Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



08.05.2017 00:25

Doctorii Carmen Marcu și Jean Popescu, în fața Comisiei de Disciplină


A A

Scandal la Spitalul Județean Târgoviște

Scandal la Spitalul Județean Târgoviște
Doctorii Jean Popescu și Carmen Marcu vor ajunge în fața Comisiei de Disciplină a SJUT din cauza recentelor declarații în legãtură cu cheltuielile din sistemul medical

* Declarațiile celor doi medici, potrivit cărora creșterea salariilor din sistem s-a făcut pe seama scăderii cheltuielilor cu medicamente și cu materiale sanitare, îi vor duce direct în fața membrilor Comisiei de Disciplină * Actuala conducere a CJD și cea a Spitalului au negat vehement că ar exista situații în care doctorii ar fi nevoiți să vină cu bani de acasă sau să solicite familiei bolnavului să cumpere medicamentele necesare

ANA MARIA POPESCU

 


 

Doctorii Carmen Marcu și Jean Popescu vor da explicații în fața Comisiei de disciplină a Spitalului Județean de Urgență după ce au lansat în spațiul public o serie de afirmații de natură să păteze imaginea instituției spitalicești. Declarațiile celor doi medici, potrivit cărora odată cu creșterea salariilor din sistem au scăzut cheltuielile cu medicamente și cu materiale sanitare, existând situații în care doctorii sunt nevoiți să vină cu bani de acasă sau să solicite familiei bolnavului să cumpere medicamentele necesare, a declanșat un adevărat scandal la nivelul unității spitalice ști. Atât președintele Consiliului Județean Dâmbovița, în subordinea căruia se află spitalul, cât și conducerea Spitalului Județean de Urgență au negat în cadrul unei conferințe de presă că situația s-ar prezenta așa cum susțin cei doi medici (care ocupă și funcțiile de președinte și, respectiv, vicepreședinte la Colegiul Medicilor Dâmbovița), ba chiar au prezentat documente și statistici interne care dovedesc că afirmațiile celor două cadre medicale nu corespund cu realitatea din unitatea spitalicească.

Alexandru Oprea: „Declarații care nu cred că fac bine nici măcar persoanelor în cauză”

Președintele forului administrativ județean, Alexandru Oprea, a cerut ca cei doi medici să dea socoteală pentru declarațiile lansate în spațiul public, care au adus un prejudiciu de imagine Spitalului Județean și nu numai.

„Nu aș fi vrut să avem o conferință de presă pe tema alocărilor pe care conducerea Spitalului Județean, Consiliul Județean Dâmbovița, prin bugetul aprobat pentru Spitalul Județean de Urgență, le-au făcut, dar am văzut zilele trecute niște luări de poziție ale unor distinși reprezentanți ai Colegiului Medicilor Dâmbovița în care se spuneau niște neadevăruri despre situația financiară a Spitalului Județean Târgoviște. Este adevărat, cheltuieli cu personalul sunt în orice instituție publică. Este adevărat că aceste cheltuieli, ca urmare a unui act de reparare morală făcut de către Guvernul PSD, au crescut, dar în niciun caz aceste cheltuieli nu au afectat celelalte capitole bugetare referitoare la medicamente, la materiale de curățenie, chiar și la investițiile care se fac în sistemul de sănătate. Eu pot înțelege până la un moment dat și niște declarații cu un anumit iz politicianist, dar nu o să fiu niciodată de acord să murdărim pur și simplu imaginea unei instituții de o asemenea importanță, cum este Spitalul Județean, de dragul de a avea o popularitate de un fel sau de altul. O să-i cer directorului Spitalului Județean să ceară factorilor de decizie abilitați, în speță Comisiile de disciplină, tragerea la răspundere a persoanelor în cauză, care au făcut aceste declarații. Nu mi se pare corect să afectăm imaginea unei instituții de o asemenea importanță, cum este Spitalul Județean Târgoviște, prin declarații care nu cred că fac bine nici măcar persoanelor în cauză. Dincolo de toate aceste lucruri, cred că este lăudabilă activitatea pe care încercăm să o facem la Spitalul Județean, în sensul reducerii anumitor cheltuieli, în sensul eficientizării cheltuirii banilor publici și pe de altă parte este salutară și preocuparea Guvernului de acordare a respectului cuvenit pentru personalul medical. Știți că ne confruntăm cu o criză de medici, o criză de personal inclusiv la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște și, în momentul în care ai o salarizare corespunzătoare, o remunerare corespunzătoare a acestora, cred că vom reuși să determinăm și stabilitatea lor într-o localitate cum este Târgoviște”, a declarat președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea.

Claudiu Dumitrescu: „Comisia de disciplină s-a autosesizat”

Directorul Spitalului Județean de Urgență, dr. Claudiu Dumitrescu, susține că zilnic se fac eforturi de reducere a cheltuielilor, însă în niciun caz nu este afectat actul medical și nici nu au de suferit pacienții. Scandalizat de declarații dr. Carmen Marcu, acesta a făcut în cadrul unei conferințe de presă o comparație între cheltuielile realizate cu medicamente și materiale sanitare în ultimul trimestru al anului trecut, atunci când nici nu era vorba despre creșteri salariale, față de cele realizate în primul trimestru al acestui an. Din datele prezentate de managerul Spitalului Județean, reiese că în lunile care s-au scurs din anul acesta cheltuielile au fost mult mai mari decât anul trecut, ceea ce arată că nu s-a făcut rabat de la nimic, iar pacienții de la Compartimentul de Îngrijiri Paleative, condus de dr. Carmen Marcu, au beneficiat de atenție sporită și de tratament. Ba mai mult, managerul unității spitalice ști susține că la acest Compartiment se folosesc materiale sanitare de ultimă generație, care se găsesc la puține spitale din țară, însă despre aceste „condiții terapeutice” medicii vorbesc foarte puțin sau chiar deloc. Comisia de disciplină va decide însă care este adevărul în acest scandal, iar vinovații își vor primi sancțiunile pentru că au aruncat cu noroi pe imaginea instituției spitalicești.

„Încercăm în fiecare zi să optimizăm cheltuielile la Spitalul Județean, dar fără a afecta actul medical. Orice reducere pe care o facem nu o facem în detrimentul pacientului, care este în centrul atenției noastre. În fiecare zi, atât eu ca manager, cât și colegii mei din conducerea Spitalului, facem tot posibilul ca actul medical să fie de cea mai bună calitate și pacientul să fie mulțumit atât din punct de vedere medical, cât și din punct de vedere al cazării și hranei. Declarațiile dnei dr. Carmen Marcu sunt de-a dreptul scandaloase și pe noi ne-a indignat având în vedere că nu au niciun fel de legătură cu realitatea. Dna doctor spunea că, având în vedere creș- terile salariale făcute, bugetul la medicamente și materiale s-a redus și dumneaei este nevoită zilnic să aducă bani de acasă și, un lucru mai grav, să ceară medicamente și materiale sanitare pacienților și familiilor acestora. Din această cauză, Comisia de disciplină s-a autosesizat și dna doctor va trebui să facă o informare a ceea ce face în mod curent, lucru care după părerea noastră este total ilegal. Facem chiar un apel ca astfel de fapte din partea personalului medical să ne fie aduse la cunoștiință pentru că nu permitem un asemenea comportament”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență, Claudiu Dumitrescu.

Managerul SJUT a prezentat și câteva date statistice legate de Compartimentul Îngrijiri Paleative: în trimestrul IV 2016, când încă nu se măriseră salariile, consum de medicamente de 29.300 lei, în trimestrul I 2017 - consum de 34.700 lei. La materiale sanitare: 15.700 lei în trimestrul IV, iar în trimestrul I - 16.700 lei.

„Trebuie să precizez că în Compartimentul de Îngrijiri Paleative se folosesc materiale sanitare de ultimă generație, puține spitale din București sunt la nivelul materialelor folosite de noi. Avem materiale pentru tratamentul escarelor chiar de ultimă oră, folosim bureți din spumă poliuretanic care sunt de ultima gamă de atitudine terapeutică în tratamentul unor astfel de afecțiuni care se întâlnesc frecvent la pacienții în stare critică. Deci declarațiile dnei doctor Marcu sunt de-a dreptul scandaloase, au o gravitate cu impact public deosebit și, ca atare, Comisia de disciplică își va spune cuvântul. Este posibil ca și dr. Jean Popescu să intre în această Comisie de disciplină... Dacă doamna doctor dorește să doneze spitalului salariul, este binevenită, poate chiar să dea un exemplu”, a mai transmis dr. Claudiu Dumitrescu.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale