Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro27.09.2022 00:15

La DSVSA Dâmbovița,


A A

Ultimele pregătiri pentru campania de vaccinare de toamnă antirabică

Ultimele pregătiri pentru campania de vaccinare de toamnă antirabică

Ștefan Khalil


În câteva zile debutează campania de vaccinare antirabică a carnasierelor domestice (câini și pisici) de pe raza județului, iar medicii veterinari au început deja pregătirile. Acțiunea se va derula până la sfârșitul acestui an. Potrivit directorului general al DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, în această campanie vor fi vaccinați aproximativ 30.000 de câini și 10.000 de pisici.

Dozele de vaccin sunt achiziționate de către instituția Direcției Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, iar aceste vor fi oferite gratuit medicilor veterinari de liberă practică, de la Circumscripțiile sanitare veterinare din județ. Obligațiile proprietarilor de animale sunt să prezinte animalele pentru efectuarea vaccinării antirabice, să dețină un carnet de sănătate al animalului, în care să se evidențieze acțiunile imunoprofilactice antirabice și tratamentele efectuate.

Directorul Sandu Tolea a transmis că stăpânii de animale care se împotrivesc vaccinării animalelor din gospodărie, vor putea fi sancționați contravențional cu amenzi de la 1.000 de lei, până la 3.000 de lei.

„Așa cum am mai anunțat, campania de vaccinare pentru animalele domestice va debuta în jurul zilei de 1 octombrie 2022. Medicii veterinari concesionari vor merge din poartă în poartă pentru a efectua acest vaccin carnasierilor, atât de important pentru sănătatea lor. Sfătuim pe toți proprietarii de animale să fie cooperativi și să lase medicul să-și facă treaba. Amenzile sunt în continuare mari, pornesc de la 1.000 de lei și pot ajunge și 3.000 de lei. Nu iertăm pe nimeni care vrea să se abată de la ea. Funcționăm pe principiul , nu știi, te învățăm, nu poți, te ajutăm, nu vrei, te obligăm”, a fost declarația directorului general al DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Târgul produselor tradiționale va continua și în decembrie
Sporul natural continuă să scadă
Peste 4900 de persoane și-au găsit un loc de muncă
Femeie din Sri Lanka, depistată cu ședere ilegală
511 locuri de muncă disponibile
Sute de controale și amenzi în trafic
Șofer aflat sub influența alcoolului, surprins la volanul unui autoturism
Numărul turiștilor a crescut în 2022
Delicte la pescuit și acvacultură
Sanatoriul Moroeni a primit sprijin din partea Bisericii


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

De la Marea Unire la Marea Dezbinare

Îndeobște, la Ziua Națională se scriu editoriale festive, se pune în valoare semnificația acestui eveniment cu rezonanță profundă în istoria neamului, se exaltă eroismul celor ce s-au jertfit pe Altarul Patriei pentru Independență, libertate și suveranitatea națiunii și așa mai departe pe aceeași coardă encomiastă.

Și, într-adevăr, dacă este a ne... [citește tot...]


Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Follow artpress_tgv on Twitter


Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale