Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.02.2018 00:25

După ce PSD Dâmbovița a decis să îi retragă sprijinul politic,


A A

Alexandru Oprea a demisionat din fruntea Consiliului Județean Dâmbovița

Alexandru Oprea a demisionat din fruntea Consiliului Județean Dâmbovița

❚ Alexandru Oprea rămâne, totuși, consilier județean și membru PSD ❚ Daniel Comănescu este propunerea PSD pentru funcția de președinte al CJD ❚ Alin Manole rămâne vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița, iar Luciana Cristea a fost propusă pentru cel de-al doilea post de vicepreședinte al CJD

ANA MARIA POPESCU


Vineri, 02 februarie a.c., după multe ore de discuții, analize și exprimarea punctelor de vedere ale tuturor celor implicați, Alexandru Oprea s-a lămurit care este dorința colegilor de partid și a luat decizia să se supună majorității și să se retragă, prin demisie, din funcția de conducere pe care o deținea la Consiliul Județean Dâmbovița. Oprea a ales, totuși, să rămână în continuare consilier județean și membru PSD. Comitetul Executiv Județean al PSD Dâmbovița a decis ca înlocuitorul lui Alexandru Oprea la conducerea Consiliului Județean să fie Daniel Comănescu, consilier județean și directorul Stațiunii de Cercetare Pomicolă de la Voinești. Deciziile conducerii PSD Dâmbovița au fost anunțate imediat după cele două ședințe, într-o conferință de presă comună.

Alin Manole rămâne vicepreședinte al CJD, nu și al PSD

Social democrații dâmbovițeni au decis, de asemenea, să întregească echipa de conducere a forului administrativ județean, drept pentru au ales prin vot secret ca Luciana Cristea să ocupe postul de vicepreședinte CJD (care este vacant de mai bine de 3 luni). Alin Manole rămâne vicepreședinte al forului județean, însă la nivel politic a fost sancționat pentru că nu a comunicat așa cum ar fi trebuit cu partidul și cu primarii PSD a fost și vicepreședintele CJD, Alin Manole. Acesta a fost suspendat pentru o perioadă de un an din funcția de vicepreședinte al PSD Dâmbovița, iar activitatea sa la Consiliul Județean va fi reanalizată după 3 luni.

Conferință de presă comună Țuțuianu - Oprea

După încheierea ședințelor de partid, atât președintele PSD Dâmbovița - senatorul Adrian Țuțuianu, cât și președintele demisionar al Consiliului Județean, Alexandru Oprea, au susținut declarații în cadrul unei conferințe de presă comune. Adrian Țuțuianu a declarat: „La Biroul Permanent Județean am avut prima analiză a activității reprezentanților PSD în Consiliul Județean, am avut o discuție pe care am purtat-o aproape 3 ore, cred că a fost o discuție utilă pentru toți membrii Biroului Permanent Județean și cred că am reușit să dovedim cu toții maturitate politică, înțelepciune și echilibru. Ca urmare, am luat decizia retragerii sprijinului politic pentru funcția de președinte al Consiliului Județean în ceea ce-l privește pe domnul Alexandru Oprea. Au fost 26 de voturi pentru, 3 voturi împotrivă și 2 abțineri. De asemenea, în cadrul aceleiași ședințe, am luat decizia suspendării pe timp de un an din funcția de vicepreședinte al Organizației Județene a domnului Alin Manole. Decizia aceasta a fost luată cu 25 pentru, 2 voturi împotrivă, 3 abțineri și o persoană nu a votat din motive obiective. În acest context, domnul Oprea Alexandru a demisionat din funcția de președinte al Consiliului Județean, demisia a fost deja înregistrată la Consiliul Județean Dâmbovița. Vreau să-i mulțumesc aici, și o fac cu toată seriozitatea, pentru faptul că a înțeles că sunt lucruri care trebuiesc clarificate și pentru faptul că a înțeles să nu pună într-o situație dificilă nici Biroul Permanent Județean, nici Comitetul Executiv Județean. De asemenea, trebuie să-i mulțumesc pentru faptul că rămâne consilier județean, că rămâne membru al Partidului Social Democrat și, sper eu, să găsim, și eu și el, resorturile necesare pentru a continua o colaborare care a avut momente foarte bune”.

Liviu Vasilescu s-a retras din competiția pentru președinția CJD

Președintele PSD a mai declarat: „Legat de desemnarea candidaților pentru funcția de președinte și vicepreședinte al Consiliului Județean, acest lucru s-a întâmplat în ședința de Comitet Executiv Județean, am avut pentru funcția de președinte candidatura domnului Comănescu Daniel și a existat o intenție de candidatură a domnului Liviu Vasilescu. În contextul în care președintele Organizației Municipale Moreni nu a susținut candidatura domnului Liviu Vasilescu, această susținere a Organizației fiind necesară potrivit Statutului, domnul Liviu Vasilescu s-a retras din competiție. Am avut un vot secret, domnul Comănescu Daniel a obținut 90 de voturi pentru și 44 de voturi împotrivă, din 134 de voturi exprimate în cadrul Comitetului Executiv Județean. Pentru funcția de vicepreședinte, am avut 3 candidaturi, doamna Caciamac Gabriela, doamna Cristea Luciana și doamna Necula Cezarina. În urma votului secret exprimat de membrii Comitetului Executiv Județean, doamna Caciamac Gabriela a obținut 20 de voturi pentru, doamna Cristea Luciana a obținut 70 de voturi pentru, doamna Necula Cezarina a obținut 36 de voturi pentru și 8 voturi au fost anulate. Ca urmare, propunerea noastră pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Dâmbovița va fi doamna Cristea Luciana. Tot în cadrul Comitetului Executiv, am validat decizia BPJ de sancționare a domnului Manole Alin, sancțiunea a fost aplicată cu 74 de voturi pentru, 54 de voturi împotrivă, 6 voturi nule, din totalul de 134 de membrii ai Comitetului Executiv Județean. Vă fac precizarea că în luna iunie, conform deciziei BPJ, va fi reanalizată activitatea și modul în care domnul Manole Alin înțelege sau a înțeles că este necesar să își construiască relația Consiliu Județean- partid și modul cum se va integra în cadrul echipei pe care urmează să o validăm conform procedurilor legale. În cursul zilei de luni, domnul Alin Manole va convoca o ședință ordinară a Consiliului Județean Dâmbovița pentru ziua de miercuri, 14 februarie. De asemenea, am convenit ca imediat, la două zile, să avem o ședință în cadrul căreia să adoptăm bugetul CJD și să adoptăm alte hotărâri care sunt importante și de interes imediat. (...) Ca reproșuri, în formulă generală, am discutat despre ce s-a făcut din Dâmbovița 2025 și ce nu, am discutat despre relația CJD-partid, despre relațiile președinte de Consiliu Județean, vicepreședinte cu primarii, am discutat despre multele declarații, prea multele declarații care au apărut în presă în ultimele luni de zile... Am ajuns la o concluzie înțeleaptă și nu cred că este nevoie să fac nici eu, nici domnul Oprea alte discuții și comentarii. (...) Sper ca și Alin Manole să înțeleagă semnalul pe care l-a primit și să se integreze foarte serios în echipa pe care o vom forma după votul din data de 14 februarie”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu.

Alexandru Oprea: “Pentru mine există viață și după...”

Președintele demisionar al Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a declarat următoarele: „Sigur că se pot spune foarte multe lucruri de un fel sau de celălalt... Cred că un om are momente în viață în care trebuie să aleagă și în care trebuie să decidă ce are de făcut. Dincolo de aceste lucruri, eu afirm răspicat că nu are de ce să-mi fie rușine de modul în care mi-am îndeplinit mandatul la conducerea Consiliului Județean Dâmbovița. Spun că am făcut foarte multe lucruri bune, am încercat să dezvolt proiectele existente, să aducem proiecte noi și cred cu tărie că acest județ merită o șansă. O altă precizare pe care vreau să o fac: le mulțumesc colegilor cu care am lucrat, le mulțumesc colegilor care au fost mandatați de către PSD să ocupe funcțiile de responsabilitate imensă care există la Consiliul Județean Dâmbovița și, mai ales, le urez multă putere de muncă pentru că activitatea la Consiliul Județean Dâmbovița începe dimineața la 8 și se termină undeva în noapte. Sunt foarte multe lucruri care ridică probleme de o complexitate extrem de mare și, sigur, este dificil pentru cineva care vine din afara Consiliului să intre atât de repede în problematica aceasta extrem de complexă.O altă precizare, vreau să spun că în ziua de astăzi cred că fiecare dintre noi trebuie să fim caracterizați sau să credem în niște principii. În ceea ce mă privește, o viață întreagă am crezut, cred și încă o să cred în niște principii și mai cred în ceva, în două lucruri foarte desuete în ziua de astăzi și din ce în ce mai greu de găsit: mai cred în onoare și demnitate. Vă mulțumesc pentru colaborarea pe care am avut-o la CJD și, așa cum spunea cineva, pentru orice există un nou început și cu siguranță pentru mine există viață și după, și cu siguranță nu atât de stresantă, nu atât de bulversată și nici atât de ocupată ca la Consiliul Județean Dâmbovița”, a declarat Alexandru Oprea.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale