Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



05.05.2017 00:25

Dâmbovița,


A A

Vizită de lucru maraton în județ a ministrului Educației Naționale

Vizită de lucru maraton în județ a ministrului Educației Naționale
Ministrul Pavel Năstase și-a început, matinal, vizita alături de prefectul județului, Antonel Jîjîie, de parlamentari și de aleși locali

* Ministrul și-a început foarte matinal vizita în județ cu verificarea investițiilor aflate în curs în localitatea Corbii Mari * Campusul Universității „Valahia” a fost ultimul obiectiv vizitat ieri de ministrul Educației, Pavel Năstase

ANA MARIA POPESCU

 


 

Dâmbovița este unul dintre puținele județe unde, în momentul de față, se investește masiv în îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Fie că este vorba de construcții de la zero, fie de reabilitări și extinderi a unor unități de învățământ existente, unitățile administrativ teritoriale fac eforturi ca școlarii, preșcolarii, precum și cadrele didactice să poată să-și desfășoare activitatea în cele mai decente și moderne condiții. Nu puține sunt cazurile însă când autoritățile se confruntă cu tot felul de probleme, financiare sau birocratice, care de cele mai multe ori întârzie implementarea proiectelor.

Despre problemele pe care le întâmpină edilii, dar și despre investițiile care merg pe drumul cel bun s-a interesat ieri ministrul Educației, Pavel Năstase, care a efectuat o vizită de lucru în județul Dâmbovița tocmai pentru a depista toate problemele și a găsi împreună cu autoritățile locale, județene, dar și cu parlamentarii de Dâmbovița soluții pentru scoaterea la liman a investițiilor. Pus pe treabă, ministrul și-a început foarte matinal vizita în județ cu verificarea investițiilor aflate în curs în localitatea Corbii Mari. Alături de senatorul Adrian Țuțuianu, cel care a și lansat ministrului invitația de a veni în județ, senatorul Titus Corlățean, deputații Oana Vlăducă și Carmen Holban, președintele Consiliului Județean Dâmbovița - Alexandru Oprea, vicepreședinții CJD - Claudia Gilia și Alin Manole, conducerea Inspectoratului Școlar Județean, prefectul județului, Antonel Jîjîie, și primarul localității, ministrul a vizitat Grădinița Petrești, investiție care se află foarte aproape de finalizare, într-o lună urmând să fie dată în folosință, dar și Școala Nr.2 Grozăvești, instituție de învățământ care a întâmpinat probleme după ce constructorul selectat inițial a dat faliment și a trebuit să se reia procedurile de licitație, dar care acum se află în plin proces de reabilitare și modernizare și pe care autoritățile locale speră să o inaugureze o dată cu începerea anului școlar 2017-2018.

„Grădinița din satul Petrești este desfășurată prin Banca Mondială. Avem două săli de clasă, 295 de metri pătrați construiți. Valoarea investiției se ridică undeva la 600.000 lei, iar partea noastră, împrejmuirea și terenul de sport, este de 350.000 lei. Eu sper ca până pe 1 iunie să fie gata și să o inaugurăm. Școala Nr. 2 Grozăvești este o unitate școlară cu cinci săli de clasă, o bibliotecă cu sală de lectură, cancelarie și grupuri sanitare. Este finanțată prin Ministerul Educației, valoarea investiției este de 1.276.000 lei. Școala are 697 de metri pătrați, deservește 124 de elevi. Partea noastră de cofinanțare, împrejmuire, amenajare curte plus dotare cu centrală și panou solar, este de 250.000 lei, bani pe care îi avem prinși în buget. Eu sper ca până pe 15 septembrie să finalizăm lucrările și să inaugurăm școala. Ambele investiții au fost finanțate de către Guvernul Victor Ponta. Mai avem patru unități școlare pe PNDL 1, vor fi gata la 15 septembrie, acolo avem de renovat clădirile vechi, să le readucem la standardul de funcționare și să obținem autorizațiile. Mai avem o grădiniță pe AFIR, undeva la 600.000 euro, este în stadiul de licitație publică”, a declarat primarul localității Corbii Mari.

„Iată că se poate și la țară”

Ministrul a fost mulțumit de modul în care decurg lucrările la cele două investiții, dar mai ales a fost încântat de implicarea autorităților locale și județene în derularea proiectelor și îmbunătățirea condițiilor din sistemul de învățământ.

„Apreciez în mod deosebit faptul că aceste clădiri, care sunt unități școlare, deși începute cu mulți ani în urmă au ajuns în faza de finalizare. Din ceea ce am văzut, totul este foarte bine realizat, constructorul și-a făcut datoria. Este foarte important și apreciez foarte mult acest lucru, că pentru finalizarea acestor lucrări autoritățile locale s-au implicat și au completat resursele financiare cu ce era necesar pentru ca într-adevăr aceste unități școlare să intre în funcțiune în anul școlar imediat următor. Am discutat, inspectorul general va introduce în rețeaua școlară imediat aceste unități școlare. Mi-a plăcut grădinița în mod special, ambianța, dotările pentru cei mici... Iată că și la țară se pot face lucruri frumoase și avem și populație școlară care într-adevăr să ocupe aceste unități”, a declarat la Corbii Mari ministrul Educației, Pavel Năstase.

După verificarea lucrărilor de la Corbii Mari, ministrul Educației și-a continuat vizita în comuna Potlogi, acolo unde a mers la cele două grădinițe și la școala din Românești aflate în curs de execuție cu fonduri norvegiene. Demnitarul a fost extrem de impresionat de numărul mare de copii care se aflau la cursuri, chiar dacă în momentul de față aceștia își desfășoară activitatea într-un spațiu restrâns. Ministrul Educației nu a ratat ocazia de a vizita și Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, investiție realizată cu fonduri europene care de la inaugurare și până în prezent a reușit să atragă mii de vizitatori. Ministrul Pavel Năstase a vizitat fiecare încăpere în parte și a vrut să afle cât mai multe informații despre obiceiurile domnitorului Constantin Brâncoveanu.

De la Potlogi, vizita a continuat la Campusul UVT

De la Potlogi ministrul Educației a venit în trombă în Târgoviște, unde alături de echipa de conducere a municipiului, a vizitat Grădinița Nr.16, acolo unde au fost demarate lucrări de reabilitare și modernizare, dar și Palatul Copiilor a cărui clădire necesită intervenții de consolidare și reabilitare și unde se pare că există deja întocmit și depus la minister un proiect numai că se așteaptă ca autoritățile de la nivel central să se decidă dacă această instituție trece sau nu în subordinea Consiliului Județean pentru a se merge la următorul pas pentru obținerea finanțării. Campusul Universității „Valahia” a fost ultimul obiectiv vizitat ieri de ministrul Educației, Pavel Năstase. Ghidat de conducerea Universității, ministrul a vizitat fiecare colț din clădirile noi ale instituției universitare și s-a declarat extrem de încântat de dotările de care dispune instituția de învățământ universitar, dar mai ales de condițiile care sunt oferite studenților. Ministrul a primit informații și despre planurile de viitor ale Universității, dar și despre investițiile care se află în derulare în Campusul Universitar. Ministrul Pavel Năstase nu a plecat spre București înainte să promită că se va reîntoarce în municipiul Târgovi ște pentru a participa la evenimentele pe care Universitatea „Valahia” le va organiza cu ocazia sărbătoririi a 25 de ani de existență.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale