Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.09.2016 08:00

Într-un mod total inedit, noua echipă administrativă a organizat


A A

Zilele Băilor Pucioasa, în culori de sărbătoare

Zilele Băilor Pucioasa, în culori de sărbătoare

 

ANA MARIA POPESCU


Zilele Băilor Pucioasa au ieșit, pentru prima dată după mulți ani, din tipare, fiind celebrate într-un mod cu totul special în orașul-stațiune al județului Dâmbovița. Autoritățile locale au reușit, la ediția din acest an, să îmbine tradiționalul cu modernul și să ofere puciosenilor momente frumoase, variate, pline de originalitate și culoare, care să le rămână mult timp în amintire. Vineri, 2 septembrie a.c., cea de-a XVII-a ediție a Zilelor orașului Pucioasa a debutat cu o slujbă religioasă de Te Deum întru binecuvântarea și ocrotirea locuitorilor, urmând pomenirea românilor care și-au pierdut viața în cutremurul devastator din Italia. În memoria acestora, Primăria Pucioasa a coborât drapelul în bernă, iar la momentul debutului sărbătorii, oficialitățile, invitații de la nivel județean, local și de peste hotare, politicieni și de la putere și din opoziție, consilierii locali și locuitorii prezenți la ceremonie au ținut un moment de reculegere și s-au rugat pentru sufletele celor care au pierit pe pământ străin. De la deschiderea manifestărilor dedicate Sărbătorilor Băilor Pucioasa nu au lipsit alocuțiunile, printre vorbitori numărându-se atât tânărul edil al orașului, Constantin Ana, cât și președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu și senatorul PSD de Dâmbovița, Leonardo Badea.

GALERIE FOTO PE FACEBOOK

 

„Dacă ne vom uni, viitorul orașului Pucioasa va fi altul”

„A trecut un an de zile de la ediția precedentă, ediția a XVI-a a Zilelor orașului Pucioasa, atunci a fost un eveniment important pentru mine și sper eu că va deveni un moment important și în istoria orașului, pentru că anul trecut, în prima zi a Sărbătorilor, am luat decizia de a-mi anunța candidatura la Primăria orașului Pucioasa. Alegerile au trecut, rezultatul îl știți cu toții, iar acum, la aproape două luni de la învestirea mea în funcție și a echipei PSD, pot să vă spun că facem zi de zi efort să nu dezamăgim, facem în fiecare zi eforturi să fim așa cum am promis: onești, transparenți, echilibrați, să aducem culoare în orașul Pucioasa și, mai presus de orice, să aducem speranță. Revenind la Zilele Orașului, ediția a XVII-a, vreau să vă spun câteva lucruri: cred că este primul moment în care vom putea avea un contact direct, în care să ne putem simți unii pe ceilalți, locuitorii să vadă cum gândim noi lucrurile în orașul Pucioasa, care este strategia noastră, ce vrem să facem... Noi vrem să vedem care este feedback-ul și mai departe să luăm deciziile corecte pentru orașul Pucioasa. Cred că dacă ne vom uni, dacă vom lăsa interesele mărunte pe planul secund, dacă vom fi mai corecți, dacă ne vom respecta, viitorul orașului Pucioasa va fi altul decât cel de acum. Eu cred că vom depăși statutul de oraș prăfuit și a fi locuitor al orașului Pucioasa va fi din nou o mândrie. Am pus suflet și am depus mult efort, iar dacă ceva nu este așa cum locuitorii și-au dorit, eu îmi cer scuze. Mulțumesc celor care au pus suflet alături de noi, din afara Primăriei. Sunt sigur că, timp de trei zile, ne vom distra pe cinste și vom uita de greutățile cotidiene”, a declarat primarul orașului Pucioasa, Constantin Ana.

„Pucioasa să redevină un etalon al turismului balneo din România”

„Se vede de la distanță că evenimentul este foarte bine organizat, cu o paletă largă de manifestări care să vine în întâmpinarea dorințelor tuturor locuitorilor. Îl felicit pe Costin Ana și Consiliul Local pentru modul în care au pregătit această sărbătoare și, în același timp, vreau să le cer edililor și consilierilor locali ca în următorii ani să facă eforturi deosebite pentru ca Pucioasa să redevină un etalon al turismului balneo din România, un etalon al stațiunilor turistice de interes național. Cred că avem o șansă și cred că trebuie să depunem toate eforturile ca această șansă să ne dea tuturor o viață mai bună. La mulți ani tuturor, mă plec în fața dumneavoastră și să ne vedem sănătoși an de an”, a subliniat președintele CJD, Adrian Țuțuianu.

„Suntem alături de Pucioasa”

„Am văzut promenada umbrelelor din piața de la Pucioasa și mi-am dat seama că, de data aceasta, Sărbătorile Orașului Pucioasa vor fi organizate altfel... Îi felicit pentru modul în care au promovat acest lucru și îi felicit că am văzut foarte multe aprecieri pentru că, de această dată, Sărbătorile Orașului sunt altfel. Suntem în fața unui moment important, chiar istoric pentru orașul Pucioasa, un moment în care un primar tânăr împreună cu o echipă nouă și inimoasă doresc să ne ajute pe noi toți să ducem Pucioasa acolo unde îi este locul. Suntem alături de Costi Ana, suntem alături de locuitorii orașului și suntem convinși că vom veni aici de fiecare dată și vom putea să admirăm un obiectiv, un eveniment organizat așa cum trebuie și se va vorbi la nivel național despre Pucioasa. La mulți ani!”, a declarat senatorul PSD de Dâmbovița, Leonardo Badea.

Noul primar al orașului Pucioasa, Constantin Ana, a pregătit, împreună cu echipa sa administrativă, activități pentru toate vârstele și gusturile, de la competiții sportive, vernisaje expoziționale, ateliere de lucru, piese de teatru și ateliere de turtă dulce, până la recitaluri de muzică ușoară, precum și recitaluri de muzică populară. Vineri, pe scena amplasată în parcul central al orașului, au susținut spectacole și au bucurat publicul artiști binecunoscuți: Cristina Bălan, Zavera, Alexandra Ungureanu și Deep Central. De departe, marea atracție a debutului celei de-a XVII-a ediții a Sărbătorilor Orașului Pucioasa au fost umbrelele colorate care au acoperit promenada pieței orașului, precum și copacul solar VTREE, o instalație urbană de socializare, încărcător de gadgeturi și de mașini electrice, care furnizează energie rețelei energetice a orașului, integrează un Wi-Fi cloud gratuit, iluminează noaptea și care a funcționat ca loc de întâlnire în aceste zile de sărbătoare pentru locuitorii din Pucioasa, indiferent de vârstă.

 

 

ZILELE BĂILOR PUCIOASA - PROGRAM COMPLET

EDITIA  A XVII-A

2-4 SEPTEMBRIE 2016

 

VINERI, 2 SEPTEMBRIE 2016

PARCUL INDEPENDENTEI

ORA 16.30 - DESCHDEREA OFICIALA A CELEI DE-A XVII-A EDITII A SERBARILOR ORASULUI PUCIOASA

OFICIEREA SLUJBEI RELIGIOASE DE TE DEUM

ORA 17.00 - ALOCUTIUNI DIN PARTEA OFICIALITATILOR SI OASPETILOR DIN LITUANIA SI REPUBLICA MOLDOVA

 

CENTRUL CULTURAL „ I.AL.BRATESCU-VOINESTI”

ORA 17.30 - VERNISAJE EXPOZITII DE PICTURA: ARTIST PLASTIC CORNELIU DRAGAN TARGOVISTE SI ARTIST PLASTIC GRIGORE STAN

CUPA SERBARILOR ORASULUI PUCIOASA LA SAH-EDITIA A III-A

 

PARCUL INDEPENDENTEI

ORA 17.30 - CUPA SERBARILOR ORASULUI PUCIOASA LA TENIS DE CAMP – EDITIA A III-A

ORA 18.00 - FUROR GETORUM-”APELE FERMECATE”-SCENETA ISTORICA

ORA 19.00 -RECITAL  CRISTINA  BALAN

ORA 20.00 - RECITAL  ZAVERA

ORA 21.00 - RECITAL   ALEXANDRA UNGUREANU

ORA 22.00 - RECITAL DEEP CENTRAL

 

SAMBATA, 3 SEPTEMBRIE 2016

DEALUL MOTAIANCA

ORA 10.00 - MEMORIALUL „DUMITRU DIACONESCU” –EDITIA A IX-A-CONCURS DE AEROMODELE

 

PARCUL INDEPENDENTEI

ORA 10.00 - CUPA SERBARILOR ORASULUI PUCIOASA LA TENIS DE CAMP –EDITIA A III-A

 

CENTRUL CULTURAL „ I.AL.BRATESCU-VOINESTI”

ORA 10.00 - CUPA  SERBARILOR ORASULUI PUCIOASA LA SAH-EDITIA A III-A

ORA 11.00 - MATINEU  „ DUPA AUR, IN CANADA”-FILM PENTRU COPII

 

PARCUL INDEPENDENTEI

ORA 16.30 - RECITAL MUZICA USOARA SUSTINUT DE ELEVI AI ORASULUI PUCIOASA

ORA  17.40 - MOMENT COREGRAFIC ALEXANDRU CHIVESCU

ORA 17.50 - RECITAL FORMATIA  „ADORE”

ORA 18.10 - RECITAL FORMATIA „ ENIGMATIC”

ORA 18.30 - RECITAL TINERI  AI ORASULUI PUCIOASA INDRUMATI DE PROF. PAUL CAMPEAN

ORA 20.00 - RECITAL  SIMONA NAE

ORA 21.00 - RECITAL SORE

ORA 22.00 - RECITAL IRIS

 

DUMINICA, 4 SEPTEMBRIE 2016

ORA 16.00 - RECITAL ANSAMBLUL FOLCLORIC „ CHINDIA”

ORA 17.30 - RECITAL DANIELA VOICULESCU

ORA 18.00 - RECITAL  NICULINA STOICAN

ORA 18.45 - RECITAL-CRISTIAN BANATEANU

ORA 19.30 - RECITAL SANDALĂ ARGINT

ORA 20.15 - RECITAL VASILE CIOBANU

ORA 21.00 - RECITAL EMILIA GHINESCU

 

 

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noapte Muzeelor 2024 în Dâmbovița
Pieri-vor românii? (II)
Investiții în infrastructura rutieră din Târgoviște
Cuplurile de „argint” și de „aur”, omagiate de Ziua Familiei
Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște, la 100 de ani de existență
„Nu sunt focare active de pestă porcină africană în județ”
Protest spontan la APM Dambovita
„Elaborare PUZ - Lotizare teren pentru construirie locuințe”
Pieri-vor românii? (I)
La Cornățelu, Băleni și Dobra, investițiile prin PJDL sunt în grafic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale