Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



14.02.2017 00:25

Vești bune aduse de deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban


A A

Bani mai mulți pentru sănătate și dotarea spitalelor

Bani mai mulți pentru sănătate și dotarea spitalelor
Bani mai mulți în sănătate pentru rezolvarea problemelor „nevindecate” de ani întregi

❚ Bugetul sănătății a fost majorat pentru acest an cu 16,6 % și a ajuns să reprezinte 4,15% din Produsul Intern Brut, lucru care înseamnă alocări importante pentru dotarea spitalelor județene cu computere tomograf, creșterea numărului de medicamente compensate și gratuite, dar și pentru construirea de spitale regionale ❚ Potrivit deputatului de Dâmbovița, s-au găsit soluții financiare pentru achiziționarea de aparate de anestezie și s-au alocat bani pentru dotarea a șase spitale cu aparate speciale pentru tratarea bolnavilor de cancer

ANA MARIA POPESCU

 


 

Chiar dacă zilnic sunt supuși unei presiuni fără precedent, li se cere demisia de către protestatarii din Piața Victoriei și nu au pic de liniște politică pentru a-și pune în aplicare măsurile de dezvoltare a țării, membrii Guvernului Grindeanu și parlamentarii Partidului Social Democrat continuă să-și facă treaba și să transpună în realitate parte din promisiunile pe care le-au făcut românilor, inclusiv dâmbovițenilor, în perioada de campanie electorală. Mare parte a măsurilor pe care social democrații și le-au propus în primul trimestru de guvernare a fost adoptate, iar țara pare în sfârșit că iese din impasul în care a lăsat-o tehnocrații și se îndreaptă pe direcția cea bună.

„Programul de guvernare va fi aplicat pas cu pas, așa cum am promis românilor”

Un exemplu că lucrurile au început să intre pe un făgaș normal l-a oferit în cadrul unei conferințe de presă deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban, care a declarat că după mult timp se acordă o importanță deosebită sistemului de sănătate. Potrivit deputatului social democrat, bugetul sănătății a fost majorat pentru acest an cu 16,6 % și a ajuns să reprezinte 4,15% din Produsul Intern Brut, lucru care a dus la alocări importante pentru dotarea spitalelor județene cu computere tomograf, pentru creșterea numărului de medicamente compensate și gratuite, dar și pentru construirea de spitale regionale. Totodată, potrivit deputatului Carmen Holban, s-au găsit soluții financiare pentru achiziționarea de aparate, standard și performante, de anestezie și în același timp s-au alocat bani pentru dotarea a șase spitale cu aparate speciale pentru tratarea bolnavilor de cancer. În bugetul pentru sănătate au fost alocați, de asemenea, mai mulți bani și pentru cumpărarea de dezinfectanți în spitale.

„Bugetul sănătății a avut o majorare de 16,6%, 33,8 miliarde de lei, adică 4,15% din PIB, mai mult cu 3,5 miliarde lei decât în 2016. La această sumă adăugăm 3,9 miliarde de lei credite de angajament. Au fost alocați 700 milioane de lei suplimentar pentru medicamentele compensate și gratuite, construirea spitalelor regionale și dotarea fiecărui spital județean cu un computer tomograf. 774 milioane lei pentru achiziționarea vaccinurilor obligatorii pentru copii. S-au alocat bani pentru dotarea a șase spitale cu acceleratoare lineare pentru tratarea cancerului și se finanțează majorarea cu 15% a salariilor din sistemul sanitar. Avem în vedere aplicarea întregului program de guvernare. Avem alocate pe echipamente de performanță și în acest sens se va face un împrumut la Banca Mondială de 200 milioane de euro, iar în 18 februarie se deschid ofertele pentru primul lot de aparate de anestezie, aparate de anestezie standard și de înaltă performanță. În programul de guvernare au fost prevăzute 8 spitale regionale, pentru primele 3 spitale nu sunt prevăzute sume în buget, dar există un împrumut la Banca Europeană de Investiții. Din împrumutul nerambursabil de la Banca Europeană de Investiții se pregătesc documentația de aplicare și studiile de fezabilitate pentru aceste 3 spitale regionale din Iași, Cluj și Craiova. Cel mai pesimist termen pentru finalizarea documentelor este cam de 10 luni. (...) Mai mulți bani pentru dezinfectanți în spitale. Bugetul pentru bunuri și servicii va fi mai mare cu 15,46%, adică 1,96 miliarde de lei în 2016 și 2,26 miliarde de lei în 2017. De asemenea, prevederea bugetară pentru dezinfectanți este de 1,3 milioane de lei, cu 2,2 mai mult decât în 2016 și pentru medicamente și materiale sanitare se vor aloca mai mulți bani, este vorba de o creștere de 4,83%, suma ajungând în acest an la 114,856 milioane lei. Menționez că programul de guvernare va fi aplicat pas cu pas, așa cum am prevăzut și cum am promis românilor”, a declarat deputatul PSD de Dâmbovița, Carmen Holban.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale