Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



06.01.2017 00:25

Ieri, la Primăria Târgoviște, a fost prezentat cel mai important proiect finanțat din fonduri europene pentru municipiu


A A

20 de milioane euro pentru schimbarea radicală a transportului public de persoane

20 de milioane euro pentru schimbarea radicală a transportului public de persoane
Grație proiectului, se vor schimba din temelie structura și imaginea transportului public de persoane din municipiul Târgoviște

❚ La prima conferință de presă din acest an, primarul Cristian Stan a prezentat în detaliu proiectul denumit „Îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului electric, stații de alimentare, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public din Târgoviște” ❚ În afara componentelor infrastructură și achiziționare autovehicule electrice, proiectul mai cuprinde și o componentă de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere, în cadrul căreia 6 km de drumuri urmează să fie modernizate ❚ Acest amplu proiect urmează să fie lansat pe Axa 4, perioada de depunere a proiectelor este martie – noiembrie 2017, iar cel târziu în toamnă proiectul de la Târgovi ște va fi depus, în vederea finanțării ❚ „Acest proiect va necesita un efort destul de mare de implementare, însă va schimba radical transportul public în comun la nivelul municipiului. Va fi incomparabil cu ceea ce avem în momentul de față atât pe zona confortului pentru călători, cât și pe zona siguranței”, a subliniat primarul Cristian Stan

VIOLETA STANCIU

 


 

„Îmbunătățirea transportului public urban prin achiziționarea de vehicule ecologice, construirea infrastructurii necesare transportului electric, stații de alimentare, modernizarea și reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public din municipiul Târgoviște”. Aceasta este denumirea celui mai important proiect pe care Primăria Târgoviște se pregătește să-l implementeze în orașul re- ședință de județ în următorii ani. Este vorba despre un proiect deosebit de complex, în valoare de 20 milioane de euro, finanțat din fonduri nerambursabile pe Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020. Ieri, în cadrul primei conferințe de presă din acest an, primarul municipiului Târgovi ște, Cristian Stan, a prezentat și explicat în detaliu (cu ajutorul videoproiectorului) proiectul la care se lucrează în momentul de față, care va schimba din temelie structura și imaginea transportului public de persoane din municipiul Târgoviște.

12 stații de încărcare a autobuzelor electrice și una de încărcare rapidă, în caz de urgență

„Este vorba despre o sumă de 20 milioane de euro pe care Uniunea Europeană o acordă cu această destinație, respectiv pentru reducerea emisiilor de bioxid de carbon. Proiectul se structurează pe câteva componente esențiale. Prima este infrastructura de transport electric la nivelul municipiului Târgoviște. La nivel de infrastructură urmează să avem trei stații de capăt și un depou. Depoul va fi pe Calea Ialomiței nr. 5, lângă Complexul Turistic de Natație, unde vor fi garate și încărcate autobuzele electrice. Vom avea 12 stații de încărcare a autobuzelor electrice la nivelul municipiului Târgoviște, unde încărcarea normală va dura aproximativ 7-8 ore. Va fi și o stație de încărcare rapidă, în caz de urgență, unde autobuzele se vor încărca într-o oră, maxim două. La Depoul din Calea Ialomiței va fi și o stație de capăt (una din cele trei). Toate stațiile de capăt vor avea un punct unde vor fi distribuite tichete – carduri, dar și sală de așteptare, locuri de parcare pentru mașini, pentru biciclete, facilități pentru persoanele cu dizabilități, monitorizare video. Celelalte două stații de capăt vor fi la AITT și la COS. Am încercat prin aceste stații de capăt să preluăm afluxul de călători din afara municipiului Târgovi ște. În cadrul acestui proiect, în municipiul Târgoviște urmează să avem transport electric în proporție de 85%, în prima etapă. La Depou, la stația de capăt, va fi garaj, spălătorie și totul va fi monitorizat video. Ca și material rulant, vom avea 24 de autobuze electrice. Sunt stații de capăt moderne, care asigură tot confortul necesar călătorilor, cu peroane securizate. La nivel de consumuri, reducerea va fi undeva la o treime din consumurile care există în momentul de față. Autobuzele vor avea sisteme de monitorizare video interioare și exterioare, iar în cadrul autobuzului vor fi disponibile informații privind traseul, dar și informații de interes public.Vor fi și stații de traseu unde vom avea sistem de informare și toate vor fi monitorizate video.Toate cele 30 de stații de traseu, din acest proiect, urmează să fie reabilitate. Autobuzele vor fi încărcate exclusiv în stațiile de capăt. Autonomia acestor autobuze, raportat la lungimea traseelor din municipiul Târgoviște, nu necesită instalarea unor stații de alimentare pe traseu. Deci vor fi stații de alimentare doar în cele 3 stații de capăt”, a relatat primarul municipiului Târgoviște, Cristian Stan.

6 km de drumuri din municipiul Târgoviște vor intra în modernizare în cadrul acestui proiect

În afara componentelor infrastructură și achiziționare autovehicule electrice, proiectul mai cuprinde și o componentă de reabilitare și modernizare a infrastructurii rutiere. Este vorba de 6 km de drumuri din municipiul Târgoviște, coridoare care deservesc transportul public de persoane, care urmează să fie modernizate, respectiv Bdul Carol, strada Gării, Bdul Mircea cel Bătrân, Nicolae Radian, Lt. Stancu Ion, șoseaua Mihai Bravu și pasajul rutier de pe DN 72, peste calea ferată. „Proiectul este unul foarte complex, iar achiziția va trebui să fie făcută pe loturi. Deci nu va putea un singur constructor să realizeze toate componentele din cadrul acestui sistem de transport public electric”, a mai punctat edilul orașului.

Starea proiectului

„Zilele acestea, Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) a publicat un calendar orientativ privind lansarea apelurilor pentru proiectele cu finanțare europeană. Acest proiect urmează să fie lansat pe Axa 4. Ghidul va fi lansat în consultare publică la sfârșitul lunii ianuarie, iar perioada de depunere a proiectelor este martie – noiembrie 2017. Cel târziu în toamnă proiectul va fi depus, în vederea finanțării. Noi sperăm ca undeva la jumătatea verii să avem finalizate toate componentele acestui proiect... Ceea ce v-am prezentat reprezintă câteva coordonate din tema de proiectare. Acest proiect va necesita un efort destul de mare de implementare, însă va schimba radical transportul public în comun la nivelul municipiului Târgoviște. Va fi incomparabil cu ceea ce avem în momentul de față atât pe zona confortului pentru călători, cât și pe zona siguranței. Proiectul are și o componentă de software... Va fi implementat un sistem de management al flotei care va arăta în orice moment unde sunt autobuzele, dacă există avarii, numărul de călători existenți în autobuze, la un moment dat... Deci va fi un sistem coordonat care ne va ajuta pe noi să vedem în orice moment cum se derulează transportul public în municipiul Târgoviște. Acest transport public electric se va aplica exclusiv pe teritoriul municipiului Târgoviște, chiar dacă AITT are în momentul de față și trasee externe. De aceea avem și acele stații de capăt, care urmează să preia ce vine din afara orașului”, a mai precizat primarul Târgoviștei, Cristian Stan, care a subliniat că este cel mai mare proiect care urmează să fie implementat la nivelul municipiului Târgoviște.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mii de candele aprinse la "Calea Luminii"
Învierea Domnului - bucuria și speranța noastră
PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale