Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



01.08.2015 00:20

Eveniment la Universitatea "Valahia" din Târgoviște


A A

Proiectul Excellenția, la ceas de lansare

Proiectul Excellenția, la ceas de lansare
Proiectul vizează dezvoltarea elitistă a 90 de doctoranzi din România / Majoritatea activităților din cadrul proiectului vor fi derulate la Institutul de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisc

❚ Perioada derulării este iulie-decembrie 2015 ❚ Beneficiarul proiectului este Centrul de Cercetări Financiare și Monetare al Academiei Române „Victor Slăvescu” din București, iar Universitatea „Valahia” din Târgoviște și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava sunt instituții partenere ❚ De la Universitatea „Valahia” au fost selecționați 15 doctoranzi înscriși la studii cu frecvență din domeniile contabilitate și management

VIOLETA STANCIU


Miercuri, 29 iulie a.c., în amfiteatrul Institutului de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară din Campusul Universității „Valahia” din Târgoviște, a avut loc conferința de lansare a proiectului „Excelență interdisciplinară în cercetarea științifică doctorală din România – Proiectul EXCELLENȚIA” POSDRU 2007- 2013, Axa prioritară 1 - „Educația și formarea profesională în sprijinul creșterii economice și dezvoltării societății bazate pe cunoaștere”.

Obiectivul general al proiectului vizează dezvoltarea elitistă a 90 de doctoranzi din România, înmatriculați în anul 1 de studii universitare de doctorat, pentru anul universitar 2014-2015, prin intermediul unei abordări comprehensive, coezive și sustenabile, orientate spre excelență, interdisciplinaritate și sincronizare europeană în cercetarea științifică doctorală.

Proiectul Excellenția este implementat în perioada iulie-decembrie 2015 de Centrul de Cercetări Financiare și Monetare al Academiei Române „Victor Slăvescu” din București, în calitate de beneficiar, Universitatea „Valahia” din Târgovi ște și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava, în calitate de parteneri.

 

Proiectul Excellenția, parteneriat între profesori și doctoranzi

Prof.univ.dr. Costea Munteanu a prezentat mesajul directorului general al proiectului, prof.univ.dr. Constantin Marin, de la Centrul de Cercetări Financiare și Monetare al Academiei Române „Victor Slăvescu” din București:

„În primul rând, doresc să transmit felicitări din partea profesorului Constantin Marin celor selecționați în grupul țintă al acestei instituții de învățământ superior. Domnia sa își exprimă speranța că acest program doctoral vă va fi de folos, prin faptul că temele, proiectele de cercetare incluse în proiectul Excellenția vor putea să fie parte componentă din teza pe care o veți pregăti. A treia idee este că veți avea posibilitatea să fiți implicați permanent în derularea activităților proiectului, în reușita sa și în folosul său pentru dumneavoastră și pentru noi”, a transmis doctoranzilor prof. Costea Munteanu.

A urmat alocuțiunea prorectorului UVT, conf.univ.dr. Laura Gorghiu.

„Îmi revine deosebita plăcere să urez succes tuturor partenerilor implicați în proiect, pentru că într-adevăr acesta are o durată foarte scurtă și va trebui să colaborăm excelent ca să putem duce la bun sfârșit proiectul”.

La rândul său, conf. univ.dr. Maria Cristina Ștefan, coordonator implementare proiect în cadrul UVT, a ținut să sublinieze că grupul țintă este format din 15 doctoranzi la studii cu frecvență din domeniile contabilitate și management.

„UVT își continuă seria de colaborări pe care a avut-o până în prezent cu Academia Română, implicându-se ca partener în cadrul proiectului Excellenția”, a precizat conf.univ.dr. Maria Cristina Ștefan.

 

„O școală în care nu învață și profesorul nu e o școală viabilă”

În calitate de tutore în acest proiect, conf.univ.dr. Delia Popescu a menționat:

„Este o șansă pentru perfecționarea pregătirii dumneavoastră în cadrul stagiului doctoral, însă dacă ne gândim la faptul că o școală în care nu învață și profesorul nu e o școală viabilă, rezultă că și pentru noi este o șansă ca lucrând împreună să adăugăm plusvaloare proiectului. Îmi doresc o relație de colaborare bazată pe respect și solidaritate și astfel rezultatele vor fi excelente. Vă urez mult succes”.

De asemenea, tutore în proiect este și prof.univ.dr. Ion Cucui, care s-a adresat doctoranzilor prezenți în sală:

„În acest Institut de Cercetare Științifică și Tehnologică Multidisciplinară vom derula majoritatea activităților legate de pregătire, redactare, cercetare cu doctoranzii. În speță vom lucra în sala doctoranzilor A15 de la etajul 1, vizavi de sediul Centrului de Cercetare pentru Contabilitate și Finanțe. Avem 7 doctoranzi la contabilitate și 8 doctoranzi la management. Doresc să facem o grupă comună și să nu lucrăm pe domenii stricte, pentru că, de fapt, suntem într-un proiect și ne vom completa reciproc”.

În numele doctoranzilor a vorbit Valentin Dimon, care a ținut să transmită profesorilor „că nu vom fi niște oameni simplu de condus, ci vă vom pune cât mai multe probleme, științifice vorbind, în așa fel încât acest proiect să aibă rezultatele pe care ni le-am propus”.

La rândul său, prof.univ.dr. Emil Dinga de la CCFM București, coordonatorul științific al proiectului, a propus o mică schimbare a agendei, în sensul că echipa de la București a venit cu trei tutori și cu responsabilul proiectului pe mobilități internaționale, respectiv prof.univ.dr. Costea Munteanu, Toma Roman, Dorina Poantă și Radu Drăguș. În final aceștia, au rostit alocuțiuni și au intrat în dialog cu doctoranzii prezenți în sală.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Investiții masive în infrastructura educațională la Dobra
Salonul Anual de Grafică-Desen „Marin Petre Constantin”
Vernisajul Expoziției Itinerante „Ochii Femeilor/Women’s Eyes”
Olimpiade naționale de limbi străine la Târgoviște
Sfânta Maria Egipteanca: Exemplu de transformare și smerenie
Trasee culturale prin Târgoviște
Noi succese ale micilor balerine din Târgoviște
„Cavaleri de Târgoviște”
Urcând treptele duhovnicești spre Înviere
Programul național pentru reducerea abandonului școlar


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)

Pe măsură ce alegerile prezidențiale din România de peste Prut/Republica Moldova se apropie, Kremlinul putinist n-o slăbește din cătarea lui criminală. Printre armele pe care deja le-a pus în bătaie sunt și politicienii românofobi, unii dintre aceștia de neam românesc (!?), și politruci ruși de la Tiraspol, și găgăuzii delicatetei bașcane Evghenia Guțul cu sufletul tot dăruit țarului Putin și cu un kalașnikov pitit sub fustă. Este... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale