Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro10.08.2022 00:13

Au început protestele, tonul l-au dat ieri polițiștii!


A A

„Se joacă ping pong cu ordinea publică”

„Se joacă ping pong cu ordinea publică”

*„Ne dorim aplicarea Legii 153 în tot, măcar până la sfârșitul acestui an. Ne dorim aplicarea acestei legi pentru că, de 13 ani, Arcul Guvernamental, indiferent de partidele care îl formează,  nu reușește să aplice o lege a salarizării bugetarilor”

 

 

Polițiștii au fost cei care au dat tonul protestelor! Oamenii legii și-au strigat ieri nemulțumirile în fața Ministerului de Finanțe și spun că nu se vor opri până când nu li se va face dreptate. Ei cer aplicarea legii-cadru a salarizării, acordarea unor sporuri prevăzute de lege, actualizarea și recalcularea pensiilor militare de stat. O delegație a polițiștilor din Dâmbovița, condusă de liderul de sindicat Florin Bălan a participat ieri la protestul de la București. La finalul protestului, o delegație a liderilor de sindicat, condusă de președintele SNPC, Marius Ionescu  a fost primită la discuții de ministrul de Finanțe, Adrian Câciu. În urma discuțiilor purtate, Marius Ionescu a declarat reprezentanților mass-media următoarele...

,,Am avut discuții cu d-ul ministru de Finanțe, Adrian Câciu, am înțeles de la dumnealui că există avizul Ministerului de Finanțe pe inițiativa noastră de urgență de la Ministerul Muncii legată de acordarea acelei pătrimi, diferența care mai este de luat pe Legea 153, este foarte puțin ce se va acorda, pentru că, concret, în buzunarul polițistului ar însemna  undeva la 140 de lei pe lună, ceea ce este foarte puțin în contextul actual din România.

Se desfășoară ședința CES unde nu toate ministerele avizatoare au trimis avizele pentru a se intra în dezbatere cu proiectul de ordonanță de la Ministerul Muncii legat de această pătrime care trebuie acordată. De aici vom merge la Ministerul Justiției pentru că din informațiile pe care le avem acum nu există în CES avizul de la Finanțe, de la Justiție, de la Ministerul Dezvoltării și Ministerul Fondurilor Europene. De la Finanțe este emis dar cei de la CES spun că nu ar fi acolo.

Mergem să ne lămurim. Cert este că vom continua protestele până când se va concretiza această inițiativă, care nu este mulțumitoare pentru noi. Ne dorim aplicarea Legii 153 în tot, măcar până la sfârșitul acestui an. Ne dorim aplicarea acestei legi pentru că de 13 ani Arcul Guvernamental, indiferent de partidele care îl formează,  nu reușește să aplice o lege a salarizării bugetarilor.

Bună-rea această lege 153 trebuie aplicată așa cum a fost votată în Parlamentul României, după care putem avea întâlniri să discutăm despre inechitățile pe care le-ar genera. Avem o inițitivă din partea Ministerului de Finanțe benefică în sensul că dorește stabilirea unor întâlniri și cu alte ministere pentru a se elimina această interpretare a noastră că se face ping pong cu  noi între ministetre, pentru că Finanțele spun că nu vor să dea Internele, Internele spun că nu vor să dea Finanțele, etc.

Atunci, o întâlnire cu cărțile pe masă cu toți miniștri care au de dat avize, sunt patru ministere de forță, poate prezidată de primul ministru ar putea fi benefică pentru  a se putea lămuri aspectele care ne macină, că se joacă ping pong cu bugetarii, cu familia ocupațională apărare, ordine publică în special. Vom continua protestele până când se va concretiza această inițiativă a Ministerului Muncii”, a precizat președintele SNPC, Marius Ionescu.

 

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

„Nu voi candida la funcția de președinte al CJD”
„Unii salariații sunt în grevă iar alții își continuă munca”
Primarii liberali, învățați să atragă fonduri europene
„Ordonanța pentru energie trebuie schimbată”
„Tinerii” pensionari din Poliție, reangajați la stat pe sprânceană
Conferințe de alegeri pe bandă rulantă în organizațiile PSD din județ!
Două proiecte importante pregătite de comuna Raciu
„Legislația din România, în loc să ajute fermierii, mai rău îi încurcă”
S-a dat startul alegerilor în organizațiile PSD Dâmbovița!
„Guvernanții se joacă pe suferința pensionarilor”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Sfidătoarea nesimțire

George Coandă


Este clar, parlamentarii patriei, și de stânga, și de dreapta, și-au pierdut de-a binelea uzul rațiunii, căzând în plasa întinsă de UDMR. Propunând în Parlamentul României ca salariile parlamentarilor, administrației prezidențiale și publice locale să fie substanțial crescute, iar parlamentarii validând prin vot... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale