Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro23.03.2023 00:15

Președintele Federației Sindicatelor din Agricultură TERRA, dâmbovițeanul Florin Istrate, și-a arătat nemulțumirea față de unele acte normative incorecte


A A

„Noi am schimbat niște legi prin România”

„Noi am schimbat niște legi prin România”

*„Trecând câțiva ani, fermierii aceștia dispar și ei din peisaj, iar un fermier care s-a lăsat de meseria asta grea nu se mai apucă de ea după ce s-a lăsat”

 

Sindicatele din Agricultură au încercat și au reușit să-și aducă contribuția la modificarea unor acte normative care s-au dovedit a fi total incorecte și neproductive pentru activitatea micilor fermieri. Un exemplu elocvent în acest sens este  ordinul  Ministerului Sănătății 119/2014 care a fost amendat, la solicitarea sindicatelor din agricultură, pentru că punea pe poziții de egalitate, în ceea ce privește respectarea unor norme de mediu, micul fermier și unitatea administrativ teritorială. ,,Adică nu se făcea diferența între nea Gheorghe cu o activitate mică și  o comună cu câteva mii de locuitori, cu câteva mii de animale”, a explicat președintele Federației Sindicatelor din Agricultură TERRA, dâmbovițeanul Florin Istrate.

„Noi am încercat și am schimbat niște acte normative prin România sau cel puțin am susținut foarte vehement să le schimbe și aici vorbim de un ordin al Ministerului Sănătății 119/2014 care teoretic a fost amendat. Și vă dau un exemplu concret. Un om care avea și el două văcuțe în curtea lui sau 10 capre trebuia să respecte aceleași reguli pe care le respectă o primărie care face o platformă de dejecții pentru o comună întreagă. Adică nu se făcea diferența între nea Gheorghe cu o activitate mică și o comună cu câteva mii de locuitori, cu câteva mii de animale. Deci toți aveau de respectat aceleași reguli, lucru care nu este în regulă. Adică fermierul mic trebuie să aibă regulile lui, iar comuna trebuie să aibă reguli pentru comună, pentru că sunt mai mulți. Uite așa, fără o analiză, fără nimic, trimitem pe circuitul legislativ și apare actul normativ care ne încurcă pe toți. Așa ne exclud de la subvenții, ne exclud de la fonduri europene și până ne trezim noi să modificăm au mai trecut câțiva ani. Ce se întâmplă? Trecând câțiva ani, fermierii aceștia dispar și ei din peisaj, iar un fermier care s-a lăsat de meseria asta grea nu se mai apucă de ea după ce s-a lăsat”, a declarat Florin Istrate, președintele Federației Sindicatelor din Agricultură TERRA.

 

 

Violeta StanciuComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Licitația pentru Drumul Expres București - Târgoviște, preconizată pentru anul viitor
AUR Dâmbovița a ajuns la 30 de organizații și 1500 de membri
„Trebuie să existe o competiție între stânga și dreapta”
"Susținem construirea unei Săli Polivalente la Târgoviște"
Târgoviștea, din nou pe harta producătorilor de oțel din lume
„Gaura” de la buget a ajuns la 28 miliarde de lei
Caravana Medicală în județul Dâmbovița
Se strâng semnături pentru declanșarea grevei generale
Deputatul PSD Dâmbovița, Carmen Holban a condus Delegația Parlamentului României în Republica Chile
AUR Dâmbovița, condusă de fostul șef al IPJ Dâmbovița, Danil ZepișPolitica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Răsucire iohannistă cu... sticlă spartă

Domnia sa președintele României Klaus Werner Iohannis este neamț ca obârșie etnică. Și, de la un neamț te aștepți să fie exact, nu-i așa, ca un neamț precis, ca un „Mercedes”. Dar Domnia sa Klaus Werner Iohannis este neamț de-al nostru, de pe malul Cibinului, așa că s-a molipsit de unele metehne mioritice. Asta e.

Deunăzi a apărut măreț, nu pentru că ar avea vreun metru și optzeci de centimetri, ci, pur... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale