Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



18.08.2018 00:17


A A

Români uitați în propria lor vatră

Români uitați în propria lor vatră

George Coandă


Am fost, pentru a-mi trata inima într-o stațiune cardioclimaterică, câteva săptămâni în așa-zisa „secuime” sau „maghiarime”, cum cu o tembelă pornire neprofesionistă și o crasă necunoaștere a istoriei se titrează pe burtierele ori pe crawlurile tuturor televiziunilor românești.

De ani buni merg în stațiunea asta de pe un străvechi pământ dacic, plin de amintirile (arheologice) ale strămoșilor, am avut posibilitatea, iar în acest an mai mult ca oricând, să constat absurdele pretenții naționaliste șovine de autonomizare a Har-cov (județele Harghita și Covasna).

Acestea, mai ales în urma unor declarații belicoase ale unor oficiali de la Budapesta, prezenți la Universitatea maghiară de vară de la Tușnad – ăștia circulă prin Transilvania vraiște ca pe propria bătătură, fără ca la Cotroceni, la palatele Parlamentului și Victoria cineva să bage de seamă, sau stau cu capetele vârâte-n Dâmbovița – cum că a venit timpul ca „nedreptatea de la Trianon” din 1920 să fie anulată și „Erdely” (Adealul) să revină Magyaorszag (Ungariei), i-au revoltat, pe bună dreptate, pe zecile de mii de români care trăiesc pe acest pământ al lor de la începutul lumii.

Și cu mult mai mult i-a supărat nenorocitul de „Cod administrativ” al lui Dragnea-Tăriceanu, care instituie, în cazul din Har-cov, obligativitatea oficializării limbii maghiare ca „limbă de stat”. Consecința? Sute de români covăsneni au pornit în marș la București cu Tricolorul și preoții-n frunte ca să protesteze, cerându-i președintelui Iohannis să nu promulge Codul… federalizării statului național unitar român.

Dar, la București, acolo de unde „răsare soarele” pentru toți românii, „leadership-ul” statal era în… vacanță. Protestatarii și-au strigat păsul, au cerut un ajutor salvator pentru românii uitați pe propriul lor pământ și… tăcere. Nici măcar ăia din #rezist sau din secta „societatea civilă” ori din GDS (ăsta o mai fi existând?) nu au găsit cu cale să se solidarizeze.

O, da, uitasem, ăștia sunt europeniști, globaliști și sunt sorosiști. Le pute tot ce este românesc sau ține de drepturile istorice și demnitatea românească. Și de dăinuirea românilor în Transilvania. Ei bine, și-au dat arama pe față. Românii din Covasna, bieții, n-au avut cu ce să-i plătească.

A se lua aminte! Nu se dă niciun fel de peșcheș atunci când este vorba de dreptul, imprescriptibil, al unui popor de a trăi în propria sa casă națională! Și nici nu se negociază!

 



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Mulțumim, Europa!
Păi ce, e de colo să ai șefia NATO pe mână!?
Alergăm și observăm
Agenda 2024-2029: Ce este nou pentru educația europeană?
Jurnal de război. Tragica perspectivă (III)
Jurnal de război. Tragica perspectivă (II)
Jurnal de război. Tragica perspectivă
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Editorialul ca un ecou de conștiință al opiniei publice
Eram stăpânii Europei


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale