Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro18.05.2022 00:12

La UVT, sesiunea anuală de comunicări științifice studențești


A A

„Norme, valori și repere contemporane în societatea românească”

„Norme, valori și repere contemporane în societatea românească”

comunicat de presă

Facultatea de Drept și Științe Administrative, din cadrul Universității „Valahia” din Târgoviște, a organizat în perioada 12-13 mai 2022, Sesiunea anuală de comunicări științifice studențești cu titlul „Norme, valori și repere contemporane în societatea românească”.

Pe lângă studenții Facultății de Drept și Științe Administrative ai universtății târgoviștene, manifestarea științifică a antrenat participarea studenților din mai multe centre universitare din țară - Universitatea din Pitești, Universitatea Ecologică din București, Universitatea „Transilvania” din Brașov, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, precum și a elevilor voluntari din cadrul Centrului de Informare Europeană EUROPE DIRECT Târgoviște.

Și ediția din acest an s-a derulat pe cele două axe consacrate: „Europa și spațiul public național” și „Spațiul juridic românesc - actualități și perspective”.

Lucrările sesiunii au fost deschise cu intervenția d-lui profesor Miguel Juan Taboada Calatayud, cadru didactic al Facultății de Drept și Științe Sociale, Universitatea Castilla-La Mancha, Spania (partener constant al Facultății de Drept și Științe Administrative), cu o temă de actualitate - Dreptul la autodeterminare al popoarelor și conflictul catalan.

În lucrările elaborate și prezentate în cadrul manifestării s-au remarcat teme de actualitate din societatea românească și din lume, unele dintre acestea cu caracter interdiciplinar. Majoritatea titlurilor au pus accent pe exercitarea drepturilor și libertăților fundamentale, organizarea statală și funcționarea mecanismelor puterii în contextul actual, atât din perspectivă normativă cât și jurisprudențială, la nivel național, european și internațional.

Un moment deosebit în programul manifestării l-a constituit reprezentația de Teatru Forum - „Pactul verde european – să acționăm ACUM și pentru generațiile viitoare” - din cadrul campaniei „Stă în puterea ta să schimbi ceva!”, reprezentație susținută de colaboratorii noștri tradiționali de la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, partener în organizarea evenimentului.

Totodată, pe durata sesiunii științifice a fost organizat, ca expoziție permanentă, un stand cu lucrări elaborate de elevi ai Colegiului Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște și ai  Liceului „Voievodul Mircea” din Târgoviște, în cadrul Programului „Școala Ambsador al Parlamentului European”.

Prin toate elementele sale, sesiunea de comunicări științifice studențești rămâne o constantă a preocupării Facultății de Drept și Științe Administrative care reafirmă, an de an, faptul că cercetarea științifică reprezintă o componentă esențială a pregătirii academice, un cadru optim de interacțiune, dialog și dezbateri. Studenții sunt astfel încurajați să se implice, acest tip de activitate fiind benefic dezvoltării lor personale și profesionale.

Felicităm participanții, le mulțumim pentru implicare și le dorim succes!

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Admiterea la Facultatea de Teologie din Târgoviște
Slujire arhierească la Catedrala din Târgoviște
Hramul mănăstirii Peștera
Adevăratele alegeri!
Promovabilitate de 69,74% în județul Dâmbovița
Universitatea „Valahia” din Târgoviște, reprezentată în Grecia
Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul
Biblioteca Județeană, în căutarea unui sediu pentru filiala de carte în limbi străine
2644 de elevi prezenți la a doua probă scrisă a Examenului de Bacalaureat
Cea de-a X-a ediție a Festivalului Babel 2022, la final


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Șansa României (I)

Războiul din Ucraina a adus o poziționare europeană fantastică pentru România. Să trecem peste mesajele imediate, în special legate de imagine, și să vedem cum abordăm, structurat, această fereastră de oportunitate.

Resursele naturale, fie ele gaze naturale sau metale prețioase, devin incredibil de importante în jocul autonomiei strategice europene. România are nevoie acum de o abordare... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale