim activitățile cât mai atractive”

La întâlnire au participat 35 de bibliotecare care au abordat, în prima parte a activității, subiectul privind „Biblioteca școlară – idei practice pentru desfășurarea activităților de atragere a elevilor în bibliotecă”. Prezentările au fost realizate de bibliotecarele Vera Căpruciu (CN „N. Titulescu” Pucioasa) și Mihaela Dumitra (CE „Ion Ghica” Târgoviște), pe marginea acestora realizându-se o consfătuire și o dezbatere privind ideile practice diseminate.

Cea de-a doua parte a programului a adus participantele în fața unui workshop de educație non-formală: „Atelier de teatru labirint” – formator Vlăduț Andreescu, bibliotecar metodist la Biblioteca Județeană Dâmbovița și manager Europe Direct Târgoviște. Activitatea s-a încheiat cu opinii, propuneri și o evaluare pe baza unui chestionar de feed-back.

„Noi și profesorii de limba română am mai rămas să găsim activitățile cât mai atractive, cât mai eficiente de a-i conștientiza pe tineri că nu «religia click-ului» este fundamentală, ci cartea rămâne până la urma urmelor prieten fidel. Și pentru carte merită să găsim cele bune soluții, în așa fel încât să determinăm elevii să vină către noi, către bibliotecă și mai ales către carte”, a declarat prof. Aurora Solomon, directorul CCD Dâmbovița.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale