Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



03.04.2017 00:25

Vizită de lucru în Dâmbovița


A A

Premierul Sorin Grindeanu, la curent cu problemele județului

Premierul Sorin Grindeanu, la curent cu problemele județului

ANA MARIA POPESCU

 


 

Pentru că vrea să ajute dezvoltarea județului, premierul Sorin Grindeanu a efectuat o vizită de lucru în Dâmbovița, pentru a afla care sunt probleme cu care se confruntă autoritățile locale, județene, unele companii, dar și pentru a prezenta oportunitățile programului de guvernare.

Vizita a debutat la Arctic Găești

Vizita în județ a început cu o întâlnire la sediul Arctic din Găești, unde prim-ministrul a venit însoțit de senatorul PSD de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, și a purtat discuții, cu ușile închise, cu reprezentanții companiei, a vizitat liniile de producție ale fabricii și s-a asigurat că investiția de 471 milioane lei pe care Arctic o va face la Ulmi, și cu sprijin financiar de la bugetul de stat, își va urma cursul stabilit, adică lucrările de construcție vor începe în luna mai, investiția va fi „pusă pe picioare” până în februarie anul viitor și va genera o mie de locuri de muncă în Dâmbovița. Și pentru că a aflat că una dintre problemele cu care se confruntă atât compania de la Găești, cât și alte societăți comerciale este forța de muncă specializată, premierul a găsit oportun să vorbească la întâlnirea de la Găești și despre noua lege a educației, în care se va pune foarte mult accent pe cerințele pieței muncii. 

„Arctic este o poveste de succes doar prin faptul că un exemplu este dat de noua unitate pe care și-o vor deschide lângă Târgoviște, la Ulmi, cu peste o mie de angajați. Am vrut să văd și linia de producție unde în trecut statul român a dat ajutor de stat. De asemenea, statul român a oferit ajutor de stat pentru viitoarea nouă unitate de la Ulmi și toate cifrele, tot ceea ce ni s-a prezentat arată o companie în dezvoltare, o companie de succes, o situație «win-win», o situație în care câștigă și dânșii și câștigă și statul român. (...) Noua unitate Arctic de la Ulmi va fi gata undeva peste un an, vor începe lucrările de construcție în luna mai, iar în februarie această nouă unitate va fi gata, vor fi noi locuri de muncă, ceea ce este foarte bine. (...) O parte a discuțiilor au fost legate și de ucenici, de stagiari și de facilitățile pe care statul român le oferă. Una dintre prioritățile pe care le avem în acest an este să venim cu proiectul noii legi a educației, este un proiect extrem de important care trebuie să țină cont și de piața muncii, este obligatoriu să aibă și această componentă”, a declarat la Găești premierul Sorin Grindeanu.

Două mari proiecte de infrastructură rutieră, esențiale pentru viitorul județului

Prim-ministrul a venit și cu vești importante legate de cele două mari proiecte de infrastructură ale județului Dâmbovița, respectiv Drumul Național 7 Bâldana-Titu și Drumul Național 71.

„Au fost câteva probleme ridicate, probleme comune, probleme pe care le întâlnim aproape în toate județele. Pe de-o parte vorbim de o chestiune pe care o știm cu toții, cea de infrastructură, care aduce după sine în mod cert noi companii, noi investiții, este o problemă și în Dâmbovița. Interesul nostru este să oferim toate condițiile, astfel încât și Dâmbovița să crească economic. Una dintre posibilități este cea legată de drumul DN 7 Bâldana-Titu și pot să vă spun că estimarea celor de la CNAIR, fosta CNADNR, este ca până la sfârșitul lunii aprilie să fie lansată procedura de achiziție. Un alt drum important este Bâldana-Târgoviște- Sinaia, în acest moment este în curs de avizare proiectul de actualizare a studiului de fezabilitate. Toate aceste proceduri vor fi terminate, iar CNAIR estimează că va fi o achiziție publică pe proiectare și execuție împreună, demarată la începutul semestrului doi”, a declarat prim-ministrul României.

Discuții cu reprezentanții celor trei uzine de apărare din Dâmbovița

Însoțit de ministrul Economiei, Mihai Tudose, ministrul Apărării Naționale, Beniamin Leș, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, senatorii Adrian Țuțuianu și Titus Corlățean, prefectul județului, Antonel Jîjîie, președintele Consiliului Județean, Alexandru Oprea, premierul Sorin Grindeanu a vizitat și uzinele din industria de apărare dâmbovițeană, de la Moreni, Mija și Dragomirești, unde s-a întâlnit cu reprezentanții societăților, dar și cu liderii de sindicat.

„Împreună cu echipa voi avea câteva vizite și pe componenta care ține de industria de apărare care se află în Dâmbovița. Este o componentă extrem de importantă, pe bugetul anului 2017 noi am prevăzut 2% din PIB pentru apărare, iar pe noi ne interesează în primul rând să cheltuim acești bani ajutând industria națională de apărare și încercând să o impulsionăm, să o revitalizăm acolo unde putem să facem lucrul acesta, iar în județul Dâmbovița avem una dintre ramurile importante este cea dată de industria de apărare. Acești bani sunt foarte mulți, este primul Guvern de după aderarea țării noastre la NATO care are prevăzut în buget și care alocă 2% pentru apărare. Este extrem de important pentru noi ca acești bani să fie reinvestiți în industria națională de apărare, iar în Dâmbovița avem cele trei uzine”, a subliniat prim-ministrul.

Vizită surpriză la Primăria Târgoviște

Deși nu era inclusă în program, premierul Sorin Grindeanu a efectuat o vizită și la Primăria Târgoviște, acolo unde a fost luat cu „asalt” de administrația târgovișteană, primar, viceprimari, parlamentari, cu problemele legate de cinematograful „Independența”, locuințele ANL, investițiile de la Unitatea Militară de la Gară, dar și despre preluarea de către autoritățile județene a clădirii Cercului Militar (Casa Armatei) din municipiu pentru a fi modernizată și reintrodusă în circuitul cultural.

„Am discutat și am profitat de faptul că în delegația noastră este și ministrul Apărării și am cerut cât se poate de urgent să vină în Guvern cu problema Casei Armatei de aici, care să treacă la autoritățile locale, în speță către Consiliul Județean”, a declarat, la finalul vizitei la Primăria Târgoviște, premierul Sorin Grindeanu.

Premierul a făcut o vizită și la Arhiepiscopia Târgoviște, dar și în campusul Universității „Valahia”, acolo unde de altfel a avut o întâlnire de lucru și cu prefectul județului, șefii serviciilor publice deconcentrate, conducerea Consiliului Județean Dâmbovița, primari și reprezentanți ai unor companii din județ.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?
Cristian Stan și Corneliu Ștefan și-au depus candidaturile la Primăria Târgoviște și Consiliul Județean
Ziua Internațională a Dansului, sărbătorită la Târgoviște
Fiscul dâmbovițean a pus ochii pe saloanele de înfrumusețare
Crește numărul de salariați în județul Dâmbovița
Întreruperi de energie electrică programate
Orașul Titu anunță finalizarea proiectului ”Reabilitare și extindere spații verzi în oraș Titu”
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
Nou record de călători pentru transportul public local
Complexul de Natație se pregătește de noul sezon estival


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Oportunitate sau blocaj pentru aderarea Moldovei la UE?

Într-o Europă marcată de schimbări semnificative și redefiniri ale priorităților sale strategice, conceptul de autonomie strategică europeană devine tot mai accentuat în peisajul politic și economic al continentului. Republica Moldova, aflată la granița de est a Uniunii Europene, a pornit timid, dar cu determinare, pe calea integrării europene, fiind afectată de dinamica schimbărilor regionale și globale.

[citește tot...]





Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale