Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.12.2016 13:57

Program de guvernare PSD, până în 2020,


A A

5 milioane de euro pentru revitalizarea industriei de apărare de la Moreni

5 milioane de euro pentru revitalizarea industriei de apărare de la Moreni

ANA MARIA POPESCU

 


 

Măsuri de revitalizare a industriei de apărare dâmbovițene și nu numai în programul de guvernare al Partidului Social Democrat! Potrivit președintelui PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, până în 2020 vor fi realizate trei investiții extrem de importante menite să revigoreze industria de apărare. În planurile Partidului Social Democrat, Moreni ocupă un loc important, în următorii este prevăzută investirea a 5 milioane de euro pentru modernizarea și tehnologizarea platformei Dâmbovița. Și asta nu este singura veste bună adusă de președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, se pare că în următorii ani la Moreni, în colaborare cu producători din Europa se va produce transportoare blindate pentru dotarea armatei române. În acest context, județul este avantajat și de prevederile noii legi ai industriei de apărare, care oferă prioritate în achizițiile publice producătorilor interni, lucru deschide calea Moreni-ului pentru a redeveni un centru industrial important pentru industria de apărare și nu numai.

„Un lucru care ne interesează în mod deosebit este revitalizarea industriei de apărare și a cercetării în domeniu. Sunt trei investiții majore pe care dorim să le facem până în 2020, iar una din aceste investiții este în județul Dâmbovița. Vrem să deschidem fabrica de pulbere Făgăraș, 4 milioane de euro, dacă veți discuta cu cei din sector vă vor spune că România se află într-o situație aberantă, nu mai există nicio fabrică de pulbere, deci ca urmare nu poți să produci decât cu pulbere adusă din afară. A doua investiție majoră este modernizarea fabricii de arme de la Cugir, 5 milioane de euro. Cea de-a treia investiție este la Moreni și privește modernizarea, tehnologizarea platformei Dâmbovița, 5 milioane de euro. În acest sens vreau să vă precizez că de mai mulți ani există discuții cu producători de transportoare blindate din Europa pentru a produce la Moreni transportorul blindat și de asemenea transportorul 8×8, care va permite dotarea armatei române. Adăugați la aceasta recent aprobata lege a industriei de apărare din România, care acordă prioritate la orice achiziții publice în sistemul militar producătorilor interni și eu cred că avem șansa majoră ca până în 2020 Moreni să redevină un centru industrial extrem de important nu doar pentru industria de apărare, ci pentru România, cu consecințe pozitive și pentru alte industrii din județ și din țară”, a declarat președintele PSD Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Nod rutier cu acces direct la Autostrada A3
Evoluția forței de muncă și șomajului în județul Dâmbovița
Programul „Masă Sănătoasă", extins în județul Dâmbovița
Turismul, în creștere în Dâmbovița
„Tinere mame defavorizate, sprijin pentru creșterea copiilor”
Se fac investiții în societățile din industria de Apărare
Investiții masive în infrastructură
„Salariul minim european va fi introdus în România în acest an!”
Centrul de Zi de Asistență și Recuperare pentru Persoane Vârstnice
Precizări despre regulile campaniei electorale


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale