Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro21.03.2024 00:17

Editorial * Corespondență de la Bruxelles


A A

România în 2025

România în 2025

DAN LUCA


Cu siguranță cuvântul alegeri este cel mai des utilizat în România anului 2024. Unii vor zice că și în Uniunea Europeanã, sau chiar la nivelul Statelor Unite ale Americii, avem cam aceeași abordare. Factual, știam de toate alegerile posibile și imposibile, lumea e conectată la marile confruntări și asta e bine.

Desigur, așteptăm enorm de la noii eurodeputați, dar și de la senatori și deputați, chiar și de la primari sau președinți de Consilii Județene, să continuăm modernizarea României spre binele cetățenilor.

Economia este importantă, să nu uităm Uniunea Europeană are ca ideal o prosperitate a țărilor membre. Autonomia strategică europeană pare ceva greu de înțeles, dar este o metodă prin care România poate să identifice valoarea adăugată ca țară puternică la nivelul uniunii. Politica industrială europeană naște oportunitãți, iar România are avantaje competitive clare dacă analizăm și geo-poziționarea noastrã. Agricultura va deveni fără doar și poate punctul nodal al unei UE care încă încearcă să găsească balanța între asigurarea hranei populație și dezvoltarea ecologică a continentului. Inovațiile sunt la tot pasul, dar încă sunt multe lucruri de făcut pe acest palier.

Forța de muncă românească este încă la nivelul întrebărilor. Creșterea economică a țării atrage tot mai mulți compatrioti să se reîntoarcă în țară. Există între timp însă și acțiuni solide de a aduce constant forță de muncă din zona Asiei. Să fiu sincer, nu am observat nici o discuție de calitate pe acest segment. Da, este un subiect sensibil, care poate să atingã chiar dosarul imigrației la nivel de UE, dar nu asta doresc cei aleși ? Haideți să discutăm deschis despre ecosistemul resursei umane românești.

Citim ce ne place, discutăm doar ceea ce dorim. E momentul să avem un pic mai multă profunzime societală. Dacă am începe din 2025, măcar. Spațiul public este inundate de șabloane fără sens, în care nimeni nu înțelege de fapt esențialul. E nevoie de experți tehnici pe dosare, e nevoie de politicieni și e nevoie de electoral. Dar ceea ce este și mai important e nevoia unei conexiuni între aceste grupuri.

Din ianuarie 2025, nu mai vreau să aud până în 2028 de alegeri sau de promisiuni. Trei ani la muncă, fără blamãri, fără scuze și cu responsabilitate. Asumare și rezultat ! Vom trage apoi linia, în 2028, și vom vedea cine dorește realegerea.

 

 Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:cod captchaDin aceeaÂși categorie

Cine influențează politica de sănătate în UE?
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (II)
Comunicatul nr. 9, brânci României în gheena rusească (I)
Carambol european
Incertitudini mioritice
Ok, suntem în Schengen...
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (II)
România, țintă de „linia întâi” pentru țarul Putin (I)
Rio. Rio de Janeiro
Studenți responsabili. Politicienii?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale