Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



07.10.2009 00:34

Bugetul statului - "lada cu jaratic" pentru "armasarii" presedintelui PDL Florin Popescu


A A

"Herghelia" PDL înghite sute de miliarde din OG 7/2006


PROCOR a participat singur la licitație și a câștigat 7 (șapte) PODURI

Cunoaștem câteva dintre isprăvile liderului PDL Florin Popescu, cel care a ajuns (cum îi spun unii!) „șeful județului” Dâmbovița. Fost deputat în perioada 2004-2008, Florin Popescu a fost unul dintre cei care au convins guvernul PD-PNL să scoată pe piață celebra Ordonanță Guvernamentală nr. 7/2006, botezată scurt O.G. 7. Pasiunea lui Florin Popescu pentru O.G. 7 a fost mai mult decât evidentă, iar cei care cunosc afacerile în construcții ale membrilor familiei sale și ale firmelor unor lideri marcanți PDL știu bine că nu-și folosea deputatul Florin Popescu influența la Guvern fără un foarte concret interes personal și de grup. Poduri, podețe, punți pietonale, alimentări cu apă, canalizări, baze sportive, toate necesare în comunele dâmbovițene, s-au transformat urgent în slogan electoral PDL, în momeală politică pentru unii dintre primari și, pe filieră, în foarte, foarte mulți bani pentru firmele aflate în portofoliul politic și de familie al fostului deputat Florin Popescu, devenit în 2008 președintele Consiliului Județean Dâmbovița.

Victoriile fostului deputat Florin Popescu: N.U.P. și O.G. 7/2006

Informațiile care circulă în unele medii preocupate de investigarea afacerilor grase cu bani publici, pentru care Florin Popescu a dezvoltat o pasiune, au ajuns și la urechile noastre. Câțiva ani l-am crezut pe Florin Popescu mânat de cele mai bune intenții în demersul său de tânăr politician preocupat în egală măsură și de o carieră universitară, nu-i așa, că altfel nu ar semna mereu și peste tot „lect.univ.”. Numai că și în istoria sa universitară au apărut numeroase file penale adunate într-un dosar foarte voluminos, închis cu mare greutate de fostul prim procuror Mihai Adrian, după câțiva ani de cercetări penale, al căror N.U.P. este încă puternic controversat. Am auzit multe păreri conform cărora ar trebui redeschis dosarul în care Florin Popescu a fost acuzat că a falsificat 214 note pe când era lector la Universitatea „Valahia” din Târgoviște. Zilele trecute, cotidianul central „Curentul” îi făcea președintelui PDL Florin Popescu un fel de fișă biografică numindu-l „deputat lector falsificator”, „meseriaș al fraudei intelectuale”, acuzat că ar fi participat „la cel mai grav caz de corupție universitară din România”. Nu insistăm astăzi pe acest dosar întrucât dorim să facem propriile investigații de presă în acest caz. Am reținut însă că au fost ignorate de Parchet ancheta Ministerului Educației și Învățământului, ca și declarațiile martorilor care probau vinovăția celui care semnează și astăzi „lect.univ. Florin Popescu”, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Dâmbovița. Cei atenți la nuanțe se vor întreba, pe bună dreptate, ce legătură are povestea cu N.U.P. a lui „lect.univ.” și cea cu O.G. 7. O posibilă explicație o vor putea găsi în funcția politică a lui Florin Popescu, al cărui mandat de deputat a fost mai tare decât orice alt mandat în perioada 2004-2008, în care a câștigat două mari victorii: obținerea N.U.P. în dosarul „celui mai grav caz de corupție universitară din România” și emiterea O.G. 7/2006. Ar mai fi și o a treia victorie, consecința celei de-a doua: mulți dintre primarii dâmbovițeni ai altor partide au fost „convinși” cu O.G. 7/2006 să treacă la PD și apoi la derivatele sale PLD și PD-L.

Fals și uz de fals în declarații publice

Facem primii pași în ancheta noastră de presă, pornind chiar de la declarațiile lui Florin Popescu pentru cotidianul „Ziua”, afirmația fiind preluată și în cotidianul „Curentul”: „am un grup de firme care are peste zece milioane de euro cifra de afaceri anual. Credeți că aș lua bani de la un student?”. Despre „grupul de firme” vom vorbi pe îndelete în dosarul O.G. 7/2006. Această ordonanță guvernamentală a devenit în Dâmbovița un pod, o punte sau un podeț pe care au circulat și circulă fondurile guvernamentale către vistieria „grupului de firme”, grup aflat, cum spuneam, în portofoliul politic sau în familia președintelui PDL Florin Popescu. Zilele trecute, la Bezdead, președintele Consiliului Județean Dâmbovița Florin Popescu tăia panglica uneia dintre lucrările executate de firma PROCOR și finanțate prin O.G. 7/2006. Prezența echipei TV ARTPRESS, „Jurnal de Dâmbovița” și Radio „D” l-a iritat pe Florin Popescu: „Ca titlu informativ vă spun că firma PROCOR nu aparține familiei mele”. Dar Popescu Nicolae – patronul și reprezentantul legal al firmei PROCOR este chiar tatăl dumneavoastră, domnule Florin Popescu. Știind ce familie unită aveți și cât sunteți de informat cu privire la afacerile ei, nu ne mirăm deloc de ce ne-ați furnizat ulterior o mulțime de informații despre firma PROCOR. Numai că scopul urmărit de dumneavoastră, domnule Florin Popescu a fost de a dezinforma opinia publică. „Știu că nu veți da pe post”, ne-ați provocat și noi am dat pe postul TV ARTPRESS tot ce ne-ați declarat „din cele 42 de lucrări derulate în județ pe O.G. 7, doar 3 lucrări au fost câștigate de firma PROCOR”. FALS, dle președinte Florin Popescu, FALS ÎN DECLARAȚII PUBLICE! FALS ȘI UZ DE FALS în declarații publice. Adică, dvs. faceți declarații publice mincinoase și uzați de ele pentru dezinformarea grosolană a dâmbovițenilor. Județul este plin de „potcoavele... hergheliei” lui Florin Popescu.

 

PROCOR a participat singur la licitatie si a câstigat 7 (sapte) PODURI

PROCOR = 12 lucrări din 3 licitații

„Alergați după cai morți”, ne-a râs în nas Florin Popescu, la Bezdead. Noi, cei de la ARTPRESS, obișnuiți să verificăm afirmațiile politicienilor dâmbovițeni și pe cele ale afaceriștilor veroși, am început să strângem „potcoavele” în urma lucrărilor executate din bani publici de „herghelia” lui Florin Popescu. Astfel am aflat, din documente oficiale, că PROCOR – firma lui Popescu Nicolae, tatăl președintelui CJD Florin Popescu – a câștigat 12 lucrări și nu 3. Licitațiile au fost 3, dar fiecare dintre licitații a grupat mai multe lucrări, astfel încât, cu doar 3 licitații, PROCOR s-a ales cu 12 lucrări de mare anvergură, atenție: 7 poduri la Glodeni, 3 poduri la Vișinești, și 2 punți pietonale la Bezdead. Cele 3 licitații câștigate de PROCOR au fost printre primele organizate în Dâmbovița, iar primarii portocalii din 2006-2007 au și ei de dat niște explicații în legătură cu felul în care au organizat licitațiile.

PROCOR - 7 (șapte) poduri dintr-o loviturã

Este suspect cum la Glodeni (cu primarul PDL Dinu Petre!) PROCOR a fost singurul participant la licitația organizată în 22.02.2007 pentru cele 7 (șapte) PODURI: 5 poduri peste pârâul Slănic: la Fântâna Rece, la Ciocănică, la Murga, la Livezi, la Malu Mierii și 2 poduri peste Valea Lăculețe: la Mădărănești I și la Mădărănești II în comuna Glodeni. Cu adresa oficială nr. 1416/07.04.2009, primarul Dinu Petre ne-a informat, în urma solicitării noastre, că proiectantul este SC PRODUCTIL SRL Târgoviște reprezentată în 2006 de Mircea Ionescu, că PROCOR a fost singurul participant la licitație, că lucrările au început în iulie 2007 și, până în prezent, au fost construite 2 dintre cele 7 poduri: podul de la Livezi a fost și recepționat, iar podului de la Malul Mierii urmează să i se taie panglica. Pică bine în actuala campanie electorală! Aproape 10 miliarde lei sau plătit până acum în 5 tranșe, cel puțin așa scrie în adresa oficială a primarului PDL din Glodeni. Dacă facem un calcul scurt, fără pretenția de a fi exacți până la ultimul leu, putem afirma că peste cele 7 poduri din Glodeni vor trece vreo 40 de miliarde lei bani publici către firma PROCOR, în cea mai mare parte. Vedeți, nu putem fi foarte exacți, pentru că autoritățile acestea sunt mereu foarte zgârcite cu informațiile oficiale. De exemplu, primarii din Glodeni, Bezdead și Vișinești, unde firma PROCOR construie ște 10 poduri și 2 punți pietonale, nu ne-au spus ce firmă a jucat rolul de „consultant în obținerea finanțării pe O.G. 7”. Am aflat noi, din alte surse. Este SC MOB-VAD SRL din Târgoviște al cărei reprezentant legal (patron și administrator) a fost (până în 2009!) Mihai Vădan. Face parte „MOB-VAD” din „grupul de firme” PDL, dle Florin Popescu? Face parte din „herghelie” Mihai Vădan? Fost trezorier al organizației județene și fost consilier județean PDL, Mihai Vădan este actualul director al Agenției de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit. (va urma) Mâine: PDL-istul Mihai Vădan a făcut cu SC MOB-VAD SRL profituri uriașe din bani publici cu doar trei salariați.

 

Florin Popescu - Bezdead - 6 mai 2009„Alergați dupã cai morți. PROCOR are doar trei lucrãri”

Rep.: O valoare estimativă a investițiilor de până la această dată pe OG 7...

Florin Popescu: Deci, peste 1200 de miliarde.

Rep.: Câte lucrări au fost câștigate de firma PROCOR?

F.P.: Trei din 42. Toate aceste lucrări câștigate cu cel mai mic preț.

Rep.: Sunteți mulțumit?

F.P.: Nu trebuie să fiu eu mulțumit, trebuie să fie cei care beneficiază de lucrări și evident că organele statului trebuie să verifice firma PROCOR, la fel ca și pe celelalte.

Rep.: Totuși, lucrarea nu este finalizată, iar oamenii nu sunt mulțumiți...

F.P.: Organele statului să-și facă treaba pentru orice lucrare efectuată de către oricine din județul Dâmbovița. Și ca titlu informativ, deși știu că nu o să dați pe post, vă spun că firma PROCOR nu aparține familiei mele, așa că sunteți în căutare de cai morți.

(Florin Popescu - Bezdead - 6 mai 2009)


Ultima oră: Prin hotărâre de guvern, 44 de consilii locale din județul Dâmbovița au primit bani pe Ordonanța 7 pentru reabilitarea sau construcția unor poduri sau podețe. Plata către constructori se efectuează de Direcția Generală a Finanțelor Publice Dâmbovița după ce primarii fac dovada rectificării bugetelor locale cu sumele respective. Au venit 29.800 mii lei pe Ordonanța 7. Banii au fost dați în trimestrul II. În lunile aprilie – mai – iunie trebuie cheltuiți toți, dar se estimează că vor fi cheltuiți mult mai repede!

Alina Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale