Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.06.2022 00:12

În Dâmbovița,


A A

Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine

Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine

În ultimii ani, numărul de studenți veniți din afara țării în cadrul Universității Valahia din Târgoviște a crescut. Astfel, și cererea pentru cărți în limbi străine la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița a înregistrat o creștere mai mare de la an la an. Potrivit lui Alexandru Ștefănescu, șef serviciu relații cu publicul, Biblioteca Județeană deține o filială de cărți în limbi străine, aceasta fiind în Microraionul 9, în zona Caraiman. Conducerea instituției de cultură face eforturi pentru a găsi o locație nouă, undeva în zona centrală a orașului, iar în acest mod va fi mai ușor de găsit pentru publicul doritor.

„Ne propunem popularizarea intensă de carte de limbi străine. La ora actuală, aceasta are sediul în Micro 9, strada Avram Iancu, Blocul 17, dar creșterea numărului de studenți străini din cadrul Universității Valahia a dus automat și la creșterea cererilor de carte de limbă străină și facem eforturi pentru a-i redirecționa către această filială. Sunt utilizatori, funcționează într-un apartament, ce-i drept, aceasta se află în zona Caraiman. Este adevărat, filiala nefiind foarte expusă, adică să fi fost undeva prin zona centrală a orașului... e mai dificilă orientarea pentru primii vizitatori. Încercăm să găsim o altă variantă, am ridicat problema în Consiliul de Administrație recent. Poate așa cum am găsit o variantă pentru copiii, care nici ea nu este în centrul orașului și are multe cereri, așa vom găsi și pentru filiala de carte în limbi străine”, a transmis Alexandru Ștefănescu, șef serviciu relații cu publicul, din cadrul Bibliotecii Județene „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Adevăratele alegeri!
Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final
Nicio fraudă la prima probă a Examenului de Bacalaureat
Teatrul „Tony Bulandra”, memorandum cu teatrele din India și Kazahstan
Bibliotecarii migrează spre funcționari publici
"Primăvara albastră", după 58 de ani de la lansare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Războiul lui Putin, la scara necuprinsă a Universului

Găuri negre (blackhole) și stele neutronice sunt în ciocnire între ele și, apoi, fuzionează; un obiect cosmic misterios dintr-o galaxie pitică, aflată la 3 miliarde ani-lumină de Terra „a produs 1600 de explozii de energie în doar 60 de ore; celebrul telescop spațial Hubble, iscodind cu ochiul său magic Universul, a descoperit rămășițele gazoase ale unei supernove antice rătăcind în Marele Nor al lui Magellan și că centrul Căii... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale