Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



28.07.2015 00:20

De ieri, a început


A A

Admiterea la liceu a cazurilor speciale

Admiterea la liceu a cazurilor speciale
inspector gen.adj.prof. Gabriela Istrate

❚ A fost constituită o Comisie Județeană de Admitere care analizează fiecare caz în parte până astăzi, 28 iulie ❚ Situațiile speciale apărute după repartizarea computerizată se referă la: candidați care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen, elevi cu anumite probleme medicale, redistribuirea candidaților gemeni, corectarea unor erori de transcriere greșită în baza de date computerizată a opțiunilor exprimate de elevi ❚ Anul trecut, Comisia Județeană de Admitere a primit spre rezolvare 60 de cereri pe cazuri speciale, cele mai multe fiind din zona Titu

VIRGIL VOINESCU


Potrivit calendarului de admitere în liceu, aprobat de Ministerul Educației Naționale, de ieri, 27 iulie și până pe 28 iulie a.c., Comisia Județeană de Admitere rezolvă eventualele situații speciale ce apar după admiterea computerizată. Inspectorul școlar general adjunct, prof. Gabriela Istrate, ne-a declarat că situațiile speciale, așa cum sunt ele definite, sunt cele în care s-au produs erori la transcrierea unor coduri în fișele de înscriere, ceea ce nu a permis repartiția computerizată, unele situații medicale care împiedică deplasarea într-o altă localitate, cazurile unor copii gemeni care la admitere au primit repartiție în unități de învățământ diferite, candidați care nu și-au depus dosarele de înscriere în termen ori nu au participat la primele două repartizări computerizate.

„Astfel de situații au o procedură specială aprobată de Ministerul Educației Naționale. Sunt anunțate Comisiei Județene de Admitere de către directorii școlilor gimnaziale prin aviz scris însoțit de documente doveditoare a situațiilor semnalate ca fiind cazuri speciale”, a subliniat insp.adj. Gabriela Istrate.

Criteriul de soluționare a cazurilor speciale este ca media de admitere în liceul solicitat să fie cel puțin egală cu a ultimului elev admis în respectivul liceu, în clasa în care va fi repartizat și în limita a maximum 30 de locuri.

Rezultatele soluționării cazurilor speciale vor fi afișate la ISJ Dâmbovița și pe site-ul instituției, în data de 30 iulie. Anul trecut, Comisia Județeană de Admitere a primit spre rezolvare 60 de cereri pe cazuri speciale, dintre acestea fiind rezolvate 70%.

„Cea mai mare presiune a fost pentru zona Titu, cauza fiind opțiunile insuficiente înscrise în fișe”, a mai spus inspector gen.adj. Gabriela Istrate.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Filiala Târgoviște a Academiei Oamenilor de Știință din România are o nouă conducere
Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale