Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro26.09.2022 00:20

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

A blama Uniunea Europeană...

A blama Uniunea Europeană...

Chiar dacă pare o nouă istericală de presă, permiteți-mi să accentuez aceste puncte, fiindcă UE are momente grele în față. A blama Uniunea pentru criza actuală este doar un pas pentru cei care doresc o Europa divizată, fărămițată, fără putere. Am zis-o de multe ori, nefiind singur desigur, că UE nu este perfectă, dar este cea mai bună soluție pentru structurarea vieții pe continentul european. Este un mecanism evolutiv, construit în fiecare zi de cei 450 de milioane de cetățeni ai săi.

Nu întâmplător cei din afara UE tânjesc la statutul de cetățeni europeni. Nu sunt doar moldovenii noștri care în număr compeșitor sunt acum cu pașaport european prin intermediul cetățeniei române. Sunt și mii de britanici, care prinși menghina Brexitului, și-au redescoperit o bunică irlandeză care le-a dat acces la această cetățenie sau care – profintând de legislația belgiană – au devenit belgieni. Mai nou chiar elvețienii, da, ați auzit bine, elvețienii doresc să aibă și o cetățenie a unei țări UE din considerente pragmatice. Facultățile în Germania sunt ieftine și bune, iar copiii lor pot să studieze aproape gratis aici dacă sunt cetățeni europeni.

A blama UE e ca și cum ți-ai certa în permanență copilul adolescent. Trebuie răbdare, acest proces este în dinamică și nu se întâmplă peste noapte. E nevoie de un adevărat spirit de echipă pentru a reuși. Jocul nu este doar pentru politicieni sau pentru cele 27 de țări membre. Este responsabilitate noastră, a tuturor, să găsim metode pentru a avansa.

 

 

 

Dan LucaComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (II)
„Frica păzește pepenii” în perspectiva „morții nucleare” (I)
Reîntregirea patriei prin Biserica neamului
Snagov 2
Snagov 2
Gangsterismul valah
Turism prezidențial doar de „amorul artei”
Mobilitățile de la structura națională spre cea europeană
„Colivia de aur” europeanã
Presa sănătoasă, importantă pentru democrația Europei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale