Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



10.08.2015 00:17

Până în toamnă, când vor avea loc efectiv...


A A

Alegerile interne din PSD, cu candidați pierduți pe... drum

Alegerile interne din PSD, cu candidați pierduți pe... drum
Sfârșit de vară și început de toamnă fierbinte la PSD Dâmbovița: înainte de alegerile din "liga mare", vor avea loc competițiile la Organizațiile de Tineret și de Femei

❚ Deocamdată, în cursa pentru șefia organizației județene, singurul candidat este actualul pre- ședinte al PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu ❚ Dacă până mai ieri, parlamentarii Ionuț Săvoiu și Leonardo Badea susțineau că se vor înscrie în cursa electorală internă, astăzi aceștia s-au cam răzgândit și nu mai par dispuși să se lupte pentru vreo funcție în Organizația Județeană, deși mai au suficient timp să revină asupra deciziei și să încingă lupta internă

ANA MARIA POPESCU


Organizația Județeană a Partidului Social Democrat a stabilit ca până la sfârșitul lunii septembrie să aibă loc alegerile interne, unde se va alege președintele pentru următorii 4 ani. Dacă până acum se prefigura o competiție dură pentru șefia PSD Dâmbovița, mai mulți lideri locali anunțându-și intenția de a se lupta pentru președinție, acum se pare că lucrurile s-au mai limpezit și candidații s-au mai pierdut pe drum.

Actualul președinte al social democraților dâmbovițeni, Adrian Țuțuianu, a rămas pentru moment singurul candidat sigur din competiția internă, dar mai este timp până la Conferința Județeană de Alegeri, așa ca poate oricând să se încingă lupta.

„Aștept la nivelul președinției partidului pe oricine să se înscrie în competiție, pentru că eu cred că un partid care are democrație internă e un partid care va construi democrație și în societate. Și la seniori, și la tineret și la femei o să avem probabil mai multe candidaturi pentru anumite funcții și asta nu face decât să asigure sănătatea partidului”, a declarat Adrian Țuțuianu.

La Conferința Județeană din septembrie sunt așteptați liderii centrali ai partidului, dar și miniștrii din Guvernul Ponta.

 

Competiții interne, înainte de alegerea președintelui

Însă, până la alegerile din „liga mare” a PSD Dâmbovița vor avea loc competiții interne la Organizațiile de Tineret și Femei, acolo unde nu este deloc lipsă de candidaturi.

„Eu nu sprijin persoane individuale în concurența politică internă, ci mă interesează să avem echipe competitive pentru bătăliile electorale din anul 2016. Voi fi atent la componența echipelor. Vreau oameni care au opțiuni politice clare, care au pregătire profesională și politică adecvată, oameni care știu să pună umărul atunci când partidul are nevoie și nu agreez pe cei care poartă dispute publice într-un mod care este neprincipial, neserios. Nu poți să-ți împroști cu noroi colegul de partid, asta dezavuez și le-am spus-o tuturor... Ne-am gândit să avem Conferința Județeană undeva în jurul datei de 25 septembrie, dar data exactă o să o stabilesc cu dl Dragnea după 20 august, pentru că vreau să am o participare importantă aici, pe președintele partidului, primul ministru, președintele Consiliului Național, câțiva miniștri, este un eveniment politic major pentru noi ca partid”, a declarat președintele PSD, Adrian Țuțuianu.

 

Săvoiu și Badea s-au răzgândit

Dacă până mai ieri parlamentarii Ionuț Săvoiu și Leonardo Badea susțineau că se vor înscrie în cursa electorală internă a partidului, astăzi aceștia se pare că s-au răzgândit și nu mai par dispuși să se lupte pentru vreo funcție în Organizația Județeană.

Mai au însă suficient timp să revină asupra deciziei și să încingă lupta internă.

„Rămâne de văzut dacă voi candida pentru vreo funcție internă... La vremea respectivă mă voi decide...Oricum, am spus-o de nenumărate ori, nu voi candida pentru funcția de președinte al Organizației Județene”, susține deputatul Ionuț Săvoiu.

Nici senatorul Leonardo Badea nu este mai hotărât:

„Eu spun că rămâne de văzut dacă voi candida la vreo funcție în partid sau nu... Nu am decis încă, Conferința Județeană va avea loc cel mai probabil pe 25 septembrie”, ne-a declarat senatorul PSD.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale