Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



19.10.2010 00:04

Herghelia PDL a "deputatului OG7" Florin Popescu a făcut


A A

JAF ÎN FONDURILE GUVERNAMENTALE (II)

JAF ÎN FONDURILE GUVERNAMENTALE (II)

ILEGALITĂȚI FLAGRANTE LA PODUL PESTE PÂRÂUL SLĂNIC

 

 Podul de peste pârâul Slănic, abia inaugurat în 2009 (cu comisii de recepție ilegale!) și-a „rupt un picior” suspect, după numai 6 luni de la inaugurare. Echipa TV ARTPRESS a filmat partea distrusă a podului. În replică, fanii PDL de la postul TTV, aflat în slujba Nașului Florin Popescu, au filmat partea bună a podului și am fost acuzați din nou că mințim. În plus, conducerea firmei PROCOR ne-a transmis că ne dă în judecată, fiindcă-i afectăm imaginea. Controlul Curții de Conturi dovedește însă că jurnaliștii ARTPRESS au avut dreptate și că anchetele noastre sunt corecte. Cităm: „Primăria, în calitate de investitor, a admis în mod nelegal recepția la terminarea lucrărilor a obiectivului de investiții „Pod peste pârâul Slănic la Fântâna Rece”, în condițiile în care nu au fost executate toate cantitățile de lucrări admise din care să rezulte modificarea acestora. Astfel, conform devizului ofertă, modificat conform notelor de renunțare și celor de comandă suplimentară, la categoria de lucrări – structura de rezistență, capitol de lucrări – radiere din beton amonte și aval de pod, s-a prevăzut a se executa lucrări în cantitate de 90 m.c., în realitate, conform situației de lucrări din luna iulie – august 2009, s-a executat doar cantitatea de 77,71 m.c. Valoarea lucrărilor neexecutate, nedecontate, a fost de 3.731 lei.

Consecința a fost darea în exploatare a podului fără respectarea în totalitate a cantităților de lucrări necesare, conform situațiilor din teren și distrugerea unor componente ale podului la un debit mărit al pârâului ca urmare a ploilor abundente. Astfel, o comisie formată din reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Construcții – Direcția Județeană de Control în Construcții Dâmbovița și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dâmbovița, a constatat că, la „Podul peste pârâul Slănic, din punctul Fântâna Rece, executat în anul 2009 – gabioanele aval pod partea stângă au fost distruse...”. Dirigintele de șantier împreună cu proiectantul lucrării au estimat valoarea distrugerilor la suma de 697,50 lei (fără TVA).”

 

LUCRĂRI DECONTATE ÎN PLUS FAȚĂ DE DEVIZE

 

Dărnicia cu care primarul PDL Petre Dinu a făcut plăți ilegale de sute de milioane de lei, în anul electoral 2009, ca și atitudinea sa total suspectă în relație cu echipele Trustului ARTPRESS, spun totul despre jaful în banii publici, pe filiera fondurilor guvernamentale și nu numai. Iată doar un exemplu de peste 165 milioane lei vechi găsite de controlul Curții de Conturi dintr-un condei, cum se spune: „S-au efectuat plăți nelegale în suma de 16.543 lei către S.C. Procor S.A., reprezentând contravaloare lucrări decontante în plus față de devizul ofertă, modificat prin dispoziție de șantier și prin note de renunțare și de comandă suplimentară. Astfel, la obiectivul „Pod peste pârâul Slănic la Fântâna Rece”, s-au acceptat la plată situații de lucrări, în care s-au înscris, în unele cazuri, cantități de lucrări la care se renunțase, iar în alte cazuri, cantități de lucrări mai mari decât cele din notele de comandă suplimentare.

În timpul misiunii de audit, entitatea a calculat foloase nerealizate pentru plata nelegală a sumei de 16.543 lei, în valoare de 820 lei.”

 

Curtea de Conturi a descoperit grave carențe la podul peste pârâul Slănic

 

PROCOR TREBUIE SĂ DEA ÎNAPOI LA BUGETUL CL GLODENI
PESTE 3 MILIARDE LEI VECHI
ȘI SĂ REPARE PODUL PESTE PÂRÂUL SLĂNIC
PE PROPRIA CHELTUIALĂ

 

În consecință, Curtea de Conturi a decis măsurile și termenele imperative pentru „înlăturarea acestor abateri de la legalitate și regularitate”, în sensul că a impus:

1.     „Intrarea în legalitate privind recepțiile la terminarea lucrărilor de investiții și respectarea prevederilor legale cu privire la calitatea construcțiilor și numai pentru cheltuieli efectuate cu respecatrea dispozițiilor legale...”

2.     „Generalizarea verificării plăților situațiilor de lucrări supraevaluate” privind podurile de la Fântâna Rece, Ciocănica, Murga, Mădărănești 1 și Mădărănești 2 pentru „stabilirea întinderii prejudiciului și luarea măsurilor pentru recuperarea acestora...”

3.     „Intrarea în legalitate privind remedierea distrugerilor la Podul peste pârâul Slănic la Fântâna Rece”, de către constructorul SC PROCOR SA, pe cheltuiala proprie, lucrarea fiind în perioada de garanție;

4.     „Generalizarea verificării plăților privind lucrările decontate în plus față de devizul ofertă la Podul peste pârâul Slănic la Fântâna Rece, stabilirea prejudiciului și luarea măsurilor pentru recuperarea acestora...”

 

PRIMARUL PDL PETRE DINU RISCĂ ÎNCHISOAREA DE LA 6 LUNI LA 3 ANI

 

Este important să precizăm că primarul PDL Petre Dinu din Glodeni a avut termen 30 septembrie 2010 pentru intrarea în legalitate și recuperarea celor peste 3 miliarde lei vechi plătite ilegal firmei PROCOR, fie pentru lucrări supraevaluate, fie pentru lucări neexecutate ori decontate în plus față de devizele de ofertă. Vom vedea dacă termenul a fost respectat! În caz contrar, sancțiunile comunicate de Curtea de Conturi sunt drastice. Cităm: „Nerecuperarea prejudiciilor ca urmare a  nedispunerii și neurmăririi de către conducere a măsurilor transmise de Curtea de Conturi constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, conform articolului 64 din Legea 94/1992”.

 

 

1. Primarul PDL Petre Dinu urcă în mașina CJD. La volan, președintele Florin Popescu. 2. În mașina CJD, nașul Florin Popescu – șofer pentru primarul Petre Dinu. 3. Anul 2009 – președintele CJD către echipa TV Artpress: „Puteți să dați pe post până vă săturați!” 4. Cei doi prieteni s-au plimbat la greu cu mașina CJD! Nu-i oprește nimeni?

 

RADIOGRAFIILE CURȚII DE CONTURI
EXPLICĂ AGRESIVITATEA „HERGHELIE PDL”

 

După ce ați citit această primă „radiografie” făcută de Curtea de Conturi la Glodeni, vă mai mirați de ce a fugit președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu din conferința sa extraordinară de presă din 26 ianuarie 2010 și s-a încuiat în birou?  Sau de ce a trimis jandarmii să ne dea afară din Consiliul Județean Dâmbovița? Sau vă mai mirați că în 10 septembrie 2009 președintele PDL Florin Popescu a interzis accesul jurnaliștilor Artpress la o conferință de presă, folosind Poliția Comunitară pentru a se încuia în sediul PDL? Solicităm Curții de Conturi să verifice și isprăvile financiare ale anului 2008 în Glodeni. De asemenea, așteptăm radiografiile Curții de Conturi și pentru afacerile „hergheliei PDL” in Vișinești, unde PROCOR a executat alte 3 poduri. Agresivitatea primarului PDL Cristian Rădulescu ne determină să-l suspectăm și pe acesta de o mare generozitate în plățile de ordinul zecilor de miliarde lei vechi în relația cu firma PROCOR.

 

MÂINE – JAF ÎN BUGETUL PRIMĂRIEI GLODENI
PENTRU PLĂȚI ILEGALE

Primarul Petre Dinu și viceprimarul Gheorghe Safta trebuie să restituie la bugetul Consiliului Local mari sume de bani pe care le-au încasat ilegal, fie pentru „spor de radiații”, fie pentru „bunuri și servicii”, fie pentru „produse alimentare”, fie pentru „participări ilegale în comisii de recepție a lucrărilor”, fie pentru alte drepturi bănești acordate necuvenit.

 

partea I aici

alte articole la temă:

Prăpăd în bugetul Primăriei Glodeni

"Herghelia" PDL înghite sute de miliarde din OG 7/2006

FILE PENALE ÎN DOSARUL O.G. 7

Afacerile PROCOR, slabiciunea nasului PDL

"Deputatul OG 7" si-a tras lucrari de 87 miliarde lei

.

Alina Mavrodin Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale