27.09.2022 00:15

Ultimele pregătiri pentru campania de vaccinare de toamnă antirabică

Ultimele pregătiri pentru campania de vaccinare de toamnă antirabică
Galerie foto

Ștefan Khalil


În câteva zile debutează campania de vaccinare antirabică a carnasierelor domestice (câini și pisici) de pe raza județului, iar medicii veterinari au început deja pregătirile. Acțiunea se va derula până la sfârșitul acestui an. Potrivit directorului general al DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea, în această campanie vor fi vaccinați aproximativ 30.000 de câini și 10.000 de pisici.

Dozele de vaccin sunt achiziționate de către instituția Direcției Sanitare și pentru Siguranța Alimentelor Dâmbovița, iar aceste vor fi oferite gratuit medicilor veterinari de liberă practică, de la Circumscripțiile sanitare veterinare din județ. Obligațiile proprietarilor de animale sunt să prezinte animalele pentru efectuarea vaccinării antirabice, să dețină un carnet de sănătate al animalului, în care să se evidențieze acțiunile imunoprofilactice antirabice și tratamentele efectuate.

Directorul Sandu Tolea a transmis că stăpânii de animale care se împotrivesc vaccinării animalelor din gospodărie, vor putea fi sancționați contravențional cu amenzi de la 1.000 de lei, până la 3.000 de lei.

„Așa cum am mai anunțat, campania de vaccinare pentru animalele domestice va debuta în jurul zilei de 1 octombrie 2022. Medicii veterinari concesionari vor merge din poartă în poartă pentru a efectua acest vaccin carnasierilor, atât de important pentru sănătatea lor. Sfătuim pe toți proprietarii de animale să fie cooperativi și să lase medicul să-și facă treaba. Amenzile sunt în continuare mari, pornesc de la 1.000 de lei și pot ajunge și 3.000 de lei. Nu iertăm pe nimeni care vrea să se abată de la ea. Funcționăm pe principiul , nu știi, te învățăm, nu poți, te ajutăm, nu vrei, te obligăm”, a fost declarația directorului general al DSVSA Dâmbovița, Sandu Tolea.