Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



26.01.2015 00:19

Editorial


A A

Promovează-l, domnule ministru Oprea!

Promovează-l, domnule ministru Oprea!

ALINA MAVRODIN VASILIU


În plin scandal mediatic și penal, despre mitele înfricoșătoare date și luate prin birourile Internelor, s-au întâmplat și câteva minuni dintre acelea care, ca orișice fapte bune, trec aproape neobservate.

Ministrul Internelor, Gabriel Oprea, a considerat, pe bună dreptate, că ele trebuie aduse la cunoștință opiniei publice, spre cinstea poliți știlor care „le-au comis” și spre cârpirea imaginii Poliției, făcută zdrențe de arestările din ultima perioadă.

Păi nu-i de colea, ca după ce au fost arestate conducerile unor inspectorate județene de poliție din țară, să te trezești cu un ditamai fost ministru al Internelor arestat pentru o șpagă de 500.000 de euro luată chiar între pereții biroului său ministerial. Apropo, ăsta, biroul, n-a avut „ochi și urechi”, cum se spune că au toate celelalte? La așa tehnică de ultimă oră, mi se pare ciudat că a scăpat fără flagrant un asemenea caz cutremurător de mituire a ditamai ministrului de Interne Cristian David.

În fine, cum el nu s-a apărat public în fața unor asemenea acuzații înfiorătoare pe care i le-au adus procurorii DNA, nu m-oi apuca tocmai eu s-o fac. Doar constat că ministrul Gabriel Oprea se străduiește să promoveze și faptele bune ale unor poliți ști, ca să spele cu ele faptele cele rele ale unor șefi din Interne. Sunt de acord cu promovarea lor, a faptelor celor bune, dar eu îi propun ministrului Oprea să-i promoveze și-n funcții, nu doar în presă, pe cei care fac cinste meseriei de polițist.

Cazul polițistului de frontieră care a refuzat zilele trecute o mită de 80.000 de euro de la un contrabandist de țigări mi se pare chiar foarte, foarte tare, din mai multe motive. Unul ar fi acela că o mită de 80.000 de euro refuzată de unul dintre polițiști poate fi doar o excepție care confirmă regula că există de mulți ani un „mercurial” al șpăgilor în vămi, cu complicități amețitor de înalte. Așa că dacă unul nu a luat, sunt de acord că trebuie promovat. Un alt motiv care face să fie foarte tare cazul polițistului cinstit, prezentat de ministrul Oprea, e că de-ar fi fost mai mulți ca el, cu siguranță i-ar fi promovat și pe aceia, ca să nu aibă opinia publică sentimentul că un polițist care refuză mitele e o excepție. Încă un motiv care-l face tare e că acest caz al polițistului de la vamă, care a refuzat o mită uriașă de la un contrabandist, s-a suprapus ca mesaj public peste cazul de GROAZĂ al unui fost ministru de Interne care nu doar că NU a refuzat o mită de 500.000 de euro, ci a primit-o în biroul său din minister. Cred și eu că pe polițiștii cinstiți îi disperă o situație ca asta. Și, din câte știu, îi disperă încă multe altele. Cum ar fi, de exemplu, că ei sunt carne de tun în lupta cu infractorii și cu interlopii protejați politic care învârt hoțiile la drumul mare, în timp ce oamenii legii (n-am pus ghilimele!) împușcă… francul și protestează fără succes.

De ce n-au avut succes ani de-a rândul? Simplu! Pentru că cei care s-ar fi cuvenit să le rezolve revendicările erau prea ocupați să încaseze mite de sute de mii și chiar milioane de euro prin birourile guvernamentale. În concluzie, părerea mea este că ministrul Internelor, Gabriel Oprea, are dreptate când zice că polițistul cinstit trebuie promovat în presă. Dar e ca și cum ar da o sarcină cuiva care n-are nicio obligație să-l asculte, când de fapt cea mai bună promovare o poate face chiar domnia sa, recompensându- l pe polițistul cinstit cu o funcție pe măsura integrității sale morale. Asta da știre de prima pagină!

L-ar umple de glorie profesională pe polițistul de la frontieră și l-ar transforma într-un model demn de urmat, fără să-l lase doar la stadiul de erou în paginile ziarelor. Fiindcă, după cum se știe, eroul are podul casei plin de glorie și pieptul plin de gloanțe! Așa că mesajul meu pentru Gabriel Oprea este următorul: promovați-i în funcții, domnule ministru, pe polițiștii cinstiți și luptați- vă în Guvern pentru ca demnitatea și drepturile să le fie respectate!

P.S. Ei bravo, taman când scriu aceste rânduri, aflu că Gabriel Oprea, de parcă mi-ar fi ghicit gândurile și rândurile, a emis un ordin de ministru prin care a majorat cu 75% plata orelor lucrate de polițiști în zilele de sâmbătă, duminică și în toate zilele libere. Cu așa măsuri binevenite, domnule ministru, mi-e teamă că veți fi intens… promovat!

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie
Cine influențează politica de sănătate în UE?


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale