Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



17.12.2012 00:20

Președintele CJD a aruncat mănușa și anunță controale la sânge și amenzi uriașe


A A

Război balastierelor din Dâmbovița

Război balastierelor din Dâmbovița
Ultimatum CJD pentru balastiere și transportatori: ori respectă legea, ori intră în faliment!

❚ Transportatorii de produse de balastieră și proprietarii de balastiere sunt în colimatorul Consiliului Județean, iar de la 1 ianuarie 2013 cine nu va respecta legea va suporta consecințele și va plăti la bugete până la ultimul leuț din ceea ce a distrus ❚ Printre neregulile grave identificate în doar câteva luni în acest domeniu se numără: exploatări fără reguli, fără autorizații, nerespectarea legilor privind autorizarea lucrărilor la amenajări de albii și nici a condițiilor și formelor legale de funcționare, amenajări piscicole fictive ❚ În topul problemelor pentru care se va tăia în carne vie sunt distrugerea caselor și a drumurilor județene ❚ 234 de km sunt praf și necesită 30 miliarde lei anual reparații, iar Drumul Sudului - abia inaugurat, a fost făcut zob pe porțiuni importante în doar două nopți în care Poliția nu a fost în zonă

 

 

Transportatorii de produse de balastieră și proprietarii de balastiere din județ au intrat în colimatorul președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Adrian Țuțuianu! Acesta și-a propus ca în perioada următoare să facă ordine în haosul care domnește de ani de zile în acest domeniu de activitate, haos tolerat de fostele conduceri ale forului județean.

 

În doar câteva luni, Adrian Țuțuianu a descoperit nereguli cu toptanul pe care vrea să le îndrepte de la 1 ianuarie 2013, nu înainte de a-i atenționa pe cei vizați că trebuie să intre în legalitate cât mai repede. Exploatarea produselor de balastieră fără nici o regulă, fără autorizații de construcție; degradarea drumurilor județene și a caselor din cauza tonajului și a vitezei; nerespectarea prevederilor legale privind autorizarea executării lucrărilor de construcții pentru amenajări de albii, exploatări prin cariere și balastiere; nerespectarea condițiilor și a formelor legale de funcționare; amenajări piscicole fictive pe post de balastiere etc.

 

Acestea sunt doar câteva dintre neregulile constatate pe care actuala conducere a CJD vrea să le remedieze în cel mai scurt timp. De asemenea, transportatorii de produse de balastieră din Dâmbovița sunt responsabili de distrugerea a circa 234 km de drumuri județene, iar cei din zona Potlogi au reușit să facă zob porțiuni importante din Drumul Sudului în doar două nopți, cât a lipsit Poliția din zonă. Dacă Poliția Dâmbovița, care are un dosar în lucru, va reuși să-i identifice pe făptuitori, CJD se va constitui parte civilă împotriva acestora pentru recuperarea daunelor.

 

“Nu am să-i las pe cei care și-au bătut joc de banii noștri să doarmă liniștiți”

 

“Județul Dâmbovița prin rețeaua hidro pe care o are este unul dintre cele mai afectate de problema exploatării, pentru că se face exploatare fără nici o regulă și acest lucru a generat eroziuni de maluri, probleme pentru drumuri, pentru poduri. Am fost puși de multe ori în dificultate și cu foarte mulți bani și acest lucru nu vreau să se mai întâmple. Am să dispun o serie de măsuri de la 1 ianuarie 2013 pe această chestiune. În al doilea rând, am constatat că nu se plătesc autorizații de construcție pentru aceste exploatări. Totodată se degradează drumurile județene; sunt circa 234 km de drumuri județene afectate de transportul de produse de balastieră, afectate grav unele dintre ele. Există în lucru la Poliția Județeană un dosar care privește Drumul Sudului, la sesizarea făcută de CJD, fiindcă de când sunt eu într-o funcție publică nu am întâlnit atât de puțin respect față de banul public și interesele acestui județ. Am blocat circulația câteva zile din dorința de a lucra la drum. Nu a fost poliția o singură noapte pe acel traseu, iar transportatorii de produse de balastieră din zona Potlogi au făcut zob Drumul Sudului într-o singură noapte. Am lucrat din nou am asfaltat, a lipsit iar într-o singură noapte poliția și 500 de metri liniari de drum au fost făcuți zob. Nu am să-i las pe cei care și-au bătut joc de banii noștri să doarmă liniștiți. Dacă Poliția va reuși să-i identifice, am să mă constitui parte civilă împotriva acelor societăți comerciale care și-au bătut joc de câteva miliarde de lei în două nopți. Pe foarte multe mijloace de transport nu avem oameni nici cu bun simț, nici cu caracter, avem tot felul de nemernici care au impresia că drumul este proprietatea lor. Nu am să mai agreez asemenea situații. Necesarul de fonduri pentru reparația celor 230 km de drum este de circa 30 miliarde lei anual. Cei care pretindeți că aduceți beneficii foarte mari județului Dâmbovița, prin faptul că desfășurați o activitate economică, vă spun că ceea ce dumneavoastră câștigați ca beneficii pierde județul din taxe și impozite băgând continuu, în drumurile județene. Anul viitor (este în procedura de licitație) am să achiziționez două cântare și vom sta pe drumurile județene. Cine nu respectă cantitatea prevăzută de lege, normativul pentru drum județean va primi amenzi până când ori se conformează, ori intră în faliment”, a declarat revoltat președintele CJD.

 

Conducerea CJD vrea să facă ordine în haosul
care domnește de ani întregi în domeniul balastierelor

 

Case distruse, lucrări mascate

“Al doilea aspect este că au crescut locațiile de balastiere cu exploatări din terenurile foste agricole. Traficul greu și viteza autovehiculelor afectează integritatea locuințelor și a anexelor gospodărești. Primim reproșuri de la oameni la fiecare întâlnire pe care o avem în teritoriu. Dincolo de greutate, unii dintre șoferi își permit să efectueze curse de raliu prin localitățile din județ. Dacă există o rută ocolitoare, ca să nu distrugem casele oamenilor, de ce nu o respectăm? De asemenea, am constatat nerespectarea prevederilor legale privind autorizarea executării lucrărilor de construcții pentru amenajări de albii, exploatări prin cariere și balastiere, fapt care conduce la pierderi importante de surse la bugetele locale. Voi da temă Direcției de Urbanism și după data de 1 ianuarie 2013 vom verifica toate situațiile în care s-au făcut amenajări de albii și condițiile în care au fost respectate autorizațiile și avizele obținute, indiferent cine a dat aceste autorizații. De problema urbanismului și a impozitelor și taxelor locale și județene sunt responsabil eu, indiferent cine cu cine ați lucrat. Am constatat nerespectarea prevederilor care reglementează activitatea de extracție a resurselor minerale cu referire la condițiile și formele legale de funcționare și respectarea limitelor perimetrelor de exploatare. Știm cu toții că cei mai mulți exploatează mai mult decât au în autorizație. O parte a solicitărilor de autorizare a perimetrelor de exploatare este aprobată fără să cuprindă și obținerea autorizațiilor de construire a acestora, încercându-se substituirea lor cu autorizația de construire a stațiilor de sortare. Consecința se reflectă în diminuarea substanțială a sumelor la bugetele locale. Și lucrul acesta va face obiectul verificării Direcției de Urbanism și Direcției de Investiții din CJD în următoarele două luni. De asemenea, cererile inițiale privind înființarea de balastiere sunt în unele cazuri solicitări pentru realizarea de bazine piscicole sau regularizări de cursuri de apă, mascându-se adevărata destinație în scopul achitării la buget a unei taxe reduse. Și lucrul acesta îl vom verifica. În prima parte a anului 2013 vom vedea câți au făcut sau nu ceea ce au prevăzut în autorizație. Pentru cei care au făcut altceva vom lua măsuri pentru recuperarea la bugetul statului și a CJD a sumelor de bani datorate cu titlul de taxe. Foarte mulți proprietari de balastiere nu dețin cântare pentru măsurarea cantităților încărcate în autovehicule, obligație care este legală și pe care o vom corecta în prima parte a anului viitor. La 1 martie 2013 se reiau activitățile economice de construcție de drumuri, de locuințe și cine nu este în regulă nu va putea să funcționeze. Cine este în regulă, e prietenul nostru și îi acordăm tot sprijinul necesar”, a mai declarat Adrian Țuțuianu.

 

 

Violeta Stanciu || [email protected]



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Trimis de succes la 17.12.2012 09:59

au mai incercat si altii, si s-au imbogatit subit..


Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Noapte Muzeelor 2024 în Dâmbovița
Pieri-vor românii? (II)
Investiții în infrastructura rutieră din Târgoviște
Cuplurile de „argint” și de „aur”, omagiate de Ziua Familiei
Liceul „Voievodul Mircea” din Târgoviște, la 100 de ani de existență
„Nu sunt focare active de pestă porcină africană în județ”
Protest spontan la APM Dambovita
„Elaborare PUZ - Lotizare teren pentru construirie locuințe”
Pieri-vor românii? (I)
La Cornățelu, Băleni și Dobra, investițiile prin PJDL sunt în grafic


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (II)

Pentru încurajarea familiei, conducerea țării n-a avut/nu are nici un fel de program sustenabil. Și mai sunt idioții utili care dă-i și dă-i cu inutilitatea familiei tradiționale și pe care-i găsim, manifestându-se agresiv, și în Casa Poporului. Cică există, emis de guvern, „Programul social de interes național de susținere a cuplurilor și a persoanelor singure, pentru creșterea natalității” și care, în 2023, s-ar fi... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale