Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



15.03.2018 00:19

Editorial


A A

REPLICA LIBERALĂ

REPLICA LIBERALĂ

GEORGE COANDĂ


În replică la congresul extraordinar al P.S.D, așa, ca o oarecare coincidență contemporană, P.N.L a pus și el de un congres, da’ mai mic, adică de o conferință sau convenție, nu contează ce o fi fost, a Consiliului național. Și tot ca o coincidență, ca și congresul pesediștilor, tot pe persoană fizică. E vorba, adică, de neliniștitul Ludovic Orban, care, deși a scăpat de un proces penal, na poftim că D.N.A, îi pregătește alt dosar. Tot penal. Omul cu chitară, exact ca și Liviu Dragnea, s-a vrut revalidat pe funcția de lider suprem al partidului.

Unanimitatea exprimată prin aplauze și scandări avântate i-au oferit o stare de spirit vecină cu exaltarea. Ca atare, s-a lansat într-o vituperatoare filipică, asemenea unei torpile cu mai multe focare pe direcția P.S.D. De pildă, printre altele, a cerut ca liberalii să pună în funcțiune parul războiului, arzând la mir partidul lui Liviu Dragnea. Ei, bine, p-asta n-o mai înțeleg. La ce ar fi bună o păruială care-mi amintește, ca istoric, de omul paleolitic al peșterilor? Se pare că, în viața politică a patriei mioritice, în loc să asistăm la o evoluție spre civilizația politică a secolului XXI, dimpotrivă, asistăm la reîntoarcerea în epoca de piatră. Cu bune și rele, dar mai ales cu derapaje dramatice care au aruncat țara cu un secol în urmă, și liberalii, și social-democrații nu s-au arătat tari de virtute în sens patriotic, preferând să joace guvernamental alba-neagra. Și la reuniunea liberală de la Opera Română au pus în... operă, furând startul electoral, niște candidaturi, pe a lui Klaus Werner Iohannis pentru un mare mandat la Cotroceni, și pe a lui Ludovic Orban, la Palatul Victoria. Asta așa, ca să rupă gura târgului și pe a lui Liviu Dragnea. Și întocmai cum n-am prea priceput ce-a fost cu congresul ăla al P.S.D., nici conferința națională a P.N.L. taman acum nu a fost să fie a mă lămuri cum devine chestia. Atenționare. În loc să vândă pielea ursului din pădure, liberalii au o uriașă obligație de onoare față de ei înșiși, și anume de maximă urgență, de a reînvia adevărata tradiție de patriotism a liberalismului istoric românesc.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de ijoyexuus la 29.12.2020 21:28

http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Buy Amoxicillin Online Amoxicillin 500 Mg rjm.ofvm.jurnaldedambovita.ro.boa.ed http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale