Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



20.10.2010 00:03

Controlul Curții de Conturi Dâmbovița a găsit


A A

Prăpăd în bugetul Primăriei Glodeni

Prăpăd în bugetul Primăriei Glodeni

Tarlaua ilegalităților din Glodeni a fost recent „săpată” de un control al Curții de Conturi Dâmbovița, dedicat execuției bugetare a anului 2009. Săpăturile Curții de Conturi au scos la lumină „abaterile de la legalitate și regularitate” într-un număr atât de mare, încât ne întrebăm cum de mai sunt lăsați în funcții publice asemenea analfabeți într-ale administrației și legilor. V-am prezentat ieri și alaltăieri, pe larg, constatările Curții de Conturi Dâmbovița cu privire la felul în care au fost gestionate fondurile guvernamentale în anul 2009 pentru plata a 5 poduri dintre cele 7 contractate și executate de firma PROCOR, afacere atât de dragă „deputatului OG 7”, Florin Popescu.

Poate ați crezut cumva că prin anchetele noastre de presă ne-am legat ca boala de omul sănătos când am criticat ilegalitățile din Glodeni!? Nici vorbă! Adevărul este că executivul primăriei Glodeni a făcut jaf în banii publici. O demonstrează mai nou și constatările auditului financiar al contului de execuție bugetară pe anul 2009 reflectat în Decizia nr. 1632/01.09.2010 a Curții de Conturi Dâmbovița. Documentul confirmă, practic, că nu am mințit și nu am exagerat cu nimic în anchetele noastre de presă. Măcar atâta mulțumire să avem după ce, timp de un an, Nașul PDL Florin Popescu a azvârlit asupra noastră în neștire tone de acuzații, minciuni, insulte și amenințări, fiind deranjat că i-am demascat legăturile de prietenie și de afaceri cu clanul primarului PDL Petre Dinu.

Am demonstrat cu documente oficiale că firma PROCOR, slăbiciunea „deputatului OG 7” Florin Popescu (care a pus mâna pe un sfert din lucrările finanțate prin O.G. 7/2006 pe vremea când era cu tot neamul acționarul majoritar al firmei!), trebuie să dea înapoi la bugetul statului cele câteva miliarde de lei încasate ilegal în anul 2009. Plățile ilegale au fost făcute fie pentru lucrările supraevaluate, fie pentru cele decontate în plus și neexecutate, dar plătite cu o generozitate de-a dreptul penală de primarul PDL Petre Dinu. Personajul „Petrică” este prietenul declarat al președintelui CJD Florin Popescu.

Dacă în România și-ar face datoria toate instituțiile statului, atunci nu credeți că ar fi corect ca Nașul Florică și prietenul său Petrică să dea împreună niște explicații oficiale pentru aceste afaceri? N-ar fi rău! „La bine și la greu”, așa-i solganul în familia PDL, cea atât de secretoasă cu banii publici, dar atât de generoasă cu ei în afaceri ilegale. Așteptăm cu mult interes și Controlul Curții de Conturi pentru anul 2008, an electoral ca și anul 2009. Experiența și documentele pe care le avem ne îndreptățesc să afirmăm că mai sunt de recuperat niște sume mari de bani, fie de la PROCOR, pentru podurile recepționate (tot ilegal!) în anul 2008, fie de la cei care le-au plătit cu o dărnicie suspectă. Adică de la prietenul „Petrică” și de la acoliții săi din Primăria Glodeni.

 

PRIMARUL DINU ȘI VICEPRIMARUL SAFTA
ȘI-AU TRAS ZECI DE MILIOANE LEI VECHI
PENTRU... SPORURI DE RADIAȚII, BUNURI ȘI SERVICII,
ALIMENTE ȘI STIMULENTE

 

Prăpădul în banii publici ai CL Glodeni s-a făcut organizat, sistematic, pe toate palierele. Pe principiul „cine-mparte, parte-și face”, primarul Petre Dinu și mâna sa dreaptă, viceprimarul Gheorghe Safta, s-au simțit perfect îndreptățiți să-și tragă și ei din banii publici niște zeci de milioane de lei vechi (în mod oficial, vreau să subliniez!). Numai în anul (electoral!) 2009, cei doi au încasat ilegal peste 37 milioane lei vechi pentru bunuri și servicii sub formă de produse alimentare, plătite chiar din banii primăriei, din care vreo 23 de milioane lei vechi pentru masă caldă, vreo 15 milioane lei vechi pentru produse alimentare sub formă de stimulente pentru Paște și Crăciun, dar și pentru ținută plătită în septembrie 2009. Și-or fi luat din banii publici niscaiva haine cu buzunare cât mai largi?

Primarul Dinu și viceprimarul Safta și-au mai băgat în buzunare, tot ilegal, încă vreo 20 de milioane lei vechi „spor de radiații”. Nu știm cine i-a „iradiat” pe cei doi, dar ilegalitățile făcute vorbesc de la sine despre pericolul în care se află banii publici la Primăria Glodeni. Suntem foarte curioși să aflăm dacă nu cumva a fost „iradiat” cu vreun spor pe măsură și Nașul Florin Popescu, la Consiliul Județean Dâmbovița, cel care constituie în toate un model de urmat în familia primarilor PDL din Dâmbovița.

Primarul Petre Dinu și viceprimarul Gheorghe Safta s-au mai înfruptat din banii publici cu peste 20 de milioane lei vechi și pentru participările lor, tot ilegale, în comisiile de recepție ale lucrărilor făcute de firma PROCOR. Nu de alta, dar este bine să se știe prin ale cui mâini au trecut miliardele acelea primite în plus și ilegal de firma PROCOR în urma recepțiilor total ilegale de care s-au bucurat cele 7 poduri, mai exact podețe, pe care le-a executat.

Vă reamintim că podurile au fost finanțate din fondurile guvernamentale, exact prin afacerea pusă la cale de „deputatul OG 7” Florin Popescu. El este supranumit „Nașul PDL”, fiindcă este bogat în fini cu funcții și bugete publice pe mână și sfătos nevoie mare, întocmai ca un părinte spiritual, fiind în familia PDL un model de abuz și dezinformare. 

 

August 2009. Nașul Popescu - zis „Florică” - mereu împreună cu primarul Dinu - zis „Petrică” - au fost surprinși, în repetate rânduri, de echipa TV Artpress în negocieri la drumul mare. La una dintre ele s-au dat în stambă și câțiva consilieri PDL locali și județeni
August 2009. Nașul Popescu - zis „Florică” - mereu împreună cu primarul Dinu - zis „Petrică” - au fost surprinși, în repetate rânduri, de echipa TV Artpress în negocieri la drumul mare. La una dintre ele s-au dat în stambă și câțiva consilieri PDL locali și județeni

 

ALTE PLĂȚI ILEGALE DE PESTE
300 MILIOANE LEI VECHI ÎN ANUL 2009

 

Ca să fie toată lumea mulțumită în Primăria Glodeni și să nu-și audă vorbe, primarul Petre Dinu a făcut numeroase plăți ilegale și pentru alți salariați. Că doar nu le dădea din banii lui, ci din banii publici. Peste 300 milioane lei vechi au intrat ilegal în buzunarele salariaților din Primăria Glodeni pentru tot felul de bunuri și servicii, alimente, stimulente, drepturi bănești, toate, dar absolut toate fiind acordate fără temei legal în anul electoral 2009.

Cum a fost posibilă această debandadă în bugetul local? Explicația o găsim tot în Decizia 1632/01.09.2010 a Curții de Conturi Dâmbovița. Primarul Petre Dinu și acoliții săi din Primăria Glodeni cică ar fi... „interpretat necorespunzător prevederile Legii contractului colectiv de muncă nr. 130/1996”. Asta era! „Interpreții” sunt profesioniști într-ale ilegalităților!

 

„IRADIAȚII” CARE ȘI-AU UMPLUT ILEGAL BUZUNARELE
CU BANII PUBLICI „AU UITAT” SĂ COLECTEZE
LA BUGETUL LOCAL CREANȚE FISCALE
DE PESTE 2 MILIARDE LEI VECHI

 

Prea ocupați cu încasarea ilegală a unor drepturi, sporuri și stimelente total necuvenite, „iradiații” din Primăria Glodeni „au uitat” să mai colecteze creanțe fiscale de peste 2 MILIARDE lei vechi datorate bugetului local. Astfel, la data de 31 decembrie 2008, CL Glodeni înregistra 175.608,04 lei, adică peste 1 miliard 750 milioane lei vechi debite restante, care la data de 31 decembrie 2009 au crescut la suma de peste 239.279 lei, adică la 2 miliarde 392 milioane lei vechi. Să fi fost „sporul de radiații” prea mic? Ori produsele alimentare prea puține? Sau poate ținuta salariaților, plătită din banii publici, nu a avut buzunare pe măsură?

 

33 MILIOANE LEI VECHI PENTRU
LUCRĂRI NEEXECUTATE LA GRĂDINIȚA GLODENI

 

Despre lucrările de la Grădinița Glodeni, neexecutate, dar plătite din bugetul Primăriei, am scris cu ceva timp în urmă. Materialele noastre au provocat supărare mare printre „iradiați”. Gașca PDL din Glodeni l-a acuzat pe directorul școlii, prof. Liviu Stoica – consilier local PSD al CL Glodeni – că este „reclamagiu” și că, vezi Doamne, directorul Școlii din Glodeni vede ilegalități acolo unde nu sunt. În realitate, omul a sesizat în repetate rânduri derapajele grave de la lege și le-a adus la cunoștința instituțiilor statului. În drumurile sale, s-a oprit cu documentele și pe la Trustul de presă Artpress. Noi zicem că asta e de bine.

Anchetele noastre de presă au dezvăluit (iată, avem acum și confirmarea controlului Curții de Conturi!) că și alte firme au primit botezul ilegalităților de la prietenul „Petrică” al Nașului PDL. Așa că firma de construcții (din informațiile noastre, COBADI SRL) a încasat tot ilegal suma de peste 33 milionae lei vechi din bugetul CL Glodeni, reprezentând, cităm „contravaloarea unor categorii de lucrări neexecutate în fapt la obiectivul de investiții «Asigurare utilități la Grădinița Glodeni», respectiv tavane suspendate din rigips 28,50 mp și tavane rigips cu montanți metalici 30,49 mp”.

 

CARBURANȚII... LA LIBER (!) ȘI ALTE ILEGALITĂȚI FĂRĂ NUMĂR...

 

Mai adăugăm aici faptul că microbuzul Primăriei Glodeni, un FIAT Ducato destinat transportului școlar, s-a plimbat pe bani publici cât a vrut „mușchiul” primarului Petre Dinu. Curtea de Conturi a constatat, cităm „consumul lunar de carburanți (...) nu a fost normat printr-un act administrativ în baza căruia să fie înscrise în bugetul pe anul 2009 cheltuielile necesare”... Sincer? Am obosit de cât am scris și tot nu am terminat. Rețineți! Controlul Curții de Conturi a fost dedicat doar anului (electoral!) 2009. Ce-o fi în documentele anului 2008 (tot electoral!), Dumnezeu cu mila! Dar nu credeți că merită efortul să aflăm?

 

DAȚI-VĂ DEMISIILE „IRADIAȚILOR”
ȘI RETURNAȚI SUTELE DE MILIOANE LA BUGETUL LOCAL!

 

Controlul execuției bugetare a anului 2009 ne dă tot dreptul să afirmăm că prăpădul în banii publici la Primăria Glodeni trebuie căutat și în anii anteriori. În concluzie, primarul Petre Dinu, viceprimarul Gheorghe Safta și colaboratorii lor într-ale ilegalităților trebuie să dea înapoi la bugetul local toți banii încasați ilegal. Și, în mod normal, ar trebui să-și dea demisiile din funcții. Nu credeți?

Noi, jurnaliștii Artpress, ne-am întrebat nedumeriți și chiar dezamăgiți ce explicație putea să aibă comportamentul pasiv al viceprimarului Gheorghe Safta în timpul circului făcut la Glodeni în august 2009 de primarul Petre Dinu și de președintele CJD Florin Popescu? Cum de l-a lăsat sufletul pe fostul nostru coleg, Gheorghe Safta (cândva jurnalist de investigații!), să nu ia atitudine când primarul Petrică Dinu și prietenul său Florin Popescu, flancați de consilieri PDL locali și județeni, își băteau joc de tinerii jurnaliști ai Trustului de presă Artpress?! Adică, exact de foștii colegi ai actualului viceprimar Gheorghe Safta?! Explicația acestui comportament ne-o dau ilegalitățile fără număr descoperite la Glodeni.

 

alte articole la temă:

JAF ÎN FONDURILE GUVERNAMENTALE (I)

JAF ÎN FONDURILE GUVERNAMENTALE (II)

"Herghelia" PDL înghite sute de miliarde din OG 7/2006

FILE PENALE ÎN DOSARUL O.G. 7

Afacerile PROCOR, slabiciunea nasului PDL

"Deputatul OG 7" si-a tras lucrari de 87 miliarde lei

.

Alina Mavrodin Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de SATURATUL la 23.10.2010 15:32

Cat de naivi sunteti?! Pai sigur ca si FAP a beneficiat de sporul de "iradiere" in tot anul 2009 ... ca de altfel tot CJD-ul si multi alti primari(si asta prin "interpretari" ale legii desi nu aveau voie (intrebati autoritatea in domeniu salarizarii daca nu credeti - MMFPS). Nu credeti?? Intrebati-l chiar pe el si pe cei de la curtea de conturi si o sa primiti raspunsuri suprinzatoare... Si mai stiti ceva??!! Cereti sa vedeti salariile celor de la cabinetul lui FAP... sa vedeti acolo salarii...in timp ce alti bugetari (cei mai multi) fac greva foamei si primesc salarii de 400-500... consilierii de la cabinetul lui FAP se "multumesc" cu ...4000-5000/lunar...ca doar muncesc de zece ori mai mult "adica 80 de ore pe zi"!!!!!!!!!!!
Asta e tara, judetul si orasul lor....
SA TRAIM (NOI SI AI NOSTRI) BINE!!


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale