Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.04.2018 01:10

Cel puțin două autocare cu protestatari din Dâmbovița vor face mâine deplasarea în Capitală


A A

Sanitas Dâmbovița, protest la București

Sanitas Dâmbovița, protest la București

* Supărați din cauza scăderii veniturilor pentru un sfert din personalul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște și enervați de atitudinea ministrului Muncii, sindicaliștii din sistemul sanitar dâmbovițean vor participa mâine la mitingul SANITAS de la București

 

VIOLETA STANCIU


Tensiune maximă în sistemul sanitar! Nemulțumiți de faptul că s-au trezit cu venituri salariale mai mici, pe luna martie, în urma aplicării legii salarizării și a noului regulamentului de sporuri, o mare parte din personalul medical din toată țara se pregătește să iasă în stradă. Prima acțiune de amploare va avea loc, joi, 26 aprilie a.c., în Piața Victoriei, chiar sub balconul prim-ministrului Viorica Dăncilă. Județul Dâmbovița va fi reprezentat la mitingul de protest din Capitală de membri ai Sindicatului Sanitas, al cărui președinte, Claudiu Barbu, ne-a declarat ieri că cel puțin două autocare urmează să facă deplasarea la București. Și cum ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat recent „că nu o impresionează deloc mitingurile sindicaliștilor”, am încercat să aflăm cum comentează reprezentantul Sanitas Dâmbovița această remarcă... „Singurul comentariu pe care îl am referitor la remarca d-nei ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu este că nu au interesat-o niciodată problemele sistemului sanitar și nu văd de ce ar interesa-o acum... problemele noastre. Dânsa ar fi prima care ar trebui să recunoască, dar bănuiesc că este foarte mândră din punctul acesta de vedere și nu va recunoaște niciodată, că legea este proastă. Domnia sa este artizana legii și îi va fi greu să recunoască faptul că legea este proastă și că regulamentul de sporuri nu a făcut altceva decât să completeze o lege proastă. Asta este părerea noastră. Mitingul se va ține pe data de 26 aprilie. Eu astăzi (n.n. ieri) adun datele de la colegii din teritoriu și din Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, pentru a vedea ce colegi vor participa la mitingul de joi... Urmează să văd și eu gradul de nemulțumire al colegilor mei”, ne-a declarat ieri președintele Sindicatului Sanitas din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște, Claudiu Barbu. Conform AGERPRES, discuțiile reprezentanților Guvernului cu managerii de spitale au fost dezamăgitoare, decidenții hotărând constituirea unor grupuri de lucru care să găsească soluții pentru rezolvarea inechităților privind salarizarea în sistemul sanitar, ceea ce va tergiversa starea de confuzie și nemulțumirea din domeniu, potrivit reprezentanților Federației Sanitas. Aceștia se arată „surprinși” de faptul că partea guvernamentală intenționează să excludă sindicatele din discuțiile viitoare privind aplicarea legii salarizării, aceasta fiind o încălcare a legii.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

MESAJ DE CONDOLEANȚE
Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale