Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



24.03.2015 00:19

Editorial


A A

Târgoviștenii vor înota în... datorii

Târgoviștenii vor înota în... datorii

ALINA MAVRODIN VASILIU


Unde a fost clasa politică târgovișteană când famiglia PDL de Dâmbovița, în frunte cu „nașa” ei din București, sărbătorea cu fast propagandistic mafiotizarea județului? În afară de două-trei voci, pe care cel mai adesea tot noi le provocam la dialog și la reacții publice, restul păreau mute de uimire și chiar de invidie politică la așa încolonare de forțe „democrate” spre slăvirea mega – proiectelor din fonduri europene.

Nici comuniștii nu sărbătoreau investițiile la inaugurare așa de pompos cum o făceau „democrații” până și la semnarea contractelor. Spectacolele propagandistice de la Târgoviște ascundeau însă marile interese ale afacerilor de famiglie care duhneau de la o poștă a corupție. Noi le-am demascat de îndată, în timp ce alții s-au așezat la masă cu ele. Țin minte, de parcă ar fi azi, cum în total dispreț față de protestele antimafia PDL, niște reprezentanți de frunte ai grupării transpartinice și-au dat mână cu mână pe 24 ianuarie 2012 și au plecat la mâncare și la băutură. În tot acest timp, mega - proiectele mafiote începeau să facă ravagii prin bugetele Consiliului Județean Dâmbovița și Primăriei Târgoviște, ca și prin cele ale unor primării locale ale căror „licitații” erau aranjate de la centru, unde Nașul PDL cu „trabucele” în gură sugera cine și cum trebuie să le câștige.

Nu le fac acum inventarul, că l-am tot făcut de-a lungul anilor, dar mi-am zis că n-ar fi rău să vă împrospătez memoria. O fac în contextul în care, de exemplu, rând pe rând, mega - proiectele din fonduri europene cu care se fălea famiglia PDL în Dâmbovița anunță falimentul administrației târgoviștene. În numele ei vorbește tot mai îngrijorat primarul interimar Cristian Stan. În paranteză fie spus, PSD Târgoviște, cel prezidat în trecut de unchiul Nașului PDL, începe să se trezească la realitatea hâdă și dură a felului în care a fost gândită politic consumarea iresponsabilă și discreționară a bugetului Primăriei Târgoviște, cu o siguranță garantată de complicități transpartinice și protecții penale. După prezentarea publică a dezastrului (anunțat de noi încă din anii trecuți!) în care ni s-a spus de curând că se află proiectul european numit „Centura Târgoviștei”, un altul este pe cale să golească bugetul municipal.

Vă reamintesc că la „Centura Târgoviștei” pierderea finanțării europene atârnă doar de un firicel de speranță care, în caz că se rupe, Primăria Târgoviște va fi obligată să ramburseze tranșele plătite din fondurile europene. Asta înseamnă faliment! Cum tot faliment ar putea însemna și proiectul denumit pompos „Complex de Natație”, oricare ar fi variantele în care s-ar finaliza. Practic, administrația municipiului ar urma să înoate în datorii până peste cap, dacă s-ar împrumuta la bănci pentru asigurarea cofinanțării acestui proiect. Asta ar însemna peste 400 miliarde lei vechi, adică jumătate din bugetul Târgoviștei pe un an. Prezintă Primăria bonitatea necesară pentru o asemenea sumă? Dacă hotărăște să nu se împrumute, nu are bani pentru co-finanțare. Pe cale de consecință, nu poate termina „Complexul de Natație”, și, pe deasupra, mai trebuie returnate și fondurile europene. Din ce bani? Păi tot din banii târgoviștenilor!

Mai rămâne să se găsească și banca dispusă să se riște în actuala conjunctură penală! Eventual tot banca statului! Varianta de noi „succesuri” este ca actuala administrație a municipiului să facă împrumuturi noi cu care să le plătească pe cele vechi și, tot așa, până când va fi terminat „Complexul de Natație”, ai cărui strategi au avut grijă să jongleze cu lucrările netrecute în documente, care așteaptă momente prielnice pentru a fi băgate la plată! Apoi, de va fi vreodată inaugurat, el va deveni un bolovan atârnat de beregata Primăriei Târgoviște. Calculele reci și seci arată însă foarte clar că bugetul municipal nu va putea suporta costurile anuale de 10 milioane lei, adică 100 miliarde lei vechi.

Iar din autofinanțare acestea sunt practic imposibil de acoperit, chiar dacă ar veni să înoate la Târgoviște toată populația județului Dâmbovița, ba și din vecini! Așadar, oricum o sucești și o învârtești, se vede treaba că mega - proiectele europene „Centura Târgoviștei” și „Complexul de Natație” sunt pe cale să scrie de două ori FALIMENT pe ușile Primăriei Târgoviște. În concluzie, clasa politică dâmbovițeană se poate „felicita” că s-a bălăcit ani de-a rândul în apele tulburi ale coabitării cu propaganda PDL-istă, lăsând-o să-și facă de cap cu fondurile europene și cu bugetele locale, pentru ca acum să aflăm oficial că târgoviștenii vor înota… în datorii, neam de neamul lor!

P.S. Vă întrebați dacă premierul Ponta știe ce tragedie a lăsat famiglia PDL la Târgoviște? Răspunsul la modă în astfel de cazuri este: „Știe, mă! Crezi tu că nu știe!”.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale