Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro24.09.2019 00:21

Pe subiectul COST...


A A

Sindicatul „Valahia” Târgoviște ține în "priză" Ministerul Economiei

Sindicatul „Valahia” Târgoviște ține în

VIOLETA STANCIU

 


 

Interviu cu Nicolae Dragodănescu, președintele Sindicatului „Valahia” Târgoviște.

Rep.: Sindicatul „Valahia” Târgoviște este reprezentativ la Combinatul de Oțeluri Speciale?

- Încă nu avem reprezentativitate la COST, dar avem un număr foarte mare de membri... Încă nu avem reprezentativitate pentru că ne-au pus bețe în roate, nu ne-au dat adeverință, ne judecăm și acum pentru o pârlită de adeverință... și iarăși fac trimitere la legile proaste din România... În Combinat, dacă vă uitați cu atenție, crește o pădure frumoasă pe acolo prin locurile pe unde era Forja de Blocuri și Bare... și probabil că în câțiva ani de zile vor tăia lemne de pe acolo. A mai rămas punctul de pază al Oțelăriei 2, în rest nimic nu mai este prin combinat și nu văd nici statul român implicânduse prea mult, pentru că dacă într-adevăr vroia să pună mâna pe pachetul majoritar, preschimbând în acțiuni creanța pe care o avea, ar fi făcut-o. Văd că deocamdată tot tatonează, din când în când ne mai consultă cei de pe la Ministerul Economiei și ne mai întreabă ce se mai întâmplă pe acolo... Deci lucrurile nu par a avea un viitor prea strălucit...

Rep.: Cei de la Ministerul Economiei vă mai întreabă din când în când despre COST?

- Avem o legătură permanentă cu cei de la Ministerul Economiei vizavi de faptul că noi am solicitat și cerem în continuare să finalizeze procedura prin emiterea unui ordin al ministrului de Finanțe vizavi de conversie și ei nu au făcut-o, iar acest lucru arată că stau în expectativă... și ce să aștepte? Să aștepte campania electorală? Cu cât trece timpul acolo, cu atât mai greu lucrurile vor reveni la normal. Acum se exploatează pe fluxul care este, noi nu avem parte de tehnologie nouă, nu avem parte de modernizări. Pur și simplu se merge din inerție, cât se poate merge... Oțelul pe piața românească, și nu numai, este foarte căutat, iar oțel mai ușor de produs ca la Târgoviște nu se produce nicăieri în metalurgia românească, pentru că este un oțel care se produce din fierul vechi, nu avem nevoie de furnale, nu avem nevoie de altă tehnologie decât să luăm fiarele aruncate pe ici, pe colo, să le topim și să le revalorificăm din nou... Un sector important este pentru industria de apărare, dar dacă statul român nu se mișcă prea repede prin zona asta s-ar putea să ne uităm lung cum se duce... pentru că în zona metalurgiei au dispărut, una câte una, foarte multe societăți.

Rep.: Cum vi se pare că se implică politicul în acest domeniu?

- Se pare că acum politicul are preocupări mult mai importante pentru dânși, nu pentru noi: lupta politică...Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Sindicatele și directorii cer demisia directorului ROMARM
Producția de oțel se lasă așteptată
"Nu cred că aș fi învățat limba română dacă nu mi-ar fi plăcut poporul român!"
Greva de la QUADRA merge înainte!
Recensământul populației, în faza recenzării la domiciliu,
„La COS Târgoviște, salariile sunt dezamăgitor de mici”
Majorarea salariului minim... la alegere!
„Sunt 200 de șomeri înregistrați la AJOFM care ar putea să revină”
„Automecanica Moreni stă mai bine decât fabricile de la Cugir”
Îngrijorări sindicale legate de conflictul Rusia – Ucraina!


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Rolul concesiilor strategice în construcția europeană

După alegerile europene, se conturează temele Agendei Europene 2024-2029. Alegerile europene 2024 confirmă trendul „unei mai puține cooperări europene” și al „promovării mai puternice a interesului național”. Mesajele diferă în funcție de liderii țărilor membre și doctrina partidelor aflate la putere, dar constatãm o situație nouă la nivel european.

[citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale