Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



27.07.2015 00:19

Pamflet


A A

Antifurt la... cașcaval

Antifurt la... cașcaval

ALINA MAVRODIN VASILIU


Nu, nu mă pot abține să nu dau cu „bățul” în așa subiect savuros cum este cel al cașcavalului din supermarket, pus în vânzare cu dispozitiv antifurt. Vă dați seama că și dispozitivul intră-n prețul pe care-l plătim, ca orice hoție în România. Vedeți dumneavoastră că pe patronii supermarketurilor i-a dus mintea cum să-și securizeze cașcavalul. Pe patronii din fruntea țării și a bugetelor publice, nu!

Păi ce-ar mai fi să-și pună, de bunăvoie și nesiliți de nimeni, dispozitive antifurt la cașcaval? E ca și cum și-ar pune singuri brățări ca să treacă apoi de la cașcaval, ceafă și ciolan, la iahnie de fasole și ceai cu magiun. Vă imaginați cum ar fi fost de exemplu să pună Boc dispozitiv antifurt la cașcavalul de la ANRP? Ar fi murit subnutriți toți cocalarii regimului mafiot aciuați pe lângă stâna guvernamentală și încolonați în spatele păstorului din Dealul Cotroceni.

Am aflat cum au muls turmele și-apoi le-au și ros pân’ la os, după care au încercat să-și șteargă urmele plasând cașcavalul prin paradisuri fiscale, prin investiții imobiliare cu vedere la ocean sau prin shopping-uri la Paris în care mafioatele, cu șefa „antimafia” la toartă, păpau pe-afară cașcavalul furat din țară. Ete că nu s-a găsit ANI de-a rândul, vreo 20 cel puțin, nimeni care să le pună dispozitiv antifurt la mâini acestor halitori de bugete publice, fiindcă de fapt toți s-au dovedit a fi mână în mână la împărțirea cașcavalului. Niște dispozitive „anticorupție”, da, au implantat ei în sistem doar că și astea au funcționat doar pentru a exporta cașcavalul de pe mesele românilor pe cele de fițe democrat-populare din niscaiva cancelarii europene.

Astea ne-au monitorizat producția de corupți pe cap de locuitor, cu mult talent, prin tot felul de MCV-uri savante, care ne asigurau că-s buni lupii pe post de paznici la stâna românească. Și-n ăst timp, stâna a ajuns o șandrama cârpită cu împrumuturi luate de la FMI, iar turmele noastre au luat fie calea exportului, la propriu, pe nimica toată, fie calea pribegiei, pierzându-se-n cele patru zări ca orice turmă fără de păstor. Și cașcavalul, cum rămâne cu cașcavalul? Simplu!

După ce am rămas făr’ de industrie, silvicultură, agricultură, încât căutăm cu lumânarea ceva produse românești, ne trezirăm buimaci că ne-au invadat supermarketurile cu patroni grijulii din UE care și-au pus dispozitive antifurt la cașcaval. Că cică, românii-s hoți. Om fi, că prea ne-am furat singuri căciula! Și-acu’ dăm bani grei pe cașcavalul străinilor după ce tot ei ni l-au păpat pe-al nostru, moca! Te pomenești că vor să ne pună-n supermarketuri dispozitiv antifurt și la... iaurt, pe motiv că nu mai ia actualul guvern cașcaval cu împrumut de la FMI, pe care să-l plătim apoi în natură. Cu tot ce ne-a mai rămas din ea! De exemplu, cu pădurile! Deh, dacă patronii țărișoarei noastre nu s-au gândit să le pună pădurilor dispozitive antifurt, le dădurăm pe-un iaurt. Și-o gaură de șvaițer, bonus!

P.S. Nici proverbul „Frate-frate, dar brânza- i pe bani” nu mai e la români ce-a fost odată. Acum se potrivește ăsta de tip nou, euro-atlantic: „Frate-frate, dar cașcavalu-i pe furate”.

 

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Haremu' lu' Țuțu
Funcția și orgasmul
Viceprimăgărița
Miorița românească vs flota de război rusă. Vivat!
Lucrături tainice
Fariseii... disidenți
Dezertări misterioase
Ce de bile în Parlament…
Haida-ha! Dă mai tare muzica!
Comedie în interes național


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale