Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.10.2018 00:19

Editorial


A A

Un Referendum controversat

Un Referendum controversat

GEORGE COANDĂ


Referendumul pentru modificarea Constituției cu privire la statutul familiei a trezit multe controverse. De altminteri, nici eu nu știu ce raționament logic a stat la baza Hotărârii lui Liviu Dragnea care a determinat Guvernul să declanșeze Referendumul. Se zice că - am aflat pe surse - ar fi un fel de test politic necesar PSD pentru a vedea cum mai stă, ca încredere, în sufletul și conștiința românilor. O fi, n-o fi așa, Referendumul oficial a fost pus la cale. Este clar, însă, că este împotriva curentului globalizator care a impus, în unele mari state-fanion ale democrației - iar în UE bântuie asemenea unui flagel - căsătoriile între persoanele LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transsexuali), considerându-se că este necesar să li se recunoască niște drepturi egale cu acelea ale persoanelor heterosexuale - respectiv aș familiei tradiționale formate dintr-un bărbat și o femeie. Dar, să fim logici, și să nu mai facem pe falșii democrați, chipurile, că ar trebui respectate și pretențiile minorităților sexuale împotriva majorității care, prin voința Creatorului și a naturii, aduce pe lume, prin unirea biologică firească, ființe umane. Este deci, ipso facto, o PORUNCă A FIRII, fără de care Omenirea nu ar exista. Înțeleg, ca om rațional - o sămi atrageți atenția că am făcut o tautologie, fiindcă omul este prin definiție rațional, însă, din păcate, din ce în ce mai mulți oameni par să-și fi pierdut uzul rațiunii - că există și indivizi care au alte orientări sexuale, de care nu pot fi nici acuzați, nici vindecați. Nu intru în amănunte de ordin medical. Spun doar atât, că aceste orientări și le pot practica în intimitate fără a și le exhiba. Pun și eu o întrebare logică, întemeiată pe legitățile naturii și ale Creatorului: care este produsul biologic al unei căsătorii între persoanele de același sex? Nici unul. Deci este ceva chiar împotriva naturii umane! Am auzit frecvent, în ultima vreme, că poporul român este tradiționalist, conservator și că este de așteptat să voteze covârșitor pentru modificarea în Constituție a articolului privitor la, așa cum spuneam, statutul familiei. Adică, firesc și potrivit cu PORUNCA FIRII: căsătoria, care perpetuează ființa umană, este cea dintre bărbat și femeie. Cam sună a acuză - după mintea unora, îmbâcsită de teoriile "democrației globalizatoare" - chestia că românii, în majoritatea lor, sunt tradiționalist de conservatori. Ca atare, și eu sunt și am votat DA pentru familia tradițională. Asta nu înseamnă că nu sunt democrat. Și doar se știe că democrația (demos/kratos) este expresia dorințelor/cerințelor majorității poporului.

P.S. Lăsând la o parte rezultatul votului și a prezenței celor 4 milioane de români, dintre care 80% s-au exprimat cu DA, am constatat aseară, cu mare amărăciune și dezamăgire, că partidele politice, în cvasitotalitatea lor, au profitat de acest eșec pentru a se sfâșia între ele și pentru a aduna un (fals) capital electoral. Poate asta e chiar mai trist decât eșecul de la referendum!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale