Teme principale

Prima paginĂŁ (PDF)

Newsletter

Aboneaza-te pentru a primi buletinul de stiri prin email

Adresa ta de email:
Agentia Nationala de presa AGERPRES - www.agerpres.ro



04.06.2018 00:19

Editorial sportiv: Lovitura de la colț


A A

Piere județul Dâmbovița!

Piere județul Dâmbovița!

GEORGE COANDĂ


Pentru mine, ca jurnalist atent la mersul vremii, nu a fost o surpriză când am aflat că populația județului Dâmbovița a descrescut dramatic. Informația parvenită din surse oficiale mi-a dat un fior de spaimă. Nu știu dacă a dat și oficialităților județului. Dacă la 1989, populația județului era de peste 500.000 de locuitori, fiind unul dintre cele mai populate județe ale României, astăzi, când vorbim, a scăzut la aproape 400.000, iar perspectiva este mai mult decât sumbră, adică să ajungă prin 2060 la vreo 270.000. Deci, atunci, străvechiul județ Dâmbovița va fi pe cale sigură de dispariție. Populația va fi foarte îmbătrânită, iar tinerii – extrem de puțini din cauza prăbușirii ratei natalității. De ce s-a ajuns aici? Se știe, dar nu se iau măsurile corespunzătoare de redresare a acestei situații demografice catastrofale. Și, mai ales că se cunosc prea bine cauzele. În primul rând, dezastrul – premeditat, de natură mafiotă – sectorului industrial, care a dus la lipsa locurilor de muncă. Cei mai mulți foști „oameni ai muncii”, bine specializați, emigrând să trudească și să construiască pentru țările bogate ale Occidentului. Apoi, sărăcia extinsă, devenită plagă socială, fapt demobilizator al tinerelor familii, pentru a aduce pe lume urmași, dar ce este de o incredibilă imbecilitate ține de obtuzitatea guvernanților de a găsi cele mai fiabile strategii, mă rog, faimoasele, dar inexistentele, „proiecte de țară”, capabile să readucă în fire România, economic și, pe cale de consecință, social. Dar teamă mi-e de altceva și nu cred a ține de vreo scenarită, mi-e teamă că asasinarea țării este planificată de oculta globalizatoare, avându-și „caii troieni” printre aleșii neamului acestuia. Așa că, dacă în 2060, dâmbovițenii vor fi pe cale tragică de dispariție, va fi să dispară totodată și o însemnată parte de istorie românească. Lansez, totuși, SOS Dâmbovița!



Comentarii

sau

AdaugĂŁ comentariul tĂŁu daca nu ai cont facebook

Nume:


Comentariu:



cod captcha



Din aceeaÂși categorie

România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (II)
România de peste Prut în cătarea criminală a Kremlinului (I)
Șoșocismul de mahala
La limita guvernării europene
Cine sunt cele mai influente persoane în politica de energie?
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (II)
Iadul din... Țara Sfântă. O frică îngrozitoare cuprinde lumea (I)
Vot european la 16 ani
Lovituri sub centură… electorale
Actorii instituționali ai politicii de energie


Politica de Cookie
Politica de Confidentialitate

Posta redactiei: fii jurnalist !

Fii jurnalist, introdu propriile tale stiri, fotografii, scrisori deschise, sesizari in sectiunea dedicata postei redactiei.

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica

Ce anume iti poate strica fosa septica ecologica
Cand esti nevoit sa-ti montezi o fosa septica ecologica deoarece in zona in care locuiesti nu exista canalizare este nevoie sa tii cont de anumite reguli de mentenanta pentru a nu afecta negativ sistemul septic si pentru a-i prelungi durata de viata. Acest lucru nu este benefic numai din punct de vedere financiar, dar te poate ajuta sa previi situatii neplacute cauzate de refulari sau mirosuri urate. [citește tot...]

Alte articole »

Trimite articol

publicitate

aparate foto digitale