Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro08.08.2022 00:20

Editorial


A A

Secetă!

Secetă!

România este arsă până-n rărunchi de un soare nebun. Așa se spune și așa va fi. Ceea ce se întâmplă este un dezastru. Și se mai spune de către unii că avem de-a face și cu un război climatic. O fi. Adevărul este că țara românilor moare cu fiecare zi în această vară, arșița asta ca de bombardament nuclear secându-i răsuflarea.

Cum destinul a făcut să vin pe această lume, hăt, de demult, dinainte de ultimul război mondial al secolului 20, am prins marea secetă din 44-47 când românii mureau pe capete de inaniție și pământul așijderea. După care a venit comunismul bolșevic. Și totuși, într-un alt fel de regim, comunism, s-au construit canale de irigații și chiar dacă a mai dat câte o secetă, pământul românesc a rodit și țara a avut pâine.

Apoi a fost o revoluție. După care a fost adus capitalismul, nu pe tancuri sovietice precum comunismul, ci cu ajutorul multinaționalelor de tot felul. Ca să fie precis: a fost readus. Și multinaționalele astea s-au pus pe un jaf inimaginabil, primind o mână de ajutor din partea unor idioți utili (politicieni de adunătură) din lăuntrul Românabsurdistanului. Idioți utili care au pus cruce sistemului de irigații și nici gând să-l refacă și să reia construcția canalelor de dinainte de 1990.

Dar ceea ce este cel mai rău acum vine din secarea apelor țării, ceea mai halucinantă secare este a Dunării. O, Dunăre, Dunăre, drum fără pulbere... Și, uite că nu-ți vine a crede, a secat , în multe locuri, o treci la pas, prin vadul de... pulbere de pe un mal pe altul. Și dacă țara moare, arsă până-n rărunchi de un soare nebun, guvernanții din coaliții se ceartă pe te miri ce, și sunt gata să pună, fără crâcnire, în practică „marea resetare” și pe acest pământ nefericit stingându-ne să mai aruncăm pătura pe noi la iarnă. Oameni buni, este o secetă de ne seacă și inima!

 

 

George CoandăComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Valorile în care credem
O amintire cu Regina Marii Britanii
Criza energetică și răspunsul european
Moartea ultimului mare mohican sovietic (II)
Moartea ultimului mare mohican sovietic (I)
"Radiația nucleară nu are nevoie de vize" (II)
"Radiația nucleară nu are nevoie de vize" (I)
America, venim!
De 15 ani în Casa Europei
Marii corupți de la vârful Uniunii Europene


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale