Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.04.2024 00:15

Semnal tras de DSVSA Dâmbovița


A A

,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’

,,Anul acesta mielușelul nu prea va mai fi pe mesele oamenilor’’

Colegiul Prefectural Dâmbovița s-a întrunit ieri în ședință ordinară pentru a discuta despre măsurile care se impun a fi luate în preajma Sfintelor Sărbători Pascale care se apropie cu pași repezi! Ședința a fost prezidată de prefectul județului Dâmbovița, Claudia Gilia, care a cerut instituțiilor responsabile cu asigurarea liniștii și ordinii publice, respectiv Inspectoratului  Județean de Poliție Dâmbovița, Inspectoratului Județean de Jandarmi Dâmbovița  și ISU Dâmbovița să se mobilizeze exemplar pentru ca cetățenii să se simtă în siguranță în minivacanța care urmează, de 1 Mai și de Paște. 

Tot ieri s-a discutat și despre  Programul de măsuri privind intensificarea controalelor sanitar veterinare și măsurile dispuse pentru prevenirea toxiinfecțiilor alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale. Cel mai în măsură să discute despre acest subiect a fost directorul DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea care a anunțat că în acest an mieii vor fi scumpi la vedere din cauza faptului că producătorii s-au axat mai mult pe export. Acesta este și motivul pentru care la DSVSA Dâmbovița nu au mai venit solicitări pentru deschiderea de centre temporare de sacrificare a mieilor, așa cum se întâmpla în anii trecuți.

„Ca în fiecare an, și anul acesta, DSVSA Dâmbovița a venit în sprijinul crescătorilor de animale și am cerut aprobarea Bucureștiului pentru a deschide acele centre temporare pentru sacrificarea mieilor, ca să putem să fim alături de producătorii și de crescătorii  de animale.  Marea surpriză a mea este că până astăzi (n.n. miercuri, 24 aprilie 2024) avem un singur centru de sacrificare, o singură cerere a fost pentru un centru de sacrificare… Părerea mea este că anul acesta mielușelul nu prea va mai  fi pe mesele oamenilor pentru că marea majoritate a crescătorilor noștri, din județ și din țară, s-au axat pe exporturile către țările arabe.  Acest lucru nu a făcut altceva decât  să aducă un aport foarte bun pentru România, pentru că suntem a doua țară din lume producătoare de carne de miel.  Săptămâna trecută delegația ANSVSA care a fost în Qatar, unde  a încheiat contracte pentru exportul de carne de oaie și de  de vită. Singura cerere pentru un centru de sacrificare a venit de la Aninoasa. De dimineață, când am plecat spre Prefectură, mai era cu domn din Găești care a zis că are vreo 20 de mielușei și că vrea să-și facă centru de sacrificare… Tot în această perioadă am intensificat controalele. Activitatea DSVSA Dâmbovița este continuă, am mărit programul de lucru până la ora 18.00. Toate circumscripțiile de control alimente sunt cu program prelungit, deci medicii veterinari vor fi în teritoriu. Mai mult decât atât avem controale comune cu Inspectoratul Județean de Poliție, au început acum două săptămâni  și le vom continua până după Sărbătorile Pascale”, a transmis Sandu Tolea, directorul executiv DSVSA Dâmbovița la ședința de Colegiu Prefectural de ieri.

 

 

Violeta Stanciu



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale