Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.01.2024 00:16

VOX POPULI: Opinii din Dâmbovița despre...


A A

România în Spațiul Schengen

România în Spațiul Schengen

Decizia Consiliului Uniunii Europene din 30 decembrie 2023 privind aderarea parțială a României la Spațiul Schengen, începând cu 31 martie 2024, deschide o nouă pagină în istoria mobilității europene. Această schimbare aduce cu sine o serie de implicații pentru români. Totuși, autoritățile de la București au calificat acordul privind aderarea la Schengen în cazul frontierelor aeriene și navale la finalul anului 2023 drept o mare victorie, însă integrarea terestră, un obiectiv măreț, rămâne fără un termen precis, fiind menționate doar declarații optimiste.

Astfel, am decis să aflăm direct de la cetățenii dâmbovițeni opinia acestora cu privire la noua măsură, întrebându-i „Ce părere au despre faptul că România va intra în spațiul Schengen și dacă această decizie va stimula turismul românesc în vreun fel anume?” 

*Este minunat! Se va călători mai ușor și da, cred că și turismul românesc va avea de câștigat și ne va apropia mai mult de celelalte țări europene.

*Este o veste excelentă pentru afaceri. Simplificarea procesului de călătorie va aduce beneficii economice palpabile. Păcat că nu va fi liber și la granițele terestre, cel puțin pentru un moment, ar fi fost interesant și cred că mult mai bine pentru dezvoltarea României.

*Este o oportunitate de a experimenta și învăța din culturi diverse. Mă bucur că tinerii vor avea mai multe șanse să descopere lumea.

*Nu știu exact cum ne va afecta, dar sper că lucrurile vor fi mai simple la frontieră. Deși, eu am înțeles că austriecii ne acceptă doar pe calea aerului, deci cu avionul, nu și la frontiere. Atunci, câștigul nu ar fi atât de mare.

*Schengen sau nu, eu am văzut destule schimbări în viața mea. Important e să ne simțim în siguranță și să putem călători fără griji. Vedeți bine câte se întâmplă în lume.

*Este un pas important pentru România. Sper că va aduce și o mai mare deschidere culturală și artistică între țări. Totuși, nu știu cât este de sigur să avem  liber pentru ridicarea controalelor la frontierele terestre. Nu cred că suntem acolo.

 

Opiniile exprimate de cetățenii dâmbovițeni reflectă o gamă diversă de perspective. De la entuziasmul pentru o mai mare libertate de mișcare la preocupările legate de impactul asupra vieții de zi cu zi, decizia de a intra în Spațiul Schengen aduce cu sine atât speranțe, cât și provocări.

 

 

 

Ștefan Khalil



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”
Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)

Apropo de găștile mafiotge proruse. Duminică, acestea, plus bașcana (guvernatoarea bolșevic-secesionistă de la Comrat), reunite în alianța politică prorusă „Pobeda” („victoria”) și-au anunțat – amenințare asemenea unui ultimatum – intrarea în cursa electorală împotriva Maiei Sandu și a partidelor proeuropene, în caz de… „pobeda” („victorie”) oferind pe tavă lui Putin... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale