Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



25.06.2020 00:09

„Pe Sorin Erlic multă lume îl confundă cu tenisul târgoviștean”


A A

Povestea un om special, proful de tenis (II)

Povestea un om special, proful de tenis (II)

❚ „Primele terenuri de tenis din Târgoviște au apărut în 1972, în spatele t ribunei a doua a stadionului. Acum nu mai este nimic care să amintească de ele, s-au ridicat vile” ❚ „În 1975 am fost campion județean de seniori, după o finală câștigată în fața lui Dani Stănescu. Atunci a fost inagurată baza din Parcul Chindiei, cu 12 terenuri. Ținea de UPET și totul mergea bine” ❚ „În 1978 am devenit antrenor, mi-au trecut prin mână mulți jucători și jucătoare. Ionuț Șesu, Dani Stănescu, Florentina Curpene și Robert Joița sunt doar câteva nume! ❚ „Cea mai frumoasă amintire a mea, ca tehnician, e legată de Sorana Cârstea. Am pregătit-o șase ani, până când ea a ajuns la 12 ani și i-am spus că trebuie să treacă la un alt nivel”


C.M.


„Pe Sorin Erlic multă lume îl confundă cu tenisul târgoviștean. Este atât de prezent la baza sportivă din Parcul Chindia, sau la diverse terenuri amenajate, încât ai impresia că timpul trece fără să îl afecteze. Și-a început activitatea pe vremea când sportul era încă susținut financiar de o industrie puternică, dar nu a dezarmat niciodată, ba dimpotrivă, a continuat, încurajat fiind de entuziasmul copiilor care veneau la tenis, dar și de rezultatele celor pe care i-a antrenat de-a lungul timpului. A pregătit-o o perioadă și pe una dintre cele mai bune jucătoare de tenis din România, mândria comunității noastre – Sorana Cîrstea, ceea ce înseamnă că truda și priceperea domnului Erlic nu înseamnă doar vorbe. Harnic și cu mult bun simț, Sorin Erlic este un coleg pe care te poți baza, dar și un antrenor care îți poate îndruma corect pașii către performanță”, am redat declarația lui Ciprian Prisăcaru, fost director la CS Târgoviște, acum managerul Complexului Turistic de Natație.

„În 1975 am fost campion județean de seniori”

Rep.: Ați fost martor și la construirea terenurilor din parc.

- Primele terenuri de tenis din Târgoviște au apărut în 1972, în spatele tribunei a doua a stadionului. Acum nu mai este nimic care să amintească de ele, s-au ridicat vile. Erau pe suprafața de zgură, care se întindea pe câteva sute de metri pătrați. Noi participam la campionatul județean, ne băteam cu Moreniul, cu Răzvadul, multe aveau echipe tari. În 1975 am fost campion județean de seniori, după o finală câștigată în fața lui Dani Stănescu. Atunci a fost inagurată baza din Parcul Chindiei, cu 12 terenuri. Ținea de UPET și totul mergea bine… Cu timpul, au rămas doar opt, au vrut unii să facă patinoar și au ajuns să pună doar betonul.

„În 1978 am devenit antrenor”

Rep.: Cea mai frumoasă amintire ca antrenor?

- În 1978 am devenit antrenor, mi-au trecut prin mână mulți jucători și jucătoare. Ionuț Șesu, Dani Stănescu, Florentina Curpene și Robert Joița sunt doar câteva nume. La CS Târgoviște am venit în 2006, Popescu și Nedelcu au insistat pentru înființarea secției de tenis. Am adus grupele de la Metalul, unde era greu să se mai facă ceva. Toți sportivii au semnat cu CS. Au fost rezultate bune de-a lungul anilor, dar cred că cea mai frumoasă amintire a mea, ca tehnician, e legată de Sorana Cârstea. Am pregătit-o șase ani, până când ea a ajuns la 12 ani și i-am spus că trebuie să treacă la un alt nivel. Apropo de antrenori, acum se fac mari greșeli în tenisul mare, chiar și în cazul Simonei Halep: prea des sunt schimbați antrenorii, trebuie răbdare, trebuie timp ca să iasă ceva.

Rep.: Ați avut o generație extraordinară de copii, la masculin.

- Da, așa este, am o grupă foarte, foarte bună de băieți, cu Vlad Breazu, Radu Papoe, Vasilică Duță și Andrei Voican – ordinea este întâmplătoare – sunt deja nume importante în tenisul juvenil din România. Au câștigat cam tot ce se poate câștiga la nivel de juniori în țara noastră.



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

Succes important pentru CSȘ Târgoviște
Dacă noi nu îl vrem, el ne vrea
Urban Titu este noua campioană a județului
LPS Cluj câștigă titlul național la ONSȘ U16
Unirea Băleni a promovat în Liga a 5-a
Longo, nemulțumit de situația Chindiei
Tensiune la Chindia
Viitorul lui Boriga este în ceață
Viitorul Aninoasa a promovat în Liga a 4-a
Sorina Cîrstea, eliminată în optimi la Roma


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Editorial

Pieri-vor românii? (I)

Sunt subiecte care ard, nu te lasă să dormi și care cer să revii asupra lor pentru că au o fundamentală implicare în destinul unui popor/națiuni și al țării sale, cum este dăinuirea prin natalitate. Pe acest subiect am mai scris, deconspirându-ne opinia, și tocmai pentru că arde și că are un rost fundamental. Existențial în viitorul țării românilor voi mai scrie.

Este obligatoriu a o face... [citește tot...]






Agentie imobiliara Sibiu
Anunturi Imobiliare Dambovita

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale