Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



16.05.2017 00:25

Nemulțumiți de Legea salarizării, inspectorii fiscali au întrerupt activitatea și au ieșit în stradă


A A

Protest spontan la Administrația Județeană a Finanțelor Publice

Protest spontan la Administrația Județeană a Finanțelor Publice

ANA MARIA POPESCU

 


 

Salariații Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița s-au alăturat ieri colegilor de la nivelul regiunii și din țară și au participat la un protest spontan, care a blocat întreaga activitate a instituției, ca reacție la proiectul Legii salarizării, care spun ei, în formula aflată în dezbatere la Senat, duce la tăieri de salarii și creează mari discrepanțe salariale între inspectorii fiscali din teritoriu și salariații din aparatul central al Ministerului Finanțelor.

După ce au constatat că sunt dezavantajați financiar de noua lege, finanțiștii au încercat pe toate căile să aducă modificări actului legislativ, au depus o serie de amendamente la Comisiile parlamentare, dar se pare că nu au fost luați în seamă, nu s-a produs nicio schimbare în conținutul legii, așa că ieri au întrerupt activitatea, au părăsit ghișeele de lucru și au ieșit în fața sediului Administrației Județene a Finanțelor Publice pentru a-și striga nemulțumirile în speranța că de data aceasta vor fi auziți de cei care au urechi să audă... Acțiunea de protest a fost declanșată de salariați, de data aceasta inspectorii fiscali nu au fost scoși în stradă de liderii de sindicat, iar aceștia susțin că nu se vor întoarce la lucru până când nu se elimină din lege discrepanțele salariale, mai ales că ai nu beneficiază în momentul de față de sporuri, bonusuri sau alte venituri suplimentare, fiind incompatibili cu orice altă funcție care le poate aduce venituri. Mai grav este că pe toată durata protestelor, activitatea de colectare și de relații cu publicul de la Administrația Finanțelor Publice este blocată, iar prelungirea acestui conflict ar putea chiar să pună în pericol însăși punerea în aplicare a prevederilor actualului proiect al Legii salarizării. Inspectorii fiscali susțin că finanțele publice reprezintă un domeniu strategic al statului român, dar cu toate acestea continuă să fie ignorat de guvernanți și politicieni, aspecte care induc riscuri majore și pot afecta grav siguranța financiară a țării. Finanțiștii și sindicatele din au solicitat ca salarizarea funcționarilor din finanțele publice să fie în concordanță cu complexitatea și importanța socială a muncii prestate și ca atare în cuprinsul Legii salarizării personalul plătit din fonduri publice trebuie să beneficieze de prevederi exprese cu privire la salarizarea funcționarilor răspunzători de construirea și administrarea bugetului de stat.

„Vom bloca activitatea până când guvernanții ne vor lua în seamă”

„Protestăm împotriva proiectului Legii salarizării care se dezbate acum în Senat, după care Camera Deputaților va fi for decizional. Toate amendamentele pe care leam trimis privind Legea salarizării nu au fost luate în seamă, domnul nostru ministru, Viorel Ștefan, nu ne-a băgat în seamă, ca atare an ajuns în situația aceasta. Prin proiectul salarizării salariile noastre scad, iar Guvernul a spus că salariile n-or să scadă la nicio categorie de funcționari, dar la noi o să scadă cu 20% pe execuție și cu 35% pe conducere. Mai mult, vor crește diferențele între noi, ca unități teritoriale ANAF și minister, aparatul central... Niciodată nu au fost diferențele care le propun dânșii prin proiectul acesta, adică 35% la execuție și 60% la conducere, este o diferență enormă atâta timp cât facem același tip de muncă, avem aceiași responsabilitate, complexitate, riscul este mai mare decât al dânșilor pentru că noi colectăm, suntem secție fiscală, mergem pe teren... Deci, doleanța noastră este să avem salariu egal cu cei din Minister. Vom bloca activitatea până când guvernanții ne vor lua în seamă. Până acum amendamentele pe care le-am trimis la Comisii și domnilor parlamentari nu au fost discutate. Astăzi (n.n. ieri) nu ne întoarcem la ghișee”, ne-a declarat Cosmin Tomșa, consilier superior la Departamentul IT din cadrul Administrației Județene a Finanțelor Publice Dâmbovița.

„Vrem o grilă de salarizare unică, să fim respectați”

„Protestăm împotriva grilei de salarizare care face diferență mare între Centru și noi, în teritoriu. S-a stabilit ca familia ocupațională a Finanțelor să aibă diferențe de salariu de aproape 30% la personalul de execuție și 60% a personalului de conducere, ceea ce nu-i corect. Vrem o grilă de salarizare unică, să fim respectați și asta este tot. Protestul este spontan, nu este organizat de sindicate, dar salariații sunt nemulțumiți și nu cred că vor relua activitatea până nu vor fi luați în seamă. Protestul se desfășoară cred că în toată țara, în regiunea Ploiești cu siguranță toată lumea protestează. Conducerea de la Dâmbovița a fost informată că vom protesta și asta este...”, a adăugat Viorel Bușu, inspector superior Administrația Județeană a Finanțelor Publice Dâmbovița

„Noi avem un statut special, numai cu obligații, nu și cu drepturi”

„Se întâmplă un fenomen, în afara faptului că se pare că noi muncim mai mult decât aparatul central, noi suntem baza de fapt, noi adunăm, noi stabilim impozite și taxe, noi colectăm, salarizarea va fi se pare cu 25% mai mică, dar problema mai este și că noi nu avem voie să mai facem nicio activitate după, nu avem voie nici măcar gropar, cântăreț la biserică sau altceva... Noi avem un statut special, se pare numai cu obligații, nu și cu drepturi, în condițiile în care noi aducem bani la bugetul statului, celelalte instituții și datorită nouă reușesc să plătească salarii și celelalte. Vom protesta și vom bloca activitatea până se va ajunge la un rezultat concret. Este o disensiune, în aceiași casă ai mai mulți copii, iar pe unii îi plătești mai prost deși muncesc la fel sau poate mai mult”, ne-a declarat Gheorghe Mărculescu, inspector Administrația Județeană a Finanțelor Publice.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

MESAJ DE CONDOLEANȚE
Duminica Intrării Domnului în Ierusalim
Falși „surdomuți”, depistați de jandarmi
Câștigul salarial mediu în Dâmbovița, sub media națională
Situație sumbră la parcul auto al Ambulanței
Polițiștii au împânzit drumurile publice
Cercetat de polițiști pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere
Jandarmii, în acțiune de prevenire pentru siguranța elevilor
Atelier antidrog pentru asistenții sociali
Direcția Silvică Dâmbovița Gestionează 45% din suprafața forestieră a județului


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale