Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.09.2021 00:15

Consiliul Județean Dâmbovița, la finalizarea proiectului:


A A

„Integrare prin educație și ocupare în Județul Dâmbovița”

„Integrare prin educație și ocupare în Județul Dâmbovița”

comunicat de presă

Județul Dâmbovița prin Consiliul Județean Dâmbovița a finalizat proiectul „Integrare prin educație și ocupare în județul Dâmbovița” POCU/138/4/1/115130.  

Proiectul a fost implementat de Județul Dâmbovița, prin Consiliul Județean Dâmbovița, în calitate de Solicitant, împreună cu Comuna Corbii Mari - Partener 1, Școala Gimnazială Corbii Mari – Partener 2, Școala Gimnazială Grozăvești – Partener 3, Asociația Atitudini și Alternative – Partener 4, IPA SA – Partener 5 și Fax Media Consulting SRL – Partener 6.

Obiectivul general al proiectului a fost reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială pentru un număr de 560 de persoane care trăiesc în comunități marginalizate din comuna Corbii Mari, printr-o abordare bazată pe măsuri integrate, vizând îmbunătățiri sustenabile în ceea ce privește capitalul uman, ocuparea forței de muncă și condițiile sociale, medicale, juridice și de locuit.

Implementat pe durata a 42 de luni, în intervalul 22 martie 2018 – 20 septembrie 2021,  proiectul a fost realizat în Regiunea Sud-Muntenia, județul Dâmbovița, comuna Corbii Mari, și anume comunitatea marginalizată din satele Bărăceni, Corbii Mari, Grozăvești, Petrești, Podu Corbencii, Satu Nou, Ungureni și Vadu Stanchii.

Dintre principalele rezultate obținute menționăm: sprijin în domeniul educației pentru 200 persoane; sprijin pentru creșterea gradului de ocupare prin formare profesională și stimularea antreprenoriatului pentru 320 de beneficiari, adică peste 57% din grupul-țintă, din care minimum 80 persoane de etnie romă, adică peste 52% din numărul beneficiarilor de etnie romă implicați in proiect; dezvoltarea și furnizarea de servicii sociale si medicale de calitate pentru membrii grupului-țintă; îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru minimum 40 gospodării; reglementarea actelor juridice pentru minimum 40 persoane; combaterea discriminării, promovarea multiculturalismului prin toate campaniile de informare și conștientizare ale proiectului, precum și implicarea activă în acțiuni de voluntariat a minimum 30 membri din grupul-țintă.

Valoarea totală estimată a proiectului a fost de 22.499.511,94 lei (inclusiv TVA), din care: 18.795.431,52 lei (inclusiv TVA) - valoarea eligibilă nerambursabilă, finanțată prin Fondul Social European, 3.139.635,64 lei (inclusiv TVA) - valoarea eligibilă nerambursabilă, finanțată din bugetul național, și 564.444,78 lei (inclusiv TVA) - valoarea cofinanțării eligibile

 Proiectul a fost implementat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014 - 2020  cofinanțat din Fondul Social European (FSE), Axa prioritară 4 - Incluziune socială și combaterea sărăciei. Obiectivul general al proiectului a fost reducerea riscului de sărăcie și excluziune socială pentru un număr de 560 de persoane care trăiesc în comunități marginalizate din comuna Corbii Mari, printr-o abordare bazată pe măsuri integrate, ce au vizat îmbunătățiri sustenabile în ceea ce privește capitalul uman, ocuparea forței de muncă și condițiile sociale, medicale, juridice și de locuit.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Festivalul Național „Crizantema de aur”: Celebrăm Tinerețea Romanței
Doar 2200 de elevi au fost imunizați împotriva COVID-19
Când avem Același Tată...
Târnosirea bisericii mănăstirii Pătroaia
Holocaustul văzut prin ochii tinerei generații
Expoziția de ceramică, grafică și gravură „EX – AEQUO”
Expoziția itinerantă „Jandarmeria Română 1850 - 2020”
Spre viață veșnică!
Controale în unitățile de învățământ pentru respectarea măsurilor sanitare
Licitație pentru pictură la noua biserică din Dobra
Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Bulina roșie (II)

Mobilitatea este ceva fantastic în Europa. Ne-am bucurat în 2002 când nu am mai fost nevoiți să avem acele vize infecte. Deși intrați în Uniunea Europeană în anul 2007, doar în 2014 românii au putut să lucreze fără restricții în Uniunea Europeană. Atunci practic s-a desăvârșit mobilitatea europeană a românului.

Criza pandemică ne-a adus... [citește tot...]Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale