Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro19.10.2023 09:43

VOX POPULI


A A

Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente

Dâmbovițenii salută măsura plafonării prețurilor la alimente

Ministerul Agriculturii a anunțat recent o prelungire a încă trei luni  pentru măsura de plafonare a prețurilor la alimente, pentru a asigura stabilitate și accesibilitate în ceea ce privește alimentele de bază. Această hotărâre a fost luată în urma discuțiilor între reprezentanții Ministerului Agriculturii, reprezentanții procesatorilor și comercianților. Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că această extindere va asigura protejarea intereselor consumatorilor în sezonul rece și în timpul sărbătorilor de iarnă, perioadă în care cererea pentru produsele de bază este în creștere. Reporterii ziarului nostru au discutat cu mai mulți dâmbovițeni despre acest subiect, întrebându-i dacă măsura de extindere a plafonării prețurilor la alimente îi va ajuta să treacă mai ușor peste creșterile de costuri cu care se confruntă la utilități și medicamente în timpul sezonului rece

 

*Cred că este o veste bună pentru toată lumea, mai ales pentru cei cu venituri mici. Prețurile la alimente au crescut semnificativ în ultimul timp, și orice ajutor în reducerea acestor costuri este binevenit.

*Îmi fac griji cu privire la prețurile alimentelor în fiecare lună, așa că prelungirea plafonării prețurilor este o veste bună. Cred că guvernul ar trebui să facă mai mult pentru a reduce costurile vieții de zi cu zi.

*Am auzit despre această decizie și sunt încântat de ea. Mai ales în perioada sărbătorilor, cheltuielile cu alimentele pot deveni copleșitoare. Este o măsură binevenită.

*Sunt de acord cu plafonarea prețurilor, dar cred că guvernul ar trebui, de asemenea, să se asigure că produsele de calitate sunt disponibile în mod constant și că nu există probleme legate de stocuri.

*E bine că se extinde lista de produse cu prețuri plafonate. Cu cât mai multe alimente intră în această categorie, cu atât mai bine pentru consumatori.

*Nu poți să ignori creșterea prețurilor la alimente, mai ales atunci când ai o familie de hrănit. Plafonarea prețurilor vine ca un ajutor binevenit.

Aceste păreri din partea cetățenilor reflectă importanța măsurii de plafonare a prețurilor la alimente, mai ales în contextul creșterii costurilor de trai. Cu această extindere și diversificare a listei de produse cu prețuri plafonate, se urmărește să se asigure că alimentele de bază rămân accesibile  pentru toată lumea, în special în timpul sezonului rece și al sărbătorilor de iarnă.

 

 

Ștefan KhalilComentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Opinii din Dâmbovița despre creșterea inflației în România
Dâmbovițenii susțin decizia de a menține supermarketurile deschise și în weekend
Carnea de miel, un lux pentru mulți români în acest an de Paște
Cum fac față dâmbovițenii noilor scumpiri
Comasarea alegerilor locale și europarlamentare
Dâmbovițenii, îngrijorați de facturile mari de la utilități
România în Spațiul Schengen
Protestele angajaților din sistemul public, în vizorul opiniei publice
Factura la gaze în iarnă, cu prețuri plafonate
Restricțiile la plățile cash, luate la „bani mărunți”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Descrețirea inovației (II)

DAN LUCA 


Merg mai departe și îmi vin în minte alte două exemple, total diferite, dar deosebit de inovative. Era în anul de grație 1985, Franck Biancheri lansa idea unei asociații studențești europene, interdisciplinare, dar fără nivelul național. Adică, structurile de coordonare ale organizației erau centrele universitare racordate direct la un Comitet... [citește tot...]

Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale