Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro11.03.2022 00:15

Ieri, la conferința de presă de la PSD Dâmbovița, a fost luat în vizor PNRR!


A A

„PSD nu poate fi de acord ca în următorii 50 de ani pensiile să fie înghețate”

„PSD nu poate fi de acord ca în următorii 50 de ani pensiile să fie înghețate”

*„Dacă nu se rediscută PNRR și nu se majorează plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii pur și simplu nu vor mai fi bani pentru majorarea pensiilor în următorii 50 de ani”, a declarat Costin Cozma, purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița

 

Purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Costin Cozma a reiterat ieri, în cadrul conferinței de presă de la PSD Dâmbovița, necesitatea renegocierii Planului Național de Redresare și Reziliență în mod special  partea care ține de pensiile românilor. De salutat este faptul că atât premierul cât și președintele României au fost de acord cu ministrul Muncii, Marius Budăi și au admis că procentul de 9,4% nu este suficient pentru ca pensionarii țării să poată duce o viață lipsită de griji în următorii ani.

„PSD nu poate fi de acord ca în următorii 50 de ani pensiile să fie înghețate. De aceea PSD insistă pentru rediscutarea condiționalităților din PNRR pentru a ajusta pragul limită impus de 9,4% din PIB peste care nu pot trece cheltuielile cu pensiile. Prin urmare, PSD dezaprobă categoric atitudinea ministrului Fondurilor Europene care ignoră evidența și refuză rediscutarea PNRR sub pretextul că România ar pierde bani.

Dacă nu se rediscută PNRR și nu se majorează plafonul de 9,4% din PIB pentru pensii pur și simplu nu vor mai fi bani pentru majorarea pensiilor în următorii 50 de ani, iar înghețarea pensiilor mai ales în actualul context este criminală dat fiind scumpirile uriașe, insuportabile ale energiei și combustibililor cu efecte directe și asupra celorlalte produse de strictă necesitate.

În prezent cheltuielile din PIB cu pensiile din sistemul public reprezintă 8,07%, iar dacă se adaugă și cele cu pensii de serviciu procentul ajunge la 9,4% din PIB. Deci potrivit PNRR negociat de ministrul Ghinea nu mai e loc de nicio majorare. Rediscutarea PNRR, spunem încă o dată, nu înseamnă pierderea banilor. În plus, programul de guvernare impune necesitatea rediscutării acestuia pe tema pensiilor iar acum o lună atât premierul cât și președintele României au fost de acord cu ministrul Budăi și au admis că procentul de 9,4% negociat catastrofal de Ghinea nu este suficient.

Mai mult, premierul și-a exprimat disponibilitatea de a merge la Bruxelles cu ministrul Muncii pentru a susține această ajustare. În aceste condiții, refuzul ministrului  fondurilor europene de a susține rediscutarea condiționalităților echivalează cu o condamnare a tuturor pensionarilor ale căror pensii vor fi înghețate pentru următorii 50 de ani”, a declarat ieri purtătorul de cuvânt al PSD Dâmbovița, Costin Cozma.

 

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Ședința Colegiului Prefectural Dâmbovița, despre probleme... de vară
Campanie de informare privind produsele românești
Conducerea Companiei de Apă, luată la bani mărunți
Contre politice la ședința CJ Dâmbovița
Contre politice la ședința CLM Târgoviște
Ședință extraordinară CJD, cu două proiecte de hotărâre
Bilanț după șase luni de participare la guvernare a PSD!
Demisie PMP din Consiliul Local Municipal Târgoviște
Tinerii liberali dâmbovițeni au curățat Șanțului Cetății din Târgoviște
Străzi modernizate în satul Gemenea Brătulești


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale