Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.10.2010 00:01

Herghelia PDL a "deputatului OG7" Florin Popescu a făcut


A A

JAF ÎN FONDURILE GUVERNAMENTALE (I)

JAF ÎN FONDURILE GUVERNAMENTALE (I)

Butoiul cu miere al fondurilor guvernamentale dirijate în infrastructura rurală s-a răsturnat în drumul mare și i-au sărit doagele pe toate podurile, podețele, hârtoapele și șanțurile din județul Dâmbovița. Nașul afacerii, știți deja, este „deputatul OG7”, Florin Popescu. El s-a lăudat în gura mare peste tot că O.G.7/2006 este opera sa de parlamentar. Dar Popescu nu a spus un lucru esențial, acela că tot el și-a scos ordonanța guvernamentală la produs prin propria firmă, ori prin firmele clientelei politice a PDL.

Nici nu se uscase bine cerneala semnăturilor pe O.G.7/2006, că firma PROCOR a deputatului (pe-atunci!) Florin Popescu punea mâna (de îndată!) pe 13 lucrări de peste 87 MILIARDE lei vechi la Vișinești, Bezdead și Glodeni. Anchetele noastre de presă au tras numeroase semnale de alarmă cu documente și declarații oficiale, care demascau licitațiile cel puțin dubioase, organizate de primarii din cele 3 comune dâmbovițene.

De exemplu, la Glodeni, PROCOR a participat singură la licitația celor 7 poduri! Apoi am vorbit, cu documentele pe masă, despre recepțiile total ilegale ale lucrărilor pe care primarii PDL le-au organizat în disprețul legii, de dragul firmei „deputatului OG7” Florin Popescu. După aceea, tot mai multe reclamații au vizat calitatea discutabilă ori defecțiunile grave ale unor lucrări executate de firma PROCOR. Am reușit să intrăm, cu foarte mare greutate, și în culisele zecilor de contracte de consultanță de zeci de miliarde lei vechi dirijate pe filiera firmei MOB VAD – patronată și administrată de consilierul județean PDL, Mihai Vădan. Am arătat cum, în ani de cumplită criză economică, firma MOB VAD (cu cei 3-4 salariați ai săi), i-a adus lui Mihai Vădan, în fiecare an, profituri nete de 4-5 miliarde lei vechi, cam jumătate din cifrele anuale ale afacerilor făcute cu bani publici.

Am demascat conflictele de interese ale președintelui PDL, Florin Popescu, în dubla sa calitate de deputat (naș al O.G.7!) și acționar majoritar cu tatăl și fratele său la firma PROCOR, administrată de Popescu Nicolae, firmă, în al cărei portofoliu au intrat, brusc și imediat, prin numai 3 (trei) licitații bătătoare la ochi 13 (treisprezece) lucrări în valoare de 87 miliarde lei vechi. Mai pe șleau, firma PROCOR a familiei „deputatului OG7” Florin Popescu a pus mâna pe un sfert din lucrările finanțate din fonduri guvernamentale! Asta s-a întâmplat, rețineți, imediat după apariția OG 7 în anul 2006.

Ne-am confruntat apoi cu reacțiile ca sărite de pe fix ale primarilor PDL din Glodeni și Vișinești, care au secretizat cu înverșunare aceste afaceri finanțate cu fonduri guvernamentale, urmând modelul de secretomanie impus de nașul PDL Florin Popescu. Mai adăugați aici comportamentul suspect de agresiv, insultător și amenințător al „deputatului OG 7” Florin Popescu la adresa jurnaliștilor de la JURNAL DE DÂMBOVIȚA și TV ARTPRESS, dar și la adresa conducerii Trustului Artpress.

A devenit evident pentru orice om cu mintea limpede că, odată ajuns președinte al Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu a transformat instituția publică într-o fortăreață a abuzurilor, a secretomaniei și a dezinformării grave a opiniei publice. În plus, până și autoturismul Consiliului Județean Dâmbovița a ajuns tot un fel de proprietate personală a lui Florin Popescu, cel mai adesea fiind văzut la volanul acestuia pe drumurile din Glodeni, comună devenită tarlaua ilegalităților primarului PDL Petre Dinu și a acoliților săi.

 

MILIARDE PLĂTITE FIRMEI PROCOR PENTRU LUCRĂRI SUPRAEVALUATE

 

Este bine să nu uitați că agresivitatea dezlănțuită a Nașului PDL Florin Popescu împotriva jurnaliștilor Artpress a atins cote maxime în anul electoral 2009, fiind vizibil deranjat de faptul că echipele Artpress l-au surprins în repetate rânduri la Glodeni. Ba, mai mult, filmările noastre l-au arătat dâmbovițenilor pe președintele CJ Florin Popescu în postura de șofer al primarului PDL din Glodeni. Dacă nu ați citit încă anchetele noastre de presă despre afacerile „deputatului OG7” Florin Popescu, atât pe filiera fondurilor guvernamentale, cât și pe alte filiere ale banilor publici, atunci merită să intrați repede pe site-ul nostru și să le citiți pe îndelete.

Vă spunem totuși că, în debutul investigațiilor noastre jurnalistice, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Florin Popescu, ne-a declarat arogant, chiar în primăvara anului 2009: „Sunteți în căutare de cai morți”. Tocmai tăiase panglica uneia dintre lucrările plătite din fonduri guvernamentale și executate de firma familiei sale administrată de tăticul său, Nicolae Popescu. Pardon, de fosta sa firmă, pentru că în iulie 2008 trio-ul Popescu și-a vândut pachetul majoritar de acțiuni. Dar, atenție, banii i-a primit abia (!) în 2009, adică după ce cumpărătorul acțiunilor a încasat sume amețitoare, de ordinul zecilor de miliarde de lei atât de la Consiliul Județean Dâmbovița, prezidat de Nașul PDL Florin Popescu, cât și din unele bugete locale patronate de primarii PDL după cum veți vedea în rândurile care urmează.

Concluzia? Firma PROCOR s-a bucurat de un tratament privilegiat printre finanțatorii lucrărilor și cu Popescu acționar și cu Popescu vânzător. Interesant, nu?!  „Sunteți în căutare de cai morți...”, ne-a răspuns în zeflemea Florin Popescu. După un an și jumătate de alergătură pe urmele „hergheliei PDL”, călărită prin tot județul de însuși Nașul Florin Popescu, după tonele de praf în ochi ale diversiunilor pe care ni le-a aruncat printre insulte și amenințări, iată că vă oferim astăzi o primă radiografie oficială a măruntaielor acestor afaceri cu fonduri guvernamentale. Duhnesc de ilegalități! Exemplificăm astăzi cu cazul Glodeni. Curtea de Conturi a luat la bani mărunți plățile făcute de primarul PDL Petre Dinu în afacerile celor 7 poduri (pardon, podețe!), construite de firma PROCOR. Cităm din Decizia nr. 1632/01.09.2010 a Curții de Conturi.

 

RECEPȚII ILEGALE ȘI LUCRĂRI INCOMPLETE DAR... PLĂTITE!

 

Am scris, perfect documentat, despre implicarea președintelui Florin Popescu în derularea acestor afaceri finanțate din fonduri guvernamentale, ca și despre faptul că primarii au organizat ilegal recepțiile lucrărilor făcute de PROCOR. Nașul PDL Florin Popescu ne-a acuzat că mințim. Ba, în plus, ne-a trimis și la un control psihiatric. Iată însă concluzia controlului Curții de Conturi: „Recepția la terminarea lucrărilor de investiții, la 5 poduri finalizate în anul 2009, finanțate din fonduri publice, în suma totală de 1.405.695 lei, executate de S.C.Procor S.A., în baza Contractului de lucrări nr.2826/21.03.2007, nu s-a făcut cu respectarea prevederilor legale în ceea ce privește obligația investitorului de a asigura calitatea construcțiilor, astfel:

- primăria nu a asigurat prezența reprezentanților Inspectoratului de Stat în Construcții (I.S.C.) în calitate de invitați, obligație expres prevăzută de legislația în vigoare;

- președintele comisiei de recepție a prezentat primăriei procesele-verbale de recepție la terminarea lucrărilor incomplete, în condițiile în care acestea nu au fost semnate de reprezentanții I.S.C.;

- investitorul, respectiv primăria, a admis recepțiile, în loc să le respingă și să asigure prezența reprezentanților I.S.C.”

 

 

Firma PROCOR trebuie să dea înapoi  peste 3 miliarde lei vechi  la bugetul CL Glodeni și să repare  pe propria cheltuială stricăciunile

 

 

 

LUCRĂRI SUPRAEVALUATE ȘI CHELTUIELI ILEGALE:
3 MILIARDE LEI DINTR-O LOVITURĂ!

 

În anchetele noastre de presă am scris despre prețurile evident supraevaluate ale lucrărilor. Nașul Popescu ne-a acuzat că dezinformăm opinia publică, apoi s-a baricadat în spatele muțeniei folosind Poliția Comunitară pentru a ne interzice accesul la conferințele sale de presă. Iată doar un exemplu despre generozitatea cu care primarul PDL Petre Dinu a plătit peste 3 miliarde lei vechi în plus pentru lucrările firmei PROCOR la Glodeni: „S-au efectuat cheltuieli nelegale, în suma totală de 271.576 lei, prin acceptarea la plată, în cazul obiectivului de investiții „Pod peste pârâul Slănic la Fântâna Rece, la Ciocănica, la Murga, pod peste Valea Lăculețe la Mădărănești 1 și Mădărănești 2” a unor situații de lucrări supraevaluate, care cuprind coeficienți de actualizare a prețurilor în condițiile în care, autoritatea contractantă nu a precizat în nici un document, modul concret de ajustare a prețului, indicii care vor fi utilizați, precum și sursa informațiilor cu privire la evoluția acestora. De menționat că, aceste informații erau obligatorii a fi prevăzute, însă nu au fost înscrise nici în fișa de date a achiziției și nici în contractul de lucrări nr.2826/21.03.2007, încheiat cu executantul lucrărilor S.C.Procor S.A. Târgoviște, iar lipsa acestora determină inaplicabilitatea prevederilor referitoare la posibilitatea de ajustare a prețului.

În timpul misiunii de audit, entitatea a calculat foloase nerealizate pentru suma de 271.576 lei, în valoare de 15.163 lei.” Așadar, aproape 3 miliarde lei vechi au fost băgate în plus, ilegal, în conturile firmei PROCOR. Dintr-o singură lovitură! Va urma...

 

MÂINE – ILEGALITĂȚI FLAGRANTE LA PODURILE DIN GLODENI

Firma PROCOR trebuie să dea înapoi peste 3 miliarde lei vechi la bugetul CL Glodeni și să repare pe propria cheltuială podul peste pârâul Slănic, care „și-a rupt un picior” la numai 6 luni de la inaugurare. Primarul PDL Petre Dinu, prietenul „Petrică” al Nașului Florin Popescu, riscă închisoarea de la 6 luni la 3 ani dacă nu recuperează prejudiciile în termenele impuse de Curtea de Conturi Dâmbovița.

 

partea a II-a aici

alte articole la temă:

Prăpăd în bugetul Primăriei Glodeni

"Herghelia" PDL înghite sute de miliarde din OG 7/2006

FILE PENALE ÎN DOSARUL O.G. 7

Afacerile PROCOR, slabiciunea nasului PDL

"Deputatul OG 7" si-a tras lucrari de 87 miliarde lei

.

 

Alina Mavrodin Vasiliu | [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Sistemul de supraveghere din Târgoviște va fi gata până la debutul anului școlar
BEZNA TRANSPARENȚEI ÎN ZECI DE PRIMĂRII
Prefectul către toți primarii: "Respectați legile întocmai!"
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (II)
ȘEDINȚE ILEGALE ÎN CONSILII LOCALE DIN DÂMBOVIȚA (I)
Cele patru stații pentru vehiculele electrice, funcționale
Criza COVID-19 a lăsat elevii fără "Laptele și cornul"
117 avize de securitate pentru incendiu
Risc seismic la sediul CJD
Asistența socială, sub strictă monitorizare


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale