Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



21.02.2019 00:25

Vor avea loc discuții cu o echipă de consilieri prezidențiali


A A

Sindicatele din Apărare, cu jalba-n proțap la Iohannis

Sindicatele din Apărare, cu jalba-n proțap la Iohannis

❚ „Vrem să implicăm în problemele industriei de apărare și Președinția, pentru că până la urmă acesta este rolul CSAT, să supravegheze ca lucrurile să funcționeze bine pe partea de apărare și securitate” ❚ „Mă uit totuși la ministrul Economiei, Niculae Bădălău, care s-a bătut acum să obțină cele mai mari fonduri pentru investiții, dar nu este suficient... Este cazul ca și președintele acestei Coaliții, Liviu Dragnea, să cunoască în profunzime aceste probleme”

 

VIOLETA STANCIU

 


 

Interviu cu Constantin Bucuroiu, lider de sindicat la Uzina Automecanica Moreni, secretar național pe probleme de ordine publică și siguranță națională în cadrul Federației Naționale „Solidaritatea Metal” din Cartel ALFA

Rep.: Ați înaintat o solicitare către Administrația Prezidențială, pentru o întâlnire cu președintele României, Klaus Iohannis, care a fost acceptată? Înțeleg că o să vă întâlniți cu consilierii prezidențiali în data de marți, 26 februarie 2019?

- A fost o solicitare a mea, în numele colegilor din cele patru federații sindicale, să avem o discuție cu președinția în care vom aborda, ca probleme importante, programul de reorganizare al ROMARM, cerut în CSAT în februarie 2018 și care nici până acum nu a ajuns pe masa CSAT-ului... Noi aveam așteptări că, în acest program, se va pune bazele unei reorganizări totale a ROMARM-ului în așa fel încât să devenim o companie de interes național, o companie care să aibe o altă față, altă construcție, altă organizare în așa fel încât societățile să nu se mai bălăcească în această necunoaștere... că dăm bani, că nu dăm bani, că dăm comenzi, că nu dăm comenzi, cum facem cu offsetul, cu toate aceste lucruri și, în baza Legii 232, să devenim o industrie performantă așa cum are nevoie de fapt România. Deci aceasta va fi una dintre problemele pe care le vom ridica... Programul de reorganizare al Companiei ROMARM... cerut de CSAT.

Rep.: Ce alte probleme veți ridica în cadrul acestei audiențe?

- De asemenea, vom arăta câteva din lipsurile cu care se confruntă în momentul de față industria de apărare și aici mă refer la contracte și comenzi care nu acoperă necesarul pentru societăți.... și atunci care sunt compensațiile care se fac mai ales la achizițiile militare pe externe? Când achiziționăm un produs, care vor fi compensațiile care pot să revitalizeze industria de apărare românească? Vom discuta și despre partea investițiilor, care acum este cea mai bună. Deci, sumele alocate anul acesta și cele care se întrevăd pentru anul viitor sunt cele mai mari sume pe care le-a primit industria de apărare, dar ne confruntăm, în momentul de față, cu problema realizării acestor investiții și asta din cauza faptului că societățile nu pot să suporte TVA –ul și atunci multe dintre ele renunță... Cerem ajutorul Președinției să găsim o cale de mijloc, ca să ajungem la performanță. Vom mai discuta și o problemă care este de interes general pentru societățile din industria de apărare, mai ales cele din ROMARM, respectiv forța de muncă, mai ales că Președinția s-a angajat că se ocupă de partea educativă. Cum facem să atragem forța de muncă, ce prevede totuși CSAT –ul, având în vedere că este, până la urmă, o industrie de interes național strategică, să ne ajute să putem să racolăm forță de muncă tânără, forță de muncă pe care s-o specializăm? Avem nevoie de sprijin financiar. Deci vrem să aflăm cum vede Președinția acest lucru, pentru că la Guvern ne-am întâlnit, am discutat, am găsit niște portițe, dar nu s-a mai făcut nimic, s-a întrerupt... Vrem să implicăm în problemele industriei de apărare și Președinția, pentru că până la urmă acesta este rolul CSAT, să supravegheze ca lucrurile să funcționeze bine pe partea de apărare și securitate.

Rep.: De la președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, care este și președintele celui mai mare partid din țară (PSD), nu ați primit niciun răspuns la numeroasele sesizări pe care le-ați făcut pentru acordarea unei audiențe?

- A fost cel mai trist lucru. Este deranjant. Mă uit totuși la ministrul Economiei, Niculae Bădălău, care s-a bătut acum să obțină cele mai mari fonduri pentru investiții, dar nu este suficient... Este cazul ca și președintele acestei Coaliții să cunoască în profunzime aceste probleme, cum sunt ele în realitate, nu cosmetizate, pentru că în felul acesta poate și sprijinul pentru ministru va fi altfel, și pentru ROMARM va fi altfel. Asta dorim noi, nu că dorim de la el să ne întâlnim pentru alte probleme. Nu avem probleme de altă factură, avem strict de interes național.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

MESAJ DE CONDOLEANȚE
Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale