Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.11.2014 00:21

Pe subiectul limitării mandatelor aleșilor locali, Dâmbovița e vârf de lance în...


A A

Războiul Asociației Comunelor cu Parlamentul României

Războiul Asociației Comunelor cu Parlamentul României
Dorinel Soare, președintele Asociației Comunelor Dâmbovița: „Dacă era un om serios cel care a propus acest proiect de lege, de ce a exclus parlamentarii de la măsura asta?”

❚ Mai mulți primari dâmbovițeni consideră că limitarea la două mandate pentru aleșii locali, propunere venită de la doi deputați PDL, este neconstituțională ❚ Dorinel Soare, președintele Asociației Comunelor filiala Dâmbovița, este împotriva acestei inițiative și susține că ea nu trebuie să-i privească numai pe primari, consilieri locali și județeni și președinți de consilii județene, ci chiar și pe cei care sunt gata s-o aprobe: parlamentarii ❚ Camera Deputaților a adoptat tacit această propunere săptămâna trecută, iar astăzi ea ajunge la Senat, tot acolo urmând să transmită nemulțumirile din județele țării și președintele Asociației Comunelor din România, primarul dâmbovițean Emil Drăghici

ANA MARIA POPESCU


Asociația Comunelor din România critică propunerea legislativă care limitează numărul de mandate ale aleșilor locali. Această propunere a stârnit păreri pro și contra din partea edililor dâmbovițeni care în marea lor majoritate spun că inițiativa, care a venită din partea a doi deputați PDL, este în primul rând neconstituțională.

Președintele Asociației Comunelor ia drumul Bucureștiului

Împotriva acestei recomandări legislative este și Asociația Comunelor din România, filiala Dâmbovița, care își va expune punctul de vedere legat de această inițiativă direct la Senatul României. Potrivit președintelui Asociației din Dâmbovița, Dorinel Soare, subiectul cu pricina va fi dezbătut astăzi în cadrul unei comisii a Senatului: „Am luat în discuție propunerea legislativă privind limitarea la două mandate a aleșilor locali. Printre altele, s-a discutat de faptul că, dacă era un om serios cel care a propus acest proiect de lege, de ce a exclus parlamentarii de la măsura asta și a lăsat numai primarii, consilierii locali și județeni, președinți de consilii județene?! El fiind parlamentar, pe el s-a exclus din chestiunea aceasta, ceea ce nu-i corect. Mai mult ca sigur nu va trece de Senat această propunere a respectivului. Mâine (n.n. astăzi), președintele Drăghici (n.n. dâmbovițeanul Emil Drăghici, președintele Asociației Comunelor din România) va fi într-o comisie la Senat unde va discuta și despre chestiunea aceasta. Fără doar și poate se va lua în discuție acest subiect”, ne-a declarat ieri Dorinel Soare.

Dănuț Bădău: „Doar cetățenii pot limita mandatele aleșilor”

Celor șapte primari dâmbovițeni care ne-au declarat până acum că nu sunt de acord cu această inițiativă s-a alăturat ieri edilul orașului Pucioasa. Primarul Dănuț Bădău consideră că doar cetățenii au dreptul să limiteze mandatele aleșilor locali: „Nu știu cât de constituțională este această prevedere, că îngrădește cumva dreptul de a fi ales. Cred că un primar cu cât are mai multe mandate, cu atât ar trebui să fie mai bun și mai pregătit să conducă o comunitate. Eu cred că cetățeanul ar trebui să fie cel care sancționează, să stabilească dacă merită sau nu merită un alt cetățean să candideze pentru o astfel de funcție”, a subliniat primarul orașului Pucioasa. Inițiativa legislativă de limitare a mandatelor aleșilor locali aparține deputaților PDL Cezar Preda și Gheorghe Udriște, care consideră că după două mandate consecutive, aleșii locali creează în jurul lor un sistem politic și instituțional, în care orice competiție electorală devine imposibilă. Trecută tacit de Camera Deputaților, propunerea a ajuns la Senat, care este cameră decizională în acest caz. Jurnal de Dâmbovița v-a prezentat ieri și opinia președinților principalelor partide din județ (PSD și PDL) care au criticat, la rândul lor, acest proiect ce încalcă prevederile constituționale.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

PSD are 1482 de candidați pentru toate consiliile locale din județ
4.800 de șoferi amendați pentru viteză
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale