Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



11.11.2014 00:19

Editorial


A A

Politica protestelor face trotuarul

Politica protestelor face trotuarul

ALINA MAVRODIN VASILIU


Unora setoși de putere până la alcoolizare le arde buza după un război civil în România. E clară treaba. Cât de orb să fii ca să nu vezi că niște șmecheri și-au mutat pe trotuar politica de prostire a națiunii? E o manipulare ordinară care-și face mendrele în această țară în care democrația a fost mimată scandalos ani de-a rândul de niște creaturi hidoase care și-au plimbat măștile umane prin cancelariile europene.

Cât de derapată e societatea românească de la principiile democratice și valorile statului de drept ne-o arată încă o dată „protestele spontane” cu care niște politruci „de dreapta” și-au scos simpatizații să facă trotuarul. A dat brusc peste ei amorul pentru democrație și pentru libertatea votului și au ieșit să facă tumbe pe feudele stăpânite de găștile unor ciocoi iresponsabili.

Câțiva dintre mercenarii lor urlau, cu aortele zvâcnind de furie, „Jos Antena 3”, semn că labeunu o fi modelul lor de presă independentă care și-a filmat și în trecut „protestatarii” făcând trotuarul prin fața canalului lor TV. Promiscuitatea politică s-a prelungit și-n stradă în aceste zile, scurgându-se din astfel de canale întocmai ca o zoaie pestilențială azvârlită cu schepsis electoral în ochii poporului român. Că și ăstuia atâta îi ia să se frece la ochi, în timp ce-i fierbe mămăliga sărăciei pe pirostrii, încât mare lucru să nu explodeze de una singură.

Păi da, că n-am văzut să protesteze în stradă cu făcălețele în mâini 7,4 milioane de români după ce voturile lor pentru demiterea lui Traian Băsescu au fost azvârlite la coșul de gunoi mai ceva ca niște zdrențe. Alea n-au fost voturi sacre, voturi valabile? Sunt sigură că ăștia care urlă acum pe trotuarele dreptei, deplângând soarta „votului democratic”, nu au ieșit la vot la referendumul din 2012. Or fi ales să stea în casă ori în cârciumi fiindcă așa le-au dictat aceiași șmecheri care-i scot acum să facă trotuarul, jelind cu lacrimi de crocodil de grija câtorva mii de votanți din diaspora. Deși orice calcul matematic elementar arată că voturile celor echipați cu lozinci în fața ambasadelor din străinătate, de-ar fi fost date toate candidatului dreptei, n-ar fi însemnat mai mult decât o cifră după virgulă. Adică nici măcar un procent din cele 10 care îl despart pe Iohannis de Ponta. Și-atunci poți să nu te întrebi ce-i cu răzmerița asta „spontană” care face trotuarul și provoacă la război civil? A

m convingerea că serviciile secrete din România au strâns informații prețioase în această perioadă tulbure. Nu vreau să cred că cineva, persoană importantă încă în funcție cu puteri depline, le-ar putea trage „pe dreapta”! Cui ar servi un război civil în România în aceste câteva zile rămase până la alegerile prezidențiale? Ghici ghicitoarea mea! Acest fanatism al protestatarilor care răcnesc și se tăvălesc în chinuri nu s-a pornit cumva tocmai pentru că votul în străinătate n-a mai putut fi fraudat ca-n 2009? Ia amintiți-vă că în urmă cu 5 ani, la Paris, în ambasada patronată de Baconschi, votau ca la balamuc 3 băsiști pe secundă. Atunci n-a protestat nimeni și, din păcate, nicio instituție a statului de drept nu a sancționat această flagrantă fărădelege. Tocmai de-aia și-au luat-o indivizii ăștia în cap. Mie-mi este clar ca lumina zilei că unora le place jaful la nebunie. Pentru a-l continua, sunt în stare de orice „proteste spontane” pe trotuarul democrației violate și scoase la produs prin tufișurile afacerilor unor interlopi politici.

www.alinamavrodin.ro



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale